Lelkivilágunk lakói

Vilmos herceg és Katalin hercegné fő figurái

Egy tökéletesen királyi páros - avagy kik is találkoztak össze Vilmos herceg és Katalin hercegné frigyében?Vilmos belső uralkodója egy Intellektuális Király (Ikrek Nap), aki mind a reál, mind a humán, mind a harcászati tudományokban kiemelkedően teljesít. A Prédikátorok Hazája (Nyilas aszcendens) felett uralkodik, amely tipikus "gyarmatosító" birodalom: büszkén ápolja nemesi hagyományait, merész terveket sző, és nagy távlatokban terjeszti kulturális elképzeléseit. A Várban az érzelmi világ képviselője egy Anyakirályné (Rák Hold), aki az anyai és női minta, valamint a család fontosságát hangsúlyozza.

Katalinban egy ugyanilyen (Rák) Királyné őrzi az érzelmi és családi mintákat. Mély lelki kötődéseket teremt, és a család keretein belül tud kibontakozni. Mellette egy Pátriárka Király (Bak Nap) uralkodik, aki - vele ellentétben - a célokra, a hivatásra és a fegyelemre helyezi a hangsúlyt. Katalin belső országa pedig a Gazdák Földje (Bika Birodalom), amelyben az állandóságon és biztonságon, a szokásokon és a javak megőrzésén van a hangsúly.

És hol a csavar?

Ott, hogy - amint az a XXI. század nyugati társadalmaiban már megszokottá vált - FORDÍTVA találkozik a nőies és a férfias jellegű képlet! Vilmos képlete alapvetően nőies jellegű, hiszen a Király és a Királyné és násztoronyban (a VII. házban) lakik, ahol elsősorban alkalmazkodnak, tehát a külvilágra, a párkapcsolatra, a másik félre vannak ráhangolódva. Katalin Bak Királya pedig fent kormányoz a főtoronyban és irodában (X. ház), a hivatástudatot erősítve. A feleség Királynéja a fórumon reprezentálja magát igen tehetségesen, ahogy az egy alattvalóival érintkező és kommunikáló úrnőtől elvárható.