Lelkivilágunk lakói

"Önállítás"

Másfél éve létező KaSztellás Családállításunk arról szól, hogy horoszkópunk elemeit úgy jelenítjük meg egy "színpadon", mint egy Vár lakóit, és megnézzük, mit tudnak kezdeni magukkal és egymással, egy nagyobb harmónia megteremtésének érdekében. Ezeken az alkalmakon élő emberek öltik magukra figuráink jelmezét, vagyis egy-egy bolygó analógiáját a képletünkből. Az által, hogy elevenen látjuk magunk előtt a bennünk élő Királyt (Nap), Királynét (Hold), Hírvivőt (Merkúr) és a többieket, megmozdulnak belső energiáink is. A karakterek a valóságban is létrehozzák azokat a viszonyokat, amelyek a képletünkben rögzítve vannak közöttük, és tovább is fejlesztik kapcsolataikat. Megelevenedik, a külvilágba helyeződik, és így alakíthatóvá válik a bennünk lévő erőtér, ezzel lehetőségek tudatosulnak, illetve különféle blokkokat lehet oldani, külső-belső változásokat indítva el. (További információ: http://kasztella.hu/KaSztellas-Csaladallitas)

De ha van kedvünk egy kis játékos egyéni pszichodrámához, vagy dinamikus meditációhoz, egyedül is megpróbálhatjuk felállítani, eljátszani egy-egy belső karakterünket. Válasszuk ki azokat a figurákat, akiket jobban meg szeretnénk ismerni, vagy akikkel gondunk van, és próbáljunk belebújni a bőrükbe! Ha például a férfi/apa/irányító aspektussal kapcsolatban vannak kételyeink, nézzük meg, milyen természetű a Királyunk (milyen jegyű a Napunk), olvassuk el a KaSztella könyvből a hozzá tartozó leírást, és figyeljük meg alaposan a rajzát! Próbáljunk meg teljesen ráhangolódni, átvenni minden belőle érkező sugallatot, érzést! Az átélés fokozása érdekében gyertyát is gyújthatunk. Ezután vegyük fel a figura testhelyzetét (akár be is csukhatjuk a szemünket), és hozzuk ki magunkból. Előjöhetnek ismert, de akár ismeretlen tulajdonságok is. Felbukkanhatnak bennünk saját szerepeink, emlékképeink, vagy akár más konkrét személyek is. A Hadvezér (Mars) esetén akár harciasan üvölthetünk is.

Ha egymás mellé helyezünk két-három széket több figura számára, a kapcsolatok tisztázására is sor kerülhet. Hol erre, hol arra a székre ülhetünk, és eljátszhatjuk figuráink monológját, illetve párbeszédét is. Például ha látjuk, hogy Várunkban az Udvarhölgy és a Varázsló nyílt párharcot folytat (Vénusz-Plútó szembenállás), megpróbálhatjuk előhívni magunkból mindkét fél igazát, hogy megérthessük őket.

Remélhetőleg számtalan értékes felismeréssel gazdagodunk így!


A KaSztella könyvből mindenki kikeresheti figurái leírását és rajzát: http://kasztella.hu/Vegye-meg-a-konyvet-