Lelkivilágunk lakói

Ideális vezetők 9.

A Birodalom (aszcendens) az emberi valónkat alkotó alapanyag, az egónk szimbóluma. Egyfajta álarc, a legkönnyebben eljátszható szerepünk, amely egyben harci pajzsunk is. A Birodalmunk jelöli a fizikai világhoz való hozzáállásunkat, a túlélésért folytatott küzdelmünk módját, az érvényesülésünk stílusát. Egyfajta velünk született lelkivilág, amely mindig érezhető. Megváltoztathatatlan belső jellegünk, ösztönös beállítottságunk ez, amelynek negatív vonásai visszahúznak a múltbeli mintákba, pozitív vonásait viszont eszközként használhatjuk fel fejlődésünkhöz.

A Királynak (Nap) kell irányítania ezt a Birodalmat, megküzdve eredendő tehetetlenségi erejével. De vajon melyik Birodalom számára ki lehet az ideális vezető? A válaszokat (szavazatokat) Facebook oldalunkon várjuk az alábbi képhez!A kilencedik állatövi jegynek megfelelő ország a NYILAS BIRODALOM, amely a KaSztella könyvben a "Prédikátorok Hazája" nevet kapta. A lényeg itt a nagyság, magasság és terjeszkedés. Az ország lakói magas fennsíkokon szeretnek élni, ahonnan beláthatók az égbe törő hegycsúcsok és a végtelen tenger is, és ahol szabadon lehet paripáikkal vágtázni. A távlatok éltetik őket: csillagvizsgálóikkal és hosszú távú utakra tervezett játműveikkel igyekeznek megismerni a világot, felfedezéseiket és megszerzett kincseiket pedig nagy kupolájú akadémiáikba gyűjtik. Életüket ideák, elméletek és filozófiák szövik át, amelyekből vallást és jogrendet alkotnak maguknak. Elméletben nagyon követik ezeket az eszméket, a gyakorlatban azonban sokszor célt tévesztenek, vagy nem megfelelő eszközöket választanak, mert a megvalósításhoz nem elég kitartóak. Legnagyobb erősségük a lelkesítés és buzdítás ("hittérítés"), a hétköznapi, "egyszerű" lépésekhez nincsen türelmük, ezeket szívesebben hagyják másokra. Szeretnek példát mutatni, akár szüksége van erre a környezetüknek, akár nem. Legsötétebb oldaluk a képmutatás és köpönyegforgatás, ami sokak szemében hazugnak tünteti fel őket - pedig csak arról van szó, hogy egy-egy szép elméletük megvalósíthatatlannak bizonyult.


>>>De hogyan irányíthatják a Királyok ezt a merészen szárnyaló, "gyarmatosító" országot?

KOS KIRÁLY: nagy tetterővel, akaratosan/agresszívan, lobbanékonyan

BIKA KIRÁLY: az értékekre és élvezetekre koncentrálva, megfontoltan, konokul

IKREK KIRÁLY: rugalmasan alkalmazkodva, nyitottabban, csalfán

RÁK KIRÁLY: az érzelmeket idealizálva, családközpontúan, gyermetegen

OROSZLÁN KIRÁLY: világmegváltó vágyakkal, önös nagylelkűséggel, gőgösen

SZŰZ KIRÁLY: ésszerűségre törekedve, szerényebben, de dogmatikusan

MÉRLEG KIRÁLY: művészi filozófiákkal, a kapcsolatokat idealizálva, látszat-alkalmazkodással

SKORPIÓ KIRÁLY: provokatívan, merészen, drámai érzelmi játszmákkal

NYILAS KIRÁLY: optimistán, változtatásra készen, megköthetetlenül

BAK KIRÁLY: céltudatosan, folyton új kereteket szabva, ítélkezően

VÍZÖNTŐ KIRÁLY: szokatlan elképzelésekkel, bohókásan, nyughatatlanul

HALAK KIRÁLY: álmodozva, önfeláldozóan, kaotikusan, felelőtlenül


Nagyon fontos, hogy a Király melyik teremben áll, és milyenek a kapcsolatai, hiszen ez határozza meg, mennyire tud dominálni, mennyire és hogyan tudja elfogadtatni magát uralkodóként!
A többi karakter különféle eszközökkel segíti vagy hátráltatja a Királyt küldetése végrehajtásában, de mindegyiküknek van egy szerepe a Királyi Útban, tehát mindenkire szükség van, aki horoszkópunk Várában szerepel!

Azt pedig, hogy alapvetően milyen nagy cél felé, milyen küldetés szellemében kormányozza ezt a népet, a Zászló (MC) jegyéből tudhatjuk meg.


A Birodalomról és a Zászlóról is írtunk már többször, de részletesen a KaSztella könyvben ismertetjük őket:

http://kasztella.hu/Hirek/Miert-pont-ilyen-a-Birodalmam-

http://kasztella.hu/Hirek/A-X--terem---a-fotorony-es-iroda

http://kasztella.hu/A-Kiralyi-ut-elmelete

http://kasztella.hu/Hirek/Egy-Skorpios-Kiralyi-út