Lelkivilágunk lakói

Esküvői harangzúgás

Sokan emlékezhetnek a George Clooneyval készült képzeletbeli riportunkra. Akkor még nem voltak előjelei annak, hogy házasságra adná a fejét, de közben meglepő hírek láttak napvilágot. Ráadásul meglehet, hogy a mi George-unk ért az asztrológiához, vagy konzultált csillagjósokkal az esküvője ügyében, mert egy igencsak ideális időpontban fogják tartani a menyegzőt. Az eddig megrögzött agglegényként élő színész valamikor 2014 szeptemberében Velencében veszi feleségül angol-libanoni kedvesét, a jogászként, újságíróként és emberi jogi aktivistaként dolgozó Amal Alamuddint. Nézzük át, mi történik George Várában szeptemberben, ami ilyen eszményi közeget teremt a radikális változtatáshoz! (A képen az ifjú pár, a vőlegény Királyának és a menyasszony Királynéjának rajza látható, valamint George születési képletére rávetítve a szeptemberi bolygóállás.)- A reflektorfény (Nap) George-nál szeptemberben a násztornyot világítja be - ami azt jelenti, hogy a házasság, együttélés életterülete és témája kerül a középpontba. Ezzel együtt jár, hogy az egót szimbolizáló kapu (aszcendens) háttérbe kerül, elrejtőzik.

- A násztoronyba érkeznek a friss hírek, az új ismeretek és a szerteágazó hétköznapi alkalmazkodást igénylő változások ‒ mivel e ház fölött halad át a hírhozó Merkúr (amely egyébként ennek az életterületnek az ura is jelen esetben). Ez a Merkúr támogató sugárzást mutat a Királyné, az Öreg Király és a Főpap összebilincselt hármasára a Várban, vagyis számukra a hírek és változások biztosan inspirálóak és kedvezőek lesznek.

- A násztoronyért felelős figura, vagyis a VII. terem gazdája a Királlyal összebilincselve álló Hírvivő. Ő most konfliktushelyzetben találja magát (az égen járó Mars szemben áll vele), olyan konfliktushelyzetben, amely merész vállalkozásra, fizikai változtatásra sarkallja. Mivel együtt áll a Királlyal, az uralkodónak is követnie kell ezt a folyamatot. Ez azért fog nehezére esni, mert őt egy kőomlás fenyegeti (szemből támadja a Szaturnusz), ám bizonyára érzi, hogy ez sorsszerű, az eddigi életvitele hozadéka, bizonyos dolgok következménye. A Király most már tisztában van vele: a legkeményebb próbatételek azért vannak, hogy általuk nagyobb stabilitást fejleszthessünk ki magunkból, új és erősebb kapaszkodókra lelhessünk. Mély belső átalakulások zajlottak le George-nál az elmúlt időszakban, hiszen a Mars és a Szaturnusz is a Vár katakombáiban haladt (8. terem), és a lélek legmélyét forgatta fel, az alapvető megrögzöttségeket bolygatta meg.

- Erős érzelmi hullámzás (Hold) fogja érinteni a Királynét szeptember elején, és a vele együtt álló két figurát: a makacs Öreg Királyt és változásokra sokkal fogékonyabb Főpapot is. Mivel a Hadvezér állandó párharcban áll ezzel a három összebilincselt figurával George Várában (szemközt, az 5. teremben), lángolóvá és szenvedélyessé válnak az érzelmek.

- Szeptember 8. körül hangzik fel a csatába hívó kürtszó (Mars) az akadémia területén, ami azért fontos, mert ez a jog és törvény háza is - vagyis a törvény előtt elismert házasságé is.

- Szeptember 15. környékén lesz úrrá az örömmámor a násztorony területén - mivel ekkor belép a VII. házba a Vénusz. Innentől szeptember végéig a Nap, a Merkúr és a Vénusz is a házasság, párkapcsolat és együttélés területét emeli ki, sőt 22-től a Hold is csatlakozik hozzájuk pár napra.

- Nehézségnek tekinthető, hogy szeptember elején az események túláradása (Jupiter) összezavarja a katakombákban bujkáló, magányt kedvelő Szellemet (kvadrát a Neptunusszal). A másik, sokkal tartósabb probléma az égen járó, ködöt hozó Neptunusz szembenállása a Varázslóval, ami a hatalmi viszonyok elbizonytalanodását, a megrögzöttségek lazulását eredményezi. Kérdés még, hogy hogyan sikerül az égen járó Uránusznak, mint viharzónának, felkavarnia a magányos farkasként éldegélő Udvarhölgyet, aki az érzelmi kapcsolatokat nagyban befolyásolta az egó (fogadóterem) területéről. Megint csak dilemma, hogy amikor majd a határok átlépésére sarkalló Neptunusz kilép az aszcendensre, azaz a köd ellepi a Vár bejáratát és az egész Birodalmat, az önfeláldozás vagy az áldozattá válás szerepköre lesz a választott út.