Lelkivilágunk lakói

Hogyan lesz a születési képletből Vár?

"Honnan tudhatom, milyenek a figuráim?"Ingyen, szakértő segítsége nélkül is megtudhatjuk, melyik figuránk milyen jegyben áll. Ehhez csak egy ábrát és egy táblázatot kell tanulmányozni, és így azonosítani bizonyos szimbólumokat.

KaSztella ábra ("sakkfigurás")
Ha beírja pontos születési adatait a Személyes ábra címszó alá, egy teljesen egyedi, személyre szabott képet fog kapni. (A szoftver egyelőre csak magyarországi településekkel működik.) Az alábbi képen jobb oldalon található a Vár-ábra, balra egy hagyományos horoszkóp. A Vár-alaprajzon jelennek meg a figurái, a jellemét és sorsát alakító belső karakterei. Az ábra olyan, mint a születési horoszkópja, mégis más, mert eltérő szimbólumok vannak benne. Nézzük, hogy felel meg egymásnak a hagyományos horoszkóp és a KaSztella-ábra, és azonosítsuk a szimbólumokat! Így mindenki azonnal megtudhatja, milyen figurái vannak. Az ábra alapján kereshetjük ki a könyvből karaktereink képét és leírását.

Más, ingyenes horoszkópok az internetről
Hagyományos horoszkópot többek között a következő weboldalakról szerezhet ingyen: magyarul a www.femina.hu/horoszkop és az ezoterikus.hu/ingyen_horoszkop.php oldalakról, angolul például az www.astro.com/cgi/genchart.cgi, az alabe.com/freechart és az www.astrotheme.com/ascendant.php oldalakról. A legbiztosabb megoldás általában az, ha egy avatott asztrológussal pontosíttatjuk be, készíttetjük el a képletünket, főleg ha nem ismerjük a születési órát, percet. A szokványos horoszkóp értelmezéséhez a "Születési képlet" című, rövid fejezetben nyújtunk segítséget.
Amint az alábbi jelmagyarázó táblázatból is kiderül, az állatövi jegyek (amelyek a köron kívül találhatók) ugyanazok maradnak. Ezek határozzák meg a figurák személyiségét. Az ábrák közepén található vonalak a köztük lévő kapcsolatokat mutatják (az aszrológiában ezek a planéták közötti fényszögek). A kör 12 részéből lesznek a Vár termei, amelyek meghatározzák a figurák feladatait, lehetőségeit (ezeket az asztrológia házaknak nevezi; az életterületeket jelentik). A balra mutató vonal, rajta a kis címerrel, a Birodalom jegyét jelöli meg, belső világunkat, amely fölött a Király uralkodik (az asztrológiában ez a nyíl az aszcendens).A mintahoroszkóp tulajdonosa például a következő karakterekkel rendelkezik:

Halak Király (Nap)
Skorpió Királyné (Hold)
Vízöntő Hírvivő (Merkúr)
Kos Udvarhölgy (Vénusz)
Oroszlán Hadvezér (Mars)
Nyilas Főpap (Jupiter)
Oroszlán Öreg Király (Szaturnusz)
Ikrek Bolond (Uránusz)
Mérleg Szellem (Neptunusz)
Oroszlán Varázsló (Plútó)
Vízöntő Démon (Fekete Hold Lillith)

Ők pedig mind egy Skorpió Birodalomban laknak - lásd a jegyet, amelyre az ábra bal oldalán lévő vízszintes vonal mutat (aszcendens).


Ehhez hasonló szereplőgárdát állíthat össze mindenki saját magának a KaSztella módszer segítségével. A könyv rajzai és kiegészítő információi segítenek a mélyebb megismerésben és megértésben. Kiderül például, hogy melyik figurának milyen lehetőségei vannak az adott teremben (életterületen). Megtudhatjuk, hogyan befolyásolja a figurák viselkedését egymással fenntartott viszonyuk. Arra is fény derül, milyen küldetést teljesít a Király, hova fejlesztheti a Birodalmát, és hogyan segítheti (vagy éppen hátráltatja) ebben a többi szereplő.

Bőséges ízelítő a rajzokból és leírásokból a "Főszereplők" címszó alatt! Itt kikeresheti Királyát, Királynéját és Birodalmát, és olvasói visszajelzéseket is olvashat.

"Jó, de mit jelent az, hogy Bika Hadvezérem (Marsom) van?"ÖSSZEKÖTŐS JÁTÉK
Igazán mélyreható elemzéseket (és találó rajzokat) a könyvből nyerhetünk, de ha már tudjuk, melyik égitest melyik jegyben áll a horoszkópunkban, összeolvashatjuk a jelentésüket. Az alábbi táblázatban képzeletbeli vonalakkal kössük össze a jegyet a megfelelő égitesttel, illetve tengellyel! Így - némi kreativitással - megkapjuk figuráink természetének alapfogalmait. (Persze a pozíciók ennél jóval több mindent jelentenek, de tekintsük az alábbi kifejezéseket a figurákkal kapcsolatos kulcsszavaknak.)

Példaképletünk alapján például ezeket olvashatjuk össze:
HALAK - NAP, azaz "művészi önkibontakoztatás, álmodozó aktivitás, elszállt/szorongó cselekvés"
SKORPIÓ - HOLD, azaz "titokzatos lelkivilág, szélsőséges reakciók, elszánt odaadás"
VÍZÖNTŐ - MERKÚR, azaz "független gondolkodás, barátkozó kommunikáció, kiszámíthatatlan mozgás" stb.Az állatövi jegyek részletesebb leírását ITT találhatják meg.
Ha érdekli a hagyományos horoszkóp értelmezése és az asztrológiai elméleti háttér is, tanulmányozza át online ELMÉLETI TANKÖNYVÜNK egyéb fejezeteit is!