Lelkivilágunk lakói

Látcső 2018-ba

2019-06-16

Szokás szerint kicsit belekukkantunk a következő évbe, az égen haladó planéták jelképezte változások KaSztellás szimbólumait használva. Míg 2017 végén a Skorpiókat és Nyilasokat érintik a legnagyobb kihívások, jövőre a legtöbb bolygó a Bakban fog csoportosulni az égen.

Vagyis ebben az időszakban főleg az őszi-téli jegyek - Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és Halak - életében történnek a fontos változások, kihívások, váratlan események és átrendeződések. Ez nem azt jelenti, hogy a tavaszi és nyári jegyű emberek fellélegezhetnek, hiszen a legtöbb embernek vannak őszi-téli jegyű figurái, az életterületeink közül pedig valamelyik biztosan ezekbe tartozik, még ha nem is áll benne bolygó (vagy akár az aszcendens). 

A gyorsabb égitestek (Naptól a Vénuszig) árnyalják a képet és tanulnivalót, amit a lassabb planéták határoznak meg. Ha a Nap, Hold, Merkúr és Vénusz kedvező fényszögben áll valamelyik égen járó vagy születési bolygónkkal, aktuálisan jelezhetnek örömteli fordulatokat, oldhatnak bizonyos dilemmákat, kellemetlen helyzeteket. 

A Marson kívüli, lassabb mozgású bolygók fokozatos vagy hirtelen átalakulásokat mutatnak, drasztikus események sorozatával, amelyek belső változást követelnek meg tőlünk. Ezt az egónk negatívnak értékeli - ezért az ilyen fordulatokat hajlamosak vagyunk sorscsapásnak érzékelni. A tudatosodáshoz és kiteljesedéshez azonban szükségünk van leckékre, és a sors csakis a saját horoszkópunk analógiáiból válogat számunkra olyan helyzeteket, amelyekkel szerinte meg tudunk birkózni, és amelyeket lehetőségként is ki tudunk aknázni.