Lelkivilágunk lakói

Ideális vezetők 4.

A Birodalom (aszcendens) az emberi valónkat alkotó alapanyag, az egónk szimbóluma. Egyfajta álarc, a legkönnyebben eljátszható szerepünk, amely egyben harci pajzsunk is. A Birodalmunk jelöli a fizikai világhoz való hozzáállásunkat, a túlélésért folytatott küzdelmünk módját, az érvényesülésünk stílusát. Egyfajta velünk született lelkivilág, amely mindig érezhető. Megváltoztathatatlan belső jellegünk, ösztönös beállítottságunk ez, amelynek negatív vonásai visszahúznak a múltbeli mintákba, pozitív vonásait viszont eszközként használhatjuk fel fejlődésünkhöz.

A Királynak (Nap) kell irányítania ezt a Birodalmat, megküzdve eredendő tehetetlenségi erejével. De vajon melyik Birodalom számára ki lehet az ideális vezető? A válaszokat (szavazatokat) Facebook oldalunkon várjuk az alábbi képhez!A negyedik állatövi jegynek megfelelő ország a RÁK BIRODALOM, amely a KaSztella könyvben a "Klánok Földje" nevet kapta. Ez az ország kifelé zárkózott, belül azonban egyetlen nagy érzelmi egységet alkot. Szoros lelki szálak kötik össze benne a családokat, klánokat. Kifelé erős páncéllal védik magukat, belül viszont nem léteznek határok. A lakók számára a legfontosabb az otthon, a családias légkör, a valahová tartozás, az érzelmi biztonság. Szeretnek gondoskodni szeretteikről, ugyanakkor elvárják a pátyolgatást is egymástól. Akárhány évesek is, lelkük mélyén mindig gyerekek maradnak, álmodozók, játékosak és kissé gyámoltalanok. Nagyon rá vannak utalva a hangulataikra, az érzelmi kapcsolataikra és a múltból hozott emlékeikre, és hajlamosak érzelmi függőségben élni - gondoskodóként vagy ellátottként.


>>>De hogyan irányítják a Királyok ezt az érzelmekben tobzódó országot?

KOS KIRÁLY: nyitottabban, kezdeményezően, erőszakosan

BIKA KIRÁLY: ragaszkodóan, anyagiasan, élvetegen

IKREK KIRÁLY: rugalmasan, önkifejezően, érzelmei közt csapongva

RÁK KIRÁLY: befogadóan, gondoskodóan, passzívan, érzelmi zsarnokként

OROSZLÁN KIRÁLY: családfő-stílusban, önállóságra törekvően, drámai érzelmekkel

SZŰZ KIRÁLY: érzelmeit racionalizálva, óvakodva, kritikusan

MÉRLEG KIRÁLY: harmóniát keresve, alkalmazkodóan, önállótlanul

SKORPIÓ KIRÁLY: szenvedélyesen, mély függőségekkel, manipulálva

NYILAS KIRÁLY: a szabadság felé kacsintgatva, buzgón, ideológiákat gyártva

BAK KIRÁLY: komolyan, érzelmileg zárkózottan, felelősen

VÍZÖNTŐ KIRÁLY: virgoncan, barátokat is családdá fogadva, belül magányosan

HALAK KIRÁLY: fantáziájára és megérzéseire hagyatkozva, hittel, másra támaszkodva


Nagyon fontos, hogy a Király melyik teremben áll, és milyenek a kapcsolatai, hiszen ez határozza meg, mennyire tud dominálni, mennyire és hogyan tudja elfogadtatni magát uralkodóként!
A többi karakter különféle eszközökkel segíti vagy hátráltatja a Királyt küldetése végrehajtásában, de mindegyiküknek van egy szerepe a Királyi Útban, tehát mindenkire szükség van, aki horoszkópunk Várában szerepel!

Azt pedig, hogy alapvetően milyen nagy cél felé, milyen küldetés szellemében kormányozza ezt a népet, a Zászló (MC) jegyéből tudhatjuk meg.


A Birodalomról és a Zászlóról is írtunk már többször, de részletesen a KaSztella könyvben ismertetjük őket:

http://kasztella.hu/Hirek/Miert-pont-ilyen-a-Birodalmam-

http://kasztella.hu/Hirek/A-X--terem---a-fotorony-es-iroda

http://kasztella.hu/A-Kiralyi-ut-elmelete

http://kasztella.hu/Hirek/Egy-Skorpios-Kiralyi-út