Lelkivilágunk lakói

Az oldás, amely bevonzza a társat

"Azért mentem el a KaSztellás Családállításra, mert tudni akartam, hol tartok az életemmel. Jó ideje egyedül voltam, és mivel már szerettem volna megállapodni így 35 fölött, jó lett volna kibogozni, miért csődölnek be sorban a kapcsolataim. Arra már rájöttem, hogy amióta az eszemet tudom, olyan kapcsolatokba mentem bele, amelyek eleve nem látszottak hosszú távon életképesnek, inkább csak az izgalom és az ösztönök hajtottak. Féltem a függőségtől, az elköteleződéstől. Sok szokatlan és drámai viszonyom volt, tele játszmákkal, és nagyon nehezen tudtam lezárni őket. De ezúttal szerettem volna valami tisztázást és oldást is, hogy más, életképesebb mintákkal haladhassak tovább.

Az állításon az asztrológus először felállította néhány figurámat. A résztvevők, akik eljátszották a bennem élő karaktereket (kizárólag a képek alapján), nem tudtak semmit az előtörténetemről, és a képletemről sem. Szinte azonnal a trónteremben ülő Skorpió Királynéra került a rivaldafény, főleg azért, mert egyszerre látszott uralkodó és kívülálló figurának. Mintha lenézte volna a többi szereplőt, bizalmatlan és hűvös volt. Bár elvileg össze volt bilincselve a Bolonddal, a tréfacsináló folyamatosan elszökött tőle, nem találta a helyét, időnként bebújt az asztalok alá, vagy valahogy máshogy próbálta felkavarni az állóvizet. A többi figura közül főleg a Halak Király próbált meg közeledni a Királynéhoz, és bevonni őt a közösségbe. Neki ez nem sikerült igazán.

Ezután akcióba lépett a Váram kapujában álló Rák Hadvezér, aki szoros és megbízható kapcsolatokért harcol. Vele már hajlandó volt szóba állni a Királyné, és neki sikerült becsalogatnia a Bolondot is a belső körbe. Csak az volt a bökkenő, hogy a Hadvezérem egy Démonnal van összebilincselve. Mint később megtudtam, a Rák Démon (Anyasárkány) egy soha fel nem növő, sérült és önsajnáló belső gyermeket, emellett erős anyakomplexust jelképez. Ő vissza-visszarángatta a Rák Hadvezért, hogy ne próbáljon meg harmóniába kerülni a Királynéval. Egyszerre volt rémült és ijesztő. A Rák Hadvezér azonban erősebbnek bizonyult, és - az állítást vezető terapeuta hathatós segítségével - a végén mindenkit a Királyné köré gyűjtött. Sikerült elérnie, hogy a Királyné letelepedjen a Várban, az összes többi figurával összeölelkezzen, sőt még a Rák Démont is megsimogassa. Éreztem, hogy nagy oldódás történik bennem.

Talán hihetetlennek hangzik, de pár héttel az állítás után megismerkedtem a jelenlegi párommal. Ez az első hétköznapokban is működő kapcsolatom, ahol hosszú távra tervezünk. Már nincs igényem a drámára, az állandó ösztönszintű izgalmakra, a komplikációra és manipulációra, sokkal természetesebben bele tudok illeszkedni a szerepembe. Ami pedig példa nélkül való az életemben: a mostani párom az első, akit anyukám is azonnal elfogadott, sőt, olyan mértékű a harmónia köztük, hogy időnként jobban szót értenek egymással, mint velem."


(S. Kata, Budapest, 2014 november)

Több információ a KaSztellás Családállításról: http://kasztella.hu/KaSztellas-Csaladallitas

A KaSztella módszerről: http://kasztella.hu/Mi-az-a-KaSztella- , http://kasztella.hu/Horoszkopbol-Var

A figurákat érő hatások: http://kasztella.hu/Hirek/Mi-tortenik-a-figurainkkal-

A KaSztella könyvről: http://kasztella.hu/Vegye-meg-a-konyvet-