Lelkivilágunk lakói

Alapfogalmak: a tranzit

Tranzitnak az áthaladást nevezzük, vagyis amikor a születési képletünk egyik pontján az aktuális csillagállások szerint éppen áthalad egy égitest, és "aktiválja" azt. A lassabb mozgású bolygók (Marstól kifelé) áthaladása rendszerint sokkal fontosabb sorseseményeket indít be, míg a gyors mozgású égitestek hétköznapi fordulatokat mutatnak. Jelenleg például az Uránusz a Kos jegy 13°13’-énél (13 fok 13 percénél) jár, tehát ha valakinek ekörül van a születési horoszkópjában például a Napja, Holdja vagy az aszcendense, ott uránuszi analógiákat érvényesít. Mik azok az uránuszi analógiák? Többek között: változás, feszültség, megingás, váratlan fordulatok, elszakadás, szokatlanság, "isteni szikra", függetlenedés, lázadás, kényszerű és önként vállalt szabadság, keretek szétfeszítése, közösségi szerepvállalás, mesterséges dolgok.

A mellékelt kép horoszkóp-darabkáján az Uránusz éppen a Kos 13°13’-én álló Kos Holdon halad keresztül. (A belső körben található a Hold, a külső körön pedig az Uránusz jele.)Ezt egyesek "hatásként" értelmezik, de valójában az Uránusz nem hat, csak megmutathatja egy téma vagy minta beindulását az életünkben. Hogy pontosan mi ez a téma nálunk, arról akkor kaphatunk pontosabb képet, ha megnézzük, mi történt velünk az életünkben, valahányszor az Uránusz áthaladt egy égitestünkön vagy házunkon. Ilyenkor a fent említett uránuszi analógiák közül bekapcsolt valamelyik. Ez a bekapcsolódás ismétlődik ilyen-olyan téren, vagy egyre erőteljesebben, komplexebben, vagy egyre tudatosabb szinten.

A KaSztella emberközeli, érthetőbb szimbólumokat használ, mint az asztrológia. Egy ilyen tranzitot úgy képzelünk el, mintha a bennünk élő harcias Királyné egy kiszámíthatatlanul tomboló viharzóna közepén találná magát. Villámok csapkodnak, a tornádó kiszakít dolgokat a helyükből, alkalmasint még a föld is reng. Ezt az időszakot úgy élhetjük meg érzelmileg (Hold/Királyné = érzelmek, család), hogy heves, sőt akár agresszív reakciókat adunk, és kiharcolunk magunknak egy újfajta biztonságos közeget. A család szintjén sor kerülhet költözésre, összekülönbözésre, szakításra, örökbefogadásra, mesterséges megtermékenyítésre, vagy új élet- vagy együttélési formákra is. A változások minősége attól is függ, hogy az égen járó Uránusznak milyen fényszögei vannak (jelenleg például még fennáll a kvadrátja a Plútóval, ami mágikus viharzónát csinál a sima viharzónából, azaz szélsőségekkel, élet-halál témákkal, hatalmi játszmákkal, mély lelki átalakulásokkal tölti azt meg).

Cikkünk az áthaladásokról, mint a figuráinkat érintő hatásokról: http://kasztella.hu/Hirek/Mi-tortenik-a-figurainkkal-.


Tranzitok a neten:

A jelenlegi csillagállásokat például az alábbi linkeken nézhetjük meg. Hasznos, ha tudjuk hozzá előbb a saját születési képletünk égitestjeinek pontos helyzetét (fok, perc):

http://www.aranycsillag.net/ (jobb oldali menü)

http://www.astro.com/ (jobb oldali menü)

Ha nincs Placidus vagy hasonló programunk otthon, az alábbi linken készíthetünk tranzit-összevetést a születési képletünkkel. Írjuk be adatainkat, majd nyomjuk meg a "Continue" gombot. Ezután a "Methods" résznél az első lenyíló ablakban válasszuk ki a "natal chart and transits" lehetőséget, és nyomjuk meg, hogy "Click here to show the chart"!

http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=genchart.cgi&lang=e&cid=pgifileWy8eKX-u1409741341&nho2=1


Tranzittáblázat kulcsszavakkal annak megértéséhez, hogy mely áthaladások mit hozhatnak életünk adott területeire: