Lelkivilágunk lakói

Nyitva van az aranykapu?

Kik a legfontosabb figurák a párkapcsolat szempontjából? Hova nyílik a társunk Várának kapuja a mi Várunkban - azaz melyik életterületünkre költözik be a párunk elsősorban? Miért más, és miért nehezebb ma megélni a tartós párkapcsolatokat?


Kulcsfigurák

Fiatal korban, amikor még rendszerint nem a tartós kapcsolat és a családalapítás a fő cél, a NŐ az Udvarhölgyével (Vénusz) keres partnert, ezért a vágyai megismeréséhez ezt a figurát kell alaposabban tanulmányozni. Vonzónak találja ugyanakkor az olyan férfiakat, akik a Hadvezérére (Mars) emlékeztetik.

Tartós kapcsolathoz, illetve családalapításhoz a NŐ olyan férfit keres, akiben erősen jelen van a Királynőjével (Hold) szemközti jegy - tehát például ha Bika Királynéja van, akkor a Skorpió. Ezenkívül fontos hajtóerő, hogy a férfi olyanná tudjon válni mellette, mint a saját Királya (Napja).

/A szemközti jegyek: Kos ‒ Mérleg, Bika - Skorpió, Ikrek - Nyilas, Rák - Bak, Oroszlán - Vízöntő, Szűz - Halak./

Fiatal korban a FÉRFI az ösztönerőit jelképező Hadvezérével (Mars) keres partnert, illetve a saját Udvarhölgyére (Vénuszára) hasonlító hölgyekhez vonzódik.

Tartós kapcsolathoz, illetve családalapításhoz a FÉRFI olyan nőt keres, akiben erősen jelen van a Királyával (Napjával) szemközti jegy, azaz például Oroszlán Királynál a Vízöntő. Emellett valahogy fel kell ismernie benne a saját Királynéját (Holdját), vagyis azt a potenciált, hogy a nő betöltheti mellette ezt a szerepet.

Természetesen nagyon fontos, hogy a figuráink között milyen kapcsolatok állnak fenn, mert lehet, hogy a kulcsfigurák között harmonikus kapcsolat van, de egy másik - például sorsjelző - figura oldalba támadja őket.Kapuk a másik Várába

Ha kilépünk a saját Várunk kapuján, hova érkezünk a társunk Várában? Ahova az aszcendensünk mutat, ott érvényesülünk a társunk életében. Nézzünk egy példát! Ha egy nő aszcendense a Halak 15. fokán van, a férfié pedig a Kos 7. fokán, akkor a nő aszcendense a férfi 12. házába fog mutatni - azaz: a nő Várának kapuja a férfi kolostorába fog vezetni, így a nő visszahúzódik és önfeláldozóvá válik a kapcsolatban (még akkor is, ha kívülről "házisárkánynak" látszik, a férfi pedig "papucsférjnek"; igazából a férfi mintái érvényesülnek, a nő pedig öntudatlanul is igazodik az elvárásaihoz. Persze erre Halaksága is hajlamossá teszi). A képen ez a példa szerepel:Ha a társam kapuja az I. termembe vezet (kapu és fogadóterem): ez a "két dudás egy csárdában" tipikus esete, két erős akarat találkozik, ezért fontos közös dallamot (elvet) fújnunk, különben állandó csatatér lehet az életünk, vagy gyors szakítás lehet a vége. (A társ aszcendensének ura sokszor dominánssá válik, és alárendelődésre kényszerít minket.)

Ha a társam kapuja a 2. termembe vezet (kincstár és szeráj): a társam élvezni akarja velem az életet, szebbé és kellemesebbé teszi az életkörülményeinket, ennek érdekében hajlandó bőséget és biztonságot teremteni, ugyanakkor passzívvá válik, és elhatalmasodhat rajta az anyagiasság.

Ha a társam kapuja a 3. termembe vezet (fórum): a mentális aktivitás a legerősebb, testvéries viszony, tanítás-tanulás, a társ segít az önkifejezésben és a kapcsolatteremtésben, rugalmasabbá és mozgékonyabbá tesz, ugyanakkor érzelmei sekélyesek maradhatnak irányomban.

Ha a társam kapuja a IV. termembe vezet (családi tűzhely): a társammal erős érzelmeket hozunk ki egymásból, otthont és családias légkört akar teremteni, hajlamos alárendelődni nekem, lelkileg viszont az apámhoz vagy egy más tekintélyes családi személyhez hasonló szerepbe kerül.

Ha a társam kapuja az 5. termembe vezet (trónterem és játékterem): a társam azt akarja, hogy arra vágyjak, amire ő, és ezzel tulajdonképpen felül a trónomra. Fontos számára a gyerek, de ez lehet akár a saját belső gyermeke, a játék (akár a flörtölés is!). Fennáll a közös vállalkozás lehetősége, közösen éljük ki a kreativitásunkat.

Ha a társam kapuja a 6. termembe vezet (gazdasági udvar és ispotály): a társam azt szeretné, ha munkatársak lennénk, szolgálnánk egymást, együtt végeznénk a hétköznapi feladatokat, tartanánk fenn a rendszert. A tökéletes látszat mögött azonban bizonyos fokú lelki közömbösség bújhat meg.

Ha a társam kapuja a VII. termembe vezet (násztorony): ha elfogadom az ellentéteket, a társam elvileg a tökéletes kiegészítő felemmé válhat, harmóniában élhetünk, ugyanakkor az akaratok teljes szembenállását nehéz megélni, hiszen folyamatos mérleghintázáshoz és kötélhúzáshoz is hasonlít.

Ha a társam kapuja a 8. termembe vezet (katakombák): a társamnak az akaratáról való lemondást és egyéb veszteségeket kell megélnie mellettem, de olyan rejtett energiákat mozdít meg a tudattalanomban, amelyek lassacskán gyökeresen átalakítanak engem. Erősen szexuális indíttatású kapcsolat.

Ha a társam kapuja a 9. termembe vezet (akadémia): a társam törvényes kapcsolatra vágyik, és ehhez ideális partnernek lát. Könnyen lehet, hogy teljesen új környezetben (akár külföldön) akar velem új életet kezdeni. Elrugaszkodhat a valóságtól, igazából kiismerhetetlen és megköthetetlen számomra.

Ha a társam kapuja a X. termembe vezet (főtorony és iroda): megvalósítja a céljaimat, hozzásegít az önmegvalósításomhoz, támogatja a karrieremet, előmozdítja a fejlődésemet. Ezenkívül felvesz egy bizonyos anyáskodó, háttérteremtő hozzáállást mellettem. Létfontosságúak a közös célok.

Ha a társam kapuja a 11. termembe vezet (bálterem és vendégszárny): a társam a barátommá válik, egy közösséghez kapcsol hozzá, ő lesz a pártfogóm, vagy talál számomra pártfogókat. Fontos, hogy a vágyaink harmonizáljanak, mert akkor teljesülnek be, akkor tudunk közös támogatókat találni.

Ha a társam kapuja a 12. termembe vezet (kápolna és kolostor): a társam visszahúzódik, önfeláldozó lesz, lemond az akaratáról, átveszi az én mintáimat, így akar egységet teremteni. A világtól való nagy visszavonulás titkos, szeretői viszonyhoz teszi hasonlóvá a kapcsolatunkat, de túl sok lehet a homály.

Erről a témakörről további információkat ad a kérdéses terület gazdája (az adott terem ura).


Elveszett jelentések?

Horoszkóp-összevetést (szinasztriát) akkor érdemes készíteni, ha saját magunkkal nagyjából tisztában vagyunk, ismerjük a bennünket mozgató erőket, a céljainkat, mintáinkat, dolgozunk a blokkjaink oldását, és ezekkel együtt felvállaljuk magunkat. A párunknak ugyanezt kell tennie, és egymással is ugyanezt kell tennünk. Ha idáig eljutunk, akkor a kapcsolatunkat már eleve nem fogjuk megkérdőjelezni, tehát nem lesz olyan dilemmánk, hogy "összeillünk-e". Ha egymáshoz sodort minket a sors, és párkapcsolatot kezdtünk egymással, akkor kijelenthető, hogy mindenképp van közös feladatunk. Minden társ óhatatlanul kihoz belőlünk valamit, óhatatlanul belekényszerít helyzetekbe, és korlátozza az egónkat, hiszen minden helyzetben kérdés, hogy kinek az akarata érvényesül vagy célja teljesül be. Ezek jó esetben összecsengenek, rossz esetben nem. De a párunk mindenképpen elfogadtatja velünk korlátainkat, és beteljesítteti velünk sorsfeladatainkat.

Pár évtizede vagy évszázada még az volt a kérdés a párkapcsolatokban, hogy ezt az alapvető igazságot, vagyis hogy a társ korlátozza az egónkat, mennyire tudjuk belső békével elfogadni. Akkoriban a házasság és családalapítás létszükséglet és szinte megkerülhetetlen tradíció volt, a házastárs személyét pedig legtöbbször külső erők határozták meg. Ma mindez a mi döntésünk, szabadságunk és ezzel együtt felelősségünk is. Ma már az a célunk, hogy egy bennünk élő, ideális képhez igazodjunk, egy eszményi partnert keressünk, vagyis ‒ felvállalva vagy titkon ‒ megváltoztassuk a társunkat. A saját személyiségünk (képletünk) megismerése és elfogadása azért fontos, hogy rájöhessünk, mi a saját felelősségünk a kapcsolat alakulásában, melyik elvárásunk és célunk reális, és mik lehetnek a közös pontok, amelyek a harmonikus együttélést garantálhatják.A KaSztella könyv utolsó 50 példánya a karácsony előtti időszakban az eredeti ár feléért, azaz 2800 forintért kapható! ("B" széria) Ehhez még a postaköltség (előzetes banki átutalás esetén 1125 Ft.) járul hozzá. A rendeléshez írjon emailt a kasztella-kukac-gmail-pont-com címre, és adja meg a postázási és számlázási nevet és címet! További információ: http://kasztella.hu/Vegye-meg-a-konyvet