Lelkivilágunk lakói

Gyere elő, varázserő!

Avagy hogy kerülnek ki Skorpióink a sziklabörtönből?

Ahogy életünk órája ketyeg, figuráink is velünk együtt élik át az eseményeket - sőt, vannak események, amelyeknek miattuk kell megtörténniük, amiket ők "provokálnak ki". Születési képletünkből már eleve sejthető, hogy milyen életterületen kell a legnagyobb próbákat kiállnunk. Ezekből a próbákból figuráink erősebben vagy sérültebben kerülhetnek ki. Így zajlik a fejlődésünk, tudatosodásunk folyamata. Az égen haladó planéták mutatják az aktuális hatásokat, amelyek bizonyos figuráinkat és életterületeinket előtérbe helyezik, előresegítik vagy hátravetik.

Amint azt nemrég megírtuk a "Mi történik a figuráinkkal?" című cikkben, az égen haladó Szaturnusz úgy hat, mint a sziklaomlás. Nézzük meg ezt a konkrét példát!

A Szaturnusz jelenleg - 2012. október eleje és 2014. december vége között - a Skorpió jegyben halad. Ez azt jelenti, hogy a Várunknak azon területén, amely Skorpióba esik, valamikor irdatlan omlás történik. Egészen pontosan akkor, amikor az égen járó (tranzit) Szaturnusz eléri a figura pontos helyét (fok, perc), de a folyamatok már előtte előkészítik a talajt, vagyis sejthető, hogy jön valami nagy nehézség, és a helyrerázódás is hosszabb ideig fog tartani. A Szaturnusz ugyanis mindig lassú és kérlelhetetlen érlelődési folyamatokat jelöl, sőt, karmikus feladatokat. Ha vannak figuráink a Skorpió jegyben, mit élhetnek át ilyenkor? Apránként rájuk omlik a mennyezet, mintha egy óriási hegy rejlett volna a falakban. Egyfajta bányászként kell kitalálniuk az üregekből. Az omladék bénító terhet és korlátot jelenthet számukra, és egyeseknek nem is sikerül kiverekedniük magukat a romok közül; beszorulnak, megrekednek, összeroppanhatnak. Mások kemény munkával elrendezik a köveket, és járható utat törnek maguknak. Ide-oda cipelik a nehéz köveket, és sziszifuszi munkával újjáépítik az életterületet, akár még jobbat is építenek helyette. Az a figura, aki sikeresen teljesíti a Szaturnusz próbáját, megszilárdulva kerül ki az omlásból, és az adott életterületet is megszilárdítja. Felelősséget tanul, felnőtté válik, ugyanakkor fennáll a veszély, hogy közben meg is keseredik, túlzottan meg is keményedik.

A lényeg az, hogy újra kell strukturálni az adott életterületet (és a hozzá kapcsolódókat), illetve hogy a Szaturnusz-áthaladás mindig a felnőttség próbája. Hozhat nyereséget, veszteséget, betegséget, munkahelyváltást, akár házasságkötést vagy gyerekszületést is, mert bármelyiket megélhetjük nehéz és sorsfordító feladatnak, amely átrendezi az egész életünket. Beavatások ezek, amelyek után nem élhetjük ugyanúgy az életünket, mint korábban, mert más szerepet kell onnantól betöltenünk.A Skorpió figurák a mágiát tudják felhasználni a sziklaútvesztőből való kikeveredéshez. Mélyen átélik a próbát, félig bele is halnak, és transzformálódnak benne, átalakítva egész környezetüket, kapcsolataikat. Mélyen gyökerező lelki hatalmuk előtt megnyílnak a tudattalan tartományok, és a felderített titkokat további kutatásokhoz, gyógyításhoz, megújuláshoz tudják felhasználni. A Skorpiókat érintő hatások mindig szélsőségesek, így a sziklaomlást is szenvedélyesen, izzón, tombolva élik meg, vagyis "kő kövön nem marad". Amikor ilyen kutyaszorítóba kerülnek, végleteket, határélményeket (kis halálokat), jelentős átalakulásokat kell megélnünk. Egyes élethelyzeteink, szerepeink vagy kapcsolataink véget érhetnek, és valami teljesen új veheti kezdetét. Ez az átlényegülés általában drasztikus, és nem ritkán fájdalmas - nekünk és a környezetünknek is. Természetesen nem mindegy, hogy az omlás mondjuk a 2. teremben (anyagiak), a 6. teremben (egészség), vagy a VII. teremben (párkapcsolat) történik, vagyis a házhelyzet döntő fontosságú.
A termekről bővebb ismertető például itt: "A Vár termei", vagy a "Hírek" rovat termekről szóló tavalyi sorozatában!

Különösen sorsfordító időszak ez számunkra, ha a Király, a Királyné, a születési uralkodó, az Öreg Király vagy valamelyik transzcendens figura áll Skorpióban, és őket éri el az égen járó Szaturnusz. Az egész személyiségünket átrendezheti az omlás, ha a Birodalmunkat (aszcendensünket) érinti. Figyeljünk az adott figura összes jelentésére! A Király (Nap) például, mint tudjuk, jelölheti saját személyünket, életerőnket, hivatásban betöltött szerepünket, ugyanakkor az apánkat, a férjünket vagy a főnökünket is. A Királyné (Hold) mutathatja saját érzelmi énünket, de otthonunkat, anyánkat, feleségünket vagy gyermekünket is.

Fontos, hogy az érintett figurák mely termek gazdái, mert akkor a Szaturnusz-hatás a másik életterületet is érinti. Lényeges, hogy a Skorpióban kezdődő terem (vagy amelyikbe be van zárva a Skorpió jegy) gazdái hol állnak, azaz a Hadvezér és a Varázsló, mert ők is plusz információkat szolgáltatnak az eseményekről. Tekintetbe kell venni azt is, hogy a Skorpió figurák milyen kapcsolatokat tartanak fenn más karakterekkel, mivel az omlás következményei őket is magukkal sodorják, és nekik is részt kell venniük az újjáépítésben.

A baj ritkán jár egyedül, ezért azt is meg kell vizsgálnunk, hogy közben hoznak-e valamit a transzcendens bolygók (Uránusz, Neptunusz, Plútó) a többi figuránk számára. Az is lehet, hogy egy másik hatás enyhíti a nehézségeket - például a Jupiteré. Ezekből áll össze a teljes kép. Érdemes ismét elővenni a cikk tetején említett írásunkat, hogy milyen jelképnek felel meg a többi bolygó aktuális hatása. Ha például sziklatömbök omlanak a Varázslónkra a násztoronyban, közben pedig egy varázsitalt kell meginnia Királyunknak, amelynek következményét még senki sem tudja, de sejthető, hogy minden megváltozik - nos ez sorsfordító események egész arzenálját mutatja az életünkben.


HONNAN TUDHATOM, MIT ÉRINT JELENLEG A SKORPIÓ SZATURNUSZ AZ ÉN VÁRAMBAN?
Ingyen tranzithoroszkóp az internetről!


1. A következő - angol nyelvű oldalon - adja meg születési adatait: http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?
Az országot angolul egy listából kell kiválasztani, a város nevét be kell gépelni. Ha megvan, nyomja meg a "Continue" gombot!
2. Ezután válassza ki a lehetőséget közül alul az "Extended Chart Selection" címszót! Majd a "Please select the type of chart you want" ablakára kattintva a "Natal chart and transits" lehetőséget kell megkeresni. Végül nyomja meg a kék színű "Click here to show the chart" gombot!
3. Az ábrán belül látható a születési képlet, a körön kívül pedig zöld színnel az aktuális bolygóállások, a lekérdezés időpontjának konstellációi.

Segítség a szimbólumok értelmezéséhez: "Horoszkópból Vár"

Bizonyos kor fölött meg tudjuk nézni (pl. a Placidus program segítségével), hogy régebbi életszakaszainkban mikor érintette a Szaturnusz a Skorpió jegyet, és azt hogyan éltük át. Az ehhez kapcsolódó érzelmi minták ugyanis ismétlődnek, de minden alkalommal egyre magasabb szintű próbát kell kiállnunk, igaz, sokkal tudatosabban. Ugyanígy érdemes megnézni, mikor voltak sziklaomlások a Várunk különböző területein, különféle jegyekben, ahol fontos figurákat érintettek, mert ezekből sokat tanulhatunk, sőt esetleg újabb hasonló helyzetekre is felkészülhetünk.