Lelkivilágunk lakói

Ideális vezetők 8.

A Birodalom (aszcendens) az emberi valónkat alkotó alapanyag, az egónk szimbóluma. Egyfajta álarc, a legkönnyebben eljátszható szerepünk, amely egyben harci pajzsunk is. A Birodalmunk jelöli a fizikai világhoz való hozzáállásunkat, a túlélésért folytatott küzdelmünk módját, az érvényesülésünk stílusát. Egyfajta velünk született lelkivilág, amely mindig érezhető. Megváltoztathatatlan belső jellegünk, ösztönös beállítottságunk ez, amelynek negatív vonásai visszahúznak a múltbeli mintákba, pozitív vonásait viszont eszközként használhatjuk fel fejlődésünkhöz.

A Királynak (Nap) kell irányítania ezt a Birodalmat, megküzdve eredendő tehetetlenségi erejével. De vajon melyik Birodalom számára ki lehet az ideális vezető? A válaszokat (szavazatokat) Facebook oldalunkon várjuk az alábbi képhez!A nyolcadik állatövi jegynek megfelelő ország a SKORPIÓ BIRODALOM, amely a KaSztella könyvben a "Mágusok Szövetsége" nevet kapta. Először is: miért van szükség itt mágiára, miért mágusként boldogulnak csak a lakók? Azért, mert ez a szélsőségek országa, egy halálos veszélyeket rejtő vidék, ahol fortyog a láva a föld alatt, időről időre földrengések rendezik át a terepet, mérges állatok és alattomos növények lesnek áldozatra. Meg kell tanulni alkalmazkodni az extrém viszonyokhoz, a megrendítő változásokhoz, és gyakran újjá kell születni. Az ország lakói megszállott kutatók és átalakítók, igyekeznek minden titkot felfedni, ők maguk ugyanakkor mindvégig megőrzik rejtélyességüket. Ez a nép egyaránt mestere a fehér és fekete mágiának, lelkük mélyén szenvedélyes érzelmeket táplálnak, hajlamosak roppant mély, már-már függőségi viszonyokat kialakítani, és gyakorta manipulatív játszmákat folytatnak. A szeretet náluk imádat és függőség, az utálat pedig gyűlölet és bosszúvágy. A lakók üstjeiben titokzatos varázsitalok bugyognak, amelyek segítségével irányításuk alatt akarják/tudják tartani a külvilágot. Semmi sem maradhat /általuk/ érintetlen, nekik mindenhez közük kell, hogy legyen. Burkoltan hatalomra vágynak, elsősorban azért, mert - talán ösztönös bizalmatlanságuk vagy veszteség-, illetve hiányérzetük miatt ‒ csak másokon keresztül jutnak létfontosságú energiához. Az állandó transzformációra képes Skorpióemberek azonban mesteri kutatók és gyógyítók.


>>>De hogyan irányíthatják a Királyok ezt a szélsőséges országot?

KOS KIRÁLY: egyenesen, vakmerőn, kíméletlenül

BIKA KIRÁLY: konokul ragaszkodva, javakat halmozva, túlfűtött érzékiséggel

IKREK KIRÁLY: látszólag lazán, szerepeket váltogatva, szavakkal manipulálva

RÁK KIRÁLY: szenvedélyes érzelmekkel, bekebelező gondoskodással

OROSZLÁN KIRÁLY: kreatívan, letaglózó pozitivitással, gőgös hatalomvággyal

SZŰZ KIRÁLY: megfontoltan, kíméletlen precizitással, cinikusan

MÉRLEG KIRÁLY: harmóniára törekedve, békességet színlelve, megalkuvón

SKORPIÓ KIRÁLY: merészen, titokzatosan, extrém szenvedélyességgel

NYILAS KIRÁLY: (elméletben) buzgón, abszolút kategóriákban gondolkodva, elítélően

BAK KIRÁLY: szabályok szerint, szélsőségek között is maximálisan kitartva

VÍZÖNTŐ KIRÁLY: különc módon, közösségi szellemben, de kiszámíthatatlanul

HALAK KIRÁLY: erős intuíciókkal, álmodozva, extrém hangulatingadozásokkal


Nagyon fontos, hogy a Király melyik teremben áll, és milyenek a kapcsolatai, hiszen ez határozza meg, mennyire tud dominálni, mennyire és hogyan tudja elfogadtatni magát uralkodóként!

A többi karakter különféle eszközökkel segíti vagy hátráltatja a Királyt küldetése végrehajtásában, de mindegyiküknek van egy szerepe a Királyi Útban, tehát mindenkire szükség van, aki horoszkópunk Várában szerepel!

Azt pedig, hogy alapvetően milyen nagy cél felé, milyen küldetés szellemében kormányozza ezt a népet, a Zászló (MC) jegyéből tudhatjuk meg.


A Birodalomról és a Zászlóról is írtunk már többször, de részletesen a KaSztella könyvben ismertetjük őket:

http://kasztella.hu/Hirek/Miert-pont-ilyen-a-Birodalmam-

http://kasztella.hu/Hirek/A-X--terem---a-fotorony-es-iroda

http://kasztella.hu/A-Kiralyi-ut-elmelete

http://kasztella.hu/Hirek/Egy-Skorpios-Kiralyi-út