Lelkivilágunk lakói

Hát én immár kit válasszak?

Képletünk azt is megmutatja, ki a számunkra megfelelő társ, akivel megélhetjük a hozzánk tartozó analógiákat, sorsfeladatainkat, és akivel teljesebbé válik az életünk. Biztos, hogy némely szempontokból hasonlónak kell lennie hozzánk - például ahogy a Király/Nap is része a nők személyiségének, ugyanakkor férfimintájukat is hordozza, illetve a Királyné/Hold is része a férfiak személyiségének, ugyanakkor női mintájukat is mutatja. Emellett viszont szükséges, hogy társunk bizonyos szempontokból az ellentétünk, a kiegészítő felünk is legyen. A kérdés összetettsége miatt több karaktert és jegyet is meg kell vizsgálnunk a válaszadáshoz.

Vizsgáljuk meg a számunkra ideális társat meghatározó figurákat!

NŐKNÉL a kövezkezők:
1. A Király személye (Nap jegye), és a vele legszorosabban kapcsolódó figurák
2. A Királyné (Hold) jegyével szemközti jegy, női mintájuk kiegészítő ellenpólusa
3. A Hadvezér (Mars) jellemvonásai
4. A párkapcsolatot jelző VII. terem gazdája, valamint a VII. teremben álló figurák. Fontos még a terem gazdájának tartózkodási helye és a vele kapcsolatban álló egyéb karakterek is (főleg ha össze van bilincselve valakivel, vagy pont szemközt áll valakivel).

FÉRFIAKNÁL a következők:
1. A Királyné személye (a Hold jegye), és a vele legszorosabb kapcsolatot fenntartó karakterek
2. A Király (Nap) jegyével szemközti jegy, a férfi minta kiegészítő ellenpólusa
3. Az Udvarhölgy (Vénusz) jellemvonásai
4. A VII. terem gazdája, annak legfontosabb kapcsolatai, illetve a VII. teremben álló figurák.

Példa:

Lássuk, hogyan működik ez egy közismert, mondhatni, ikonikus párnál, Angelina Jolie-nál (1975.06.04., 9.09, Los Angeles, CA, USA) és Brad Pittnél (1963.12.18., 6.31, Shawnee, OK, USA). Képletüket megtalálhatjuk többek között az astrotheme.com oldalon, a hírességek keresési mezőjébe beírva.

Angelinánál találhatunk egy IKREK Királyt, vagyis egy "Intellektuális Királyt". Fontos a férfi intelligenciája, sokszínűsége, a változatos élet, a nyüzsgés, a mozgékonyság, a rugalmasság.
A Királynéja Kos, amellyel szemközt a MÉRLEG jegy helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy szüksége van egy párkapcsolat-orientált, viszonylag könnyen alkalmazkodó, kompromisszumkész férfira, aki sokat tesz a kapcsolat harmóniájáért. Fontos számára a művészet és az esztétikum.
Él benne egy KOS Hadvezér ("Brutális Hadvezér"), aki ellenben ösztönös, egyenes, lobbanékony, erős, sőt erőszakos egyéniség, domináns győzelemvággyal, határozott fizikai késztetésekkel.
A násztorony (VII. terem) a BAK jegy végében kezdődik, vagyis gazdája az Öreg Király (Szaturnusz). Ez a figura a RÁK jegyben helyezkedik el, a 12. teremben (HALAK analógia), vagyis egy családcentrikus és visszahúzódó karakter, erős érzelmi gátlásokat kell legyőznie, viszont fejlett spirituális képességekkel rendelkezik. Legerősebb kapcsolatai negatívak (ellenségeskedés, kvadrát a Kos figurákkal), ezért gyakran keveredik konfliktusokba, és terápiára is gyakran szüksége lehet.

Brad női mintáját egy BAK Királyné ("Felelősségteljes Királyné") képviseli. Komoly, ambiciózus és céltudatos nő, akire lehet támaszkodni, aki felvállalt feladatait kötelességtudóan teljesíti is.
Királya Nyilas, amelynek a kiegészítő jegye a szemközt elhelyezkedő IKREK. Ez oldja a Királynéban jelen lévő fegyelmezettséget és aszkétikus hajlamot, és azt mutatja, hogy Bradnek szüksége van a játékosságra, nyitottságra és sokszínűségre is a társkapcsolatban.
BAK Udvarhölgye ("Nevelőnő") össze van bilincselve a Királynéval, vagyis megerősíti a női minta keménységét és érettségét. Ez alapján kijelenthető, hogy Bradet olyan nők hozzák lázba, akiket első pillantásra nagyon nehéz meghódítani, mert zártak, fegyelmezettek és felelősségteljesek. Ugyanakkor - a Bak jegyre jellemzően - érezni lehet, hogy a kemény kéreg alatt láva fortyog, és bár ez a forróságot ellenőrzés alatt van tartva, ha hosszabb idő után sikerül oldani a keménységet, vulkánszerűen tör ki a szenvedély. Emellett vonzó lehet számára a Bak nőkre jellemző fanyar humor és bölcs szemléletmód is.
A násztorony (VII. terem) az IKREKBEN kezdődik, vagyis gazdája a Hírvivő (Merkúr). Ő is zárkózott és megfontolt Bak figura Brad esetében, viszont a 2. terem csúcsán áll, ahol - lévén, hogy kincstár és szeráj - fokozottan megélheti az élvezeteket és a szenvedélyt. Ez a terület BIKA analógia, tehát Bika-Vénuszi sajátosságokkal ruházza fel a nőideált.