Lelkivilágunk lakói

Egyszerűbb megoldás

A Várunkban lévő erőviszonyokat már egy pillantással felmérhetjük, ha készítünk egy egyszerűbb horoszkópmandalát a saját képletünkről. Mostanság divatosak a kreatív füzetek és felnőtteknek szóló kifestők, ezért úgy gondoltuk, nyárra jó elfoglaltság lehet a képletünk megrajzolása vagy megfestése - akár csoportos foglalkozásként is. Válasszunk egyszerű szimbólumokat, mint amilyeneket mi is rajzoltunk ebben a példában (Michael Jackson belső karakterei). Az ábrán egy-egy jelképes fej mutatja a figurákat, valamilyen jellemző fejfedővel, legyezővel, ceruzával stb.

Ami a figurák közötti kapcsolatokat illeti, a vonalak minősége és a színek feltűnő rezgése már messziről felhívja a figyelmet belső erősségeinkre és gócpontjainkra. A mi rajzunkon a figurák között világoskék hullámzás jelzi a testvéri viszonyt (trigon - jele a háromszög), világoszöld gyöngyfüzér a baráti viszonyt (szextil - jele a csillag), lila bilincs az együttállást (jele a körből kiálló vonal), barna nyilas vonal a nyílt párharcot (oppozíció - jele a "súlyzó"), és vörös cikkcakk a legfeszültebb titkos ellenségeskedést (kvadrát - jele a négyszög). A harmonikus kapcsolatokhoz érdemes nyugalmat sugárzó zöldet, kéket vagy rózsaszínt használni, a feszült kapcsolatokhoz például pirosat, barnát, sötét színeket, vagy akár feketét, az olyan semleges viszonyokhoz pedig, amelyek a résztvevő felek természetétől függően könnyedek vagy problémásak - mint amilyen az együttállás -, a lila, a sárga, a szürke vagy a türkiz többféleképpen értelmezhető árnyalatait.

Aki még komplexebb rajzot szeretne, beleveheti a kevésbé erős kapcsolatokat (félfényszögeket) is, illetve az állatövi jegyeket is megjelenítheti valamilyen szimbólummal, mintával vagy színnel, akár a termek, akár a figurák szintjén. Rajzolás és festés helyett alkalmazhatunk valamilyen montázstechnikát, esetleg bábokkal vagy textillel is dolgozhatunk. A lényeg nem az értelmezésen és magyarázáson, hanem az alkotáson és a tudatalatti megmozgatásán van.

Az átrajzoláshoz természetesen szükség van egy alap horoszkópábrára, amelyet a mi honlapunkról és számtalan egyéb helyről is meg lehet szerezni ingyenesen: http://kasztella.hu/horoszkop --- http://www.femina.hu/horoszkop --- http://ezoterikus.hu/ingyen_horoszkop.php stb. Jelmagyarázatok pedig például nálunk is találhatók: http://kasztella.hu/Horoszkopbol-Var (Mi sakkfigurákat használtunk a képletkészítő programunkhoz, de ez senkinek a kreativitását ne korlátozza be. :) )