Lelkivilágunk lakói

Ideális vezetők 3.

A Birodalom (aszcendens) az emberi valónkat alkotó alapanyag, az egónk szimbóluma. Egyfajta álarc, a legkönnyebben eljátszható szerepünk, amely egyben harci pajzsunk is. A Birodalmunk jelöli a fizikai világhoz való hozzáállásunkat, a túlélésért folytatott küzdelmünk módját, az érvényesülésünk stílusát. Egyfajta velünk született lelkivilág, amely mindig érezhető. Megváltoztathatatlan belső jellegünk, ösztönös beállítottságunk ez, amelynek negatív vonásai visszahúznak a múltbeli mintákba, pozitív vonásait viszont eszközként használhatjuk fel fejlődésünkhöz.

A Királynak (Nap) kell irányítania ezt a Birodalmat, megküzdve eredendő tehetetlenségi erejével. De vajon melyik Birodalom számára ki lehet az ideális vezető? A válaszokat (szavazatokat) Facebook oldalunkon várjuk az alábbi képhez!A harmadik állatövi jegynek megfelelő ország az IKREK BIRODALOM, amely a KaSztella könyvben a "Nyüzsgő Városállamok" nevet kapta. A legnagyobb kincs itt az információ: mindenki igyekszik megszerezni, hasznosítani és továbbadni. Ezenkívül kereskedelemmel is szívesen foglalkoznak, és lételemük a közlekedés, ezért az egész tájat utak és hidak hálózzák be. Pezsgő társasági élet zajlik mindenütt, az emberek nagyon mozgékonyak, tevékenyek, beszédesek, tanulékonyak és rugalmasak - ugyanakkor pont ez adja meg ennek a társadalomnak a felszínességét. A túlzott nyitottság és nyüzsgés, az állandóan szerteágazó figyelem és a zsúfolt naptár miatt mindenből színes pletyka és csip-csup ügy lesz, az élet igazán fontos, mély és intim részeiből is. Ezért a lakók igazán semmivel sem tudnak azonosulni, semmi mellett nem foglalnak állást, nem köteleződnek el, így nehezen fejlődik önismeretük is.


>>>De hogyan irányítják a Királyok ezt a könnyed, izgő-mozgó népet?

KOS KIRÁLY: erélyesen, nagy testi aktivitással, erőszakosan

BIKA KIRÁLY: komótosan, megrágva a részleteket, csillapodást remélve

IKREK KIRÁLY: kíváncsian, intellektuálisan, üzletemberként vagy tanítóként

RÁK KIRÁLY: hangulatai szerint, gondosan, kötődésre vágyva

OROSZLÁN KIRÁLY: kreatívan, nagyravágyón, gőgösen

SZŰZ KIRÁLY: szolgálatkészen, praktikusan, tökéletességre törekvőn

MÉRLEG KIRÁLY: diplomataként, mértékletesen, erélytelenül

SKORPIÓ KIRÁLY: kutatva, fanatikusan, élet-halál kérdésekre hangoltan

NYILAS KIRÁLY: felfelé törve, idealistán, köpönyegforgatóan

BAK KIRÁLY: felelősen, kötelességtudóan, (önmagától) gátolva

VÍZÖNTŐ KIRÁLY: öntörvényűen, újító módon, a valóságtól elrugaszkodva

HALAK KIRÁLY: intuíciótól hajtva, művészi-gyógyító érzékkel, másokra hangolódva


Nagyon fontos, hogy a Király melyik teremben áll, és milyenek a kapcsolatai, hiszen ez határozza meg, mennyire tud dominálni, mennyire és hogyan tudja elfogadtatni magát uralkodóként!
A többi karakter különféle eszközökkel segíti vagy hátráltatja a Királyt küldetése végrehajtásában, de mindegyiküknek van egy szerepe a Királyi Útban, tehát mindenkire szükség van, aki horoszkópunk Várában szerepel!

Azt pedig, hogy alapvetően milyen nagy cél felé, milyen küldetés szellemében kormányozza ezt a népet, a Zászló (MC) jegyéből tudhatjuk meg.


A Birodalomról és a Zászlóról is írtunk már többször, de részletesen a KaSztella könyvben ismertetjük őket:

http://kasztella.hu/Hirek/Miert-pont-ilyen-a-Birodalmam-

http://kasztella.hu/Hirek/A-X--terem---a-fotorony-es-iroda

http://kasztella.hu/A-Kiralyi-ut-elmelete

http://kasztella.hu/Hirek/Egy-Skorpios-Kiralyi-út