Lelkivilágunk lakói

A slamasztika receptje

2020-03-27

A koronavírus a csillagok tükrében

 

Csak idősek lehetnek jó asztrológusok? Mint ahogy a legtöbb területen, az asztrológiában is a rengeteg tapasztalat, az éber tudatosság és a kreativitást különbözteti meg a jó és a rossz szakembert. Rengeteg tapasztalatuk pedig nyilván csak idősebbeknek lehet, nem azért, mert már mindenfélét átéltek, hanem mert utólag sokkal több eseményt ellenőrizhettek a képletekben, horoszkópokban, több törvényszerűséget fedezhettek fel, személyes szinten és a világ szintjén is, így könnyebben tippelnek előre egy hasonló mintázat láttán.

 

Most viszont mindnyájan előrelendülhetünk egy kicsit a „tapasztalt vén asztrológus” státusza felé, ha figyelünk. Az utóbbi egy hónapban láthattuk, hogy néhány – nagyon markáns – csillagállás mit hozhat. Ahogy azt tavaly év végi előrejelzésünkben is jeleztük, az első negyedévben a Bakban csoportosult a Jupiter, a Plútó és a Szaturnusz, amelyek mindenképpen globális válságot ígértek. Talán a legfontosabb tanítómester, a Szaturnusz végigment a Bak utolsó fokain, aztán március 22-én átlépett a Vízöntőbe. Miért fontos megtanulnunk, hogy mit hozott? Mert már idén újra hozza ezt a mintát – ugyanis visszahátrál, és ÚJRA végigmegy ezen a szakaszon, megismétli a témát, és számon kéri a leckét. Július 1-jén tér vissza a Vízöntőből a Bakba, majd október közepétől halad végig újra az említett fokokon, és csak december 18-án vált Vízöntőre. Nem elhanyagolható, hogy december 21-én újra összekapcsolódik a Jupiterrel is, de már a Vízöntőben, ezért nagy eséllyel hoz világméretű megoldást, például vakcinák, gyógyszerek formájában.

 

 2020_Koronavirus_rgb.jpg

 

Amikor a Szaturnusz találkozott a Jupiterrel és a Plútóval a Bakban, kirobbant a világjárvány, és a felerősödtek a Bak jegy jellemzőit: korlátok, korlátozottság, szűkösség, fegyelem. A Vízöntő jegybe lépve egy másfajta létezést teljesít ki. A fókusz a fizikai korlátokról átkerül a virtuális térbe, a közösségekbe, és sok esetben az önkéntes áldozatvállalásba – amelyek mind Vízöntő analógiák. A régi, merev hatalmi rendszereknek fel kell lazulniuk, és intenzív átalakulásra van szükség. Eddig csak lázadó egyének és szűk társadalmi csoportok érezték fontosnak vészhelyzetekre készülni, raktározni, önellátásra berendezkedni, és B-terveket keresni, de idén ez mindenki számára elkerülhetetlen. Ha ezt fejlett tudati szinten sikerül megvalósítanunk, ha rugalmasan reagálunk a változásokra, és nyitottak vagyunk egy újfajta létezési módra, akkor a Szaturnusz Bakba való visszaérkezése már nem érhet minket olyan váratlanul. Visszatér rendezni a sorait, feleleveníti, hogy mit tanultunk ebből a helyzetből, hogyan sikerült alkalmazkodnunk a járvány okozta körülményekhez, azaz mehetünk-e tovább erről a szintről. A Szaturnusz leckéje röviden összefoglalva: a felelősségvállalás.

 

A koronavírus története a bolygók nyelvén

 

A Jupiter 2019. december elején lépett a Bakba, és a kínai Vuhanban ekkor észlelték, hogy egy komolyabb járványról van szó. A Jupiter kiáradó energiáját fokozatosan korlátok közé szorította a Bak jegy, és ahogy közeledett a Szaturnusz, fokozatosan leállt a nemzetközi forgalom Kína és a többi ország között. A WHO december 31-én adott tájékoztatást az új koronavírussal fertőzött betegek csoportjáról. 2020. január 12-én találkozott az égbolton a Szaturnusz és a Plútó (bejelentették a vírus nevét és génszekvencia-adatait), amire ezelőtt 34 évvel volt példa utoljára, illetve azelőtt is körülbelül ennyi idővel, vagyis a nagy gazdasági világválság idején. A tapasztalt asztrológus pedig már sokszor ellenőrizte, hogy ez minden alkalommal nagy gazdasági átalakulást, recessziót, akár háborús helyzetet hoz. A krízis azért elkerülhetetlen, mert az eddig fennálló társadalmi és gazdasági rendszerek (illetve maga az életformánk) már nem életképesek, gyökeres átalakulásra (=Plútó) van szükség. A jelenlegi helyzet következményeit tisztán csak 2024-től fogjuk látni, amikor a Plútó kilép a Bakból.

A Mars február 16-án lépett be a Bakba. Ez a planéta mindig a cselekvés, harc szimbóluma, ilyenkor valami aktivizálódik, kitör, főleg a Bakban, ahol erőben van. Március 23-án találkozott a Plútóval, így a legtöbb helyen ekkor történtek meg a leghatározottabb intézkedések, valamint a konkrét elzárkózás és védekezés. Március 18-23. között csoportosult a legtöbb bolygó a Bakban, szorosan, tehát 8 fokon belül (Hold, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Plútó), ezért ekkor robbant ki először meredeken a fertőzési ráta, például Olaszországban.

 

Március 31-én a Mars utoléri a Szaturnuszt is, így ekkor még inkább felfokozódik a küzdelem, mind az intézkedések terén, mind fizikailag. Még több határt zárnak le, még több védelmi döntést hoznak, és akár általános kijárási tilalom is lehet a legtöbb érintett országban. Ekkor (a Vízöntő 0 fokán, ahol decemberben majd a Jupiter és a Szaturnusz is találkozik) valami kulcsfontosságú dolog fog történni. Legalább egy hétig különösen drasztikus, robbanásszerű események is várhatók az Uránusztól érkező kvadrát miatt, ezért nagyon figyelnünk kell arra, hogy ha agressziókitörést tapasztalunk, próbáljuk meg valamilyen konstruktív csatornába terelni (akár otthoni sporttal). Egy másik kritikus pont április 4-e körül várható, amikor a Jupiter és a Plútó kapcsolódik össze. Ekkor válik egyértelművé mindenki számára, hogy a Plútó őselve (amelyhez a pandémiák is tartoznak) ezt az üzenetet közvetíti: alakulj át, légy ellenállóbb! Szerencsére a Mars áprilisban végigvonul a Vízöntőn, majd májusban már a Halakba lép, ezért legalább a harcias energiák jó időre kivonulnak ebből a konstellációból.

 

Mivel az eddig kevésbé érintett földrészeken (Afrika, Dél-Amerika) még csak ezután várható a fertőzések robbanásszerű emelkedése, a 2020-as év hátralévő részében is végig a vírus lesz a téma, hiszen a nemzetközi összefonódásokon keresztül a teljes globális gazdaságot és rendet érinteni fogja. Nemcsak azért lesz sokáig napirenden a téma, mert hosszú ideig korlátozza az életünket, hanem mert a vírusnak több változata is létezik, és – mint az evolúcióban minden – mutálódik. Nem a COVID-19 az első emberiséget fenyegető koronavírus (négy fajtája folyamatosan jelen van, de rajtuk kívül egyre pusztítóbb válfajok is kialakulnak, mint 2003-ban a SARS-CoV, 2012-ben a MERS-CoV, illetve most, 2019-ben a SARS-Cov-2), és várható, hogy a sikeres evolúciós vívmányaikat a csúcsról akarják folytatni, vagyis egyre hatékonyabb fegyverekkel szállnak szembe az emberiséggel.

 

Akármennyire is be vagyunk zárva, vagy éppen túl vagyunk terhelve a munkával (akik a frontvonalban maradnak), az immunrendszerünk karbantartására nagy szükségünk lesz, és ez nemcsak vitaminszedést, hanem megfelelő életformát – és mentalitást, lelki egészséget – is jelent. A mentális és lelki épséghez pedig az is hozzátartozik, hogy rendszeres „digitális méregtelenítést” tartunk, azaz tudatosan kiiktassuk életünkből a digitális szférát, az információáradatot és a környezeti befolyásolást. Sokat segít, ha minél többet gyakoroljuk a relaxációt, akár a meditációt is, és újra meghalljuk a saját belső hangunk sugallatait. Emellett emberi kapcsolatainkat is reálisabban kell látnunk, hogy gyógyíthassuk őket. Ezeken a lépcsőfokokon végig kell menni, hogy felelősebbé, ellenállóbbá és rugalmasabbá váljunk.

 

Azon túlmenően, hogy mélységesen együttérzünk az áldozatokkal, és azokkal, akik nagyon nehéz helyzetbe kerültek...

 

Milyen pozitívumok származhatnak még ebből a helyzetből?

  • a természet fellélegzik, kicsit regenerálódik (remélhetőleg nemcsak kis időre, hogy aztán az emberiség dupla erővel igyekezzen szennyezni)
  • mindenki életképesebbé válik, hiszen kénytelen a saját kenyerét sütögetni (minden értelemben), nem teszi meg ezt helyette más
  • felértékelődnek olyan szakmák, amelyek a létszükséglethez tartoznak
  • kénytelenek vagyunk az otthoni munkákat is igazságosan megosztani (különben a Vízöntő Szaturnusz rengeteg válást is hozhat!)
  • az értékítélet kikristályosodik, reálisabbá válik, megtanulunk disztingválni
  • teljesen elmerülhetünk a média világában, a digitális szférában, hogy aztán jöjjön a csömörlet, és újra felfedezzük a valóságot – a kinti világot, magunkat és másokat