Lelkivilágunk lakói

Ideális vezetők 12.

A Birodalom (aszcendens) az emberi valónkat alkotó alapanyag, az egónk szimbóluma. Egyfajta álarc, a legkönnyebben eljátszható szerepünk, amely egyben harci pajzsunk is. A Birodalmunk jelöli a fizikai világhoz való hozzáállásunkat, a túlélésért folytatott küzdelmünk módját, az érvényesülésünk stílusát. Egyfajta velünk született lelkivilág, amely mindig érezhető. Megváltoztathatatlan belső jellegünk, ösztönös beállítottságunk ez, amelynek negatív vonásai visszahúznak a múltbeli mintákba, pozitív vonásait viszont eszközként használhatjuk fel fejlődésünkhöz.

A Királynak (Nap) kell irányítania ezt a Birodalmat, megküzdve eredendő tehetetlenségi erejével. De vajon melyik Birodalom számára ki lehet az ideális vezető? A válaszokat (szavazatokat) Facebook oldalunkon várjuk az alábbi képhez!A tizenkettedik állatövi jegynek megfelelő ország a HALAK BIRODALOM, amely a KaSztella könyvben a "Az Álmodók Világa" nevet kapta. Az egész Birodalom olyan, mintha vízre épült volna, a ködös, titokzatos szigeteken pedig korlátlanul burjánzik a növényzet, egy-egy elbújó épülettel. Az itt lakók rendkívül nyitottak más dimenziók, például a fantázia, az álmok, a túlvilág vagy a spirituális szférák felé. Kívülről nézve példamutató egységben élnek, mindenki önfeláldozóan segíti a többieket, de valójában azért kell ennyire összeolvadniuk, mert egyedül szinte életképtelenek. Az ábrándokban és a szellemi világban sokkal otthonosabban érzik magukat, mint az anyagi világban. Abban mesterek, amihez fejlett intuíció kell (művészet, spiritualitás, vallás), illetve amihez áldozatot kell hozni (karitatív munka, gyógyítás). Ha Királyuk nem vezeti őket kemény kézzel, a Birodalomban eluralkodhat a káosz. A Nép egyik fele rászoruló, a másik a segítő - de ezek a szerepek gyakran felcserélődhetnek, és önfeláldozóból könnyen áldozat lehet. A nagy köd miatt gyakori a csalás vagy csalódás, sőt a külvilág szemében a Halak Nép kaméleonszerűnek, sőt akár hazugnak is tűnhet. Pedig csak arról van szó, hogy szinte láthatatlanul beleolvadnak a környezetükbe, szivacsszerűen befogadnak mindent, és nehezükre esik lehatárolódni. A zord realitástól és a kemény feladatoktól menekülni próbálnak.


>>>De hogyan irányíthatják a Királyok ezt a bágyadt és határok nélküli világot?

KOS KIRÁLY: hevesen, temperamentumosan, merészen

BIKA KIRÁLY: élvezeteket keresve, anyagiakba kapaszkodva, lustán

IKREK KIRÁLY: könnyeden, kíváncsian, szétszórtan

RÁK KIRÁLY: családhoz és otthonhoz ragaszkodva, gondoskodva, gyermetegen

OROSZLÁN KIRÁLY: kreatívan, törekvően, siker-illúziókkal telve

SZŰZ KIRÁLY: ésszerűségre törekedve, módszeresen, kishitűen

MÉRLEG KIRÁLY: alkalmazkodva, diplomatikusan, szépen, belső ürességgel

SKORPIÓ KIRÁLY: szenvedélyes érzelmekkel, titkokat kutatva, függőségekben

NYILAS KIRÁLY: lelkesen, tanítva, szórakoztatva, túlbuzgó hittel

BAK KIRÁLY: céltudatosan, összefogva magát és kitartva, túl önfeláldozóan

VÍZÖNTŐ KIRÁLY: egyedi újításokkal, lázadva, bohókásan, gyökértelenül

HALAK KIRÁLY: álmodozva, intuitívan, láthatatlanul beilleszkedve, sodródva


Nagyon fontos, hogy a Király melyik teremben áll, és milyenek a kapcsolatai, hiszen ez határozza meg, mennyire tud dominálni, mennyire és hogyan tudja elfogadtatni magát uralkodóként!
A többi karakter különféle eszközökkel segíti vagy hátráltatja a Királyt küldetése végrehajtásában, de mindegyiküknek van egy szerepe a Királyi Útban, tehát mindenkire szükség van, aki horoszkópunk Várában szerepel!

Azt pedig, hogy alapvetően milyen nagy cél felé, milyen küldetés szellemében kormányozza ezt a népet, a Zászló (MC) jegyéből tudhatjuk meg.


A Birodalomról és a Zászlóról is írtunk már többször, de részletesen a KaSztella könyvben ismertetjük őket:

http://kasztella.hu/Hirek/Miert-pont-ilyen-a-Birodalmam-

http://kasztella.hu/Hirek/A-X--terem---a-fotorony-es-iroda

http://kasztella.hu/A-Kiralyi-ut-elmelete

http://kasztella.hu/Hirek/Egy-Skorpios-Kiralyi-út