Lelkivilágunk lakói

Képzelt riport... Kim Kardashiannal

Annak idején nagy sikert aratott George Clooneyval készült képzeletbeli riportunk, még agglegénykorában. Most egy olyan sztárral "beszélgetünk" horoszkópjáról, aki a hírneve miatt híres, pontosabban hol valóságshowjával, hol erotikus fotóival, hol terebélyes hátsó felével, hol pedig magánéletével bérel magának helyet a magazinok címlapján hétről-hétre, a világ minden táján. Tetszik vagy sem, de napjaink egyik legikonikusabb személyisége. De hogyan reagál, ha megtudja, milyen figurák laknak lelke Királyi Várában?Kim Kardashian /1980.10.21., 10:46, Los Angeles, USA/‒ Helló, Kim! Köszönjük, hogy elfogadtad felkérésünket!

‒ Nagyon szívesen. Remélem, sokat fogok tanulni.

‒ Először is: szerinted mit árul el rólad a horoszkópod?

‒ Hm... nem is tudom. Talán, hogy bizonytalanabb vagyok, mint amilyennek látszom?

‒ Az könnyen meglehet. A Birodalmad ugyan Nyilas, vagyis a lelkivilágodat egy magabiztos, nagyra törő Nép lakja. Fontos számukra a világ meghódítása, a terjeszkedés, ilyen vagy olyan téren mintának, példamutatónak gondolják magukat. Csakhogy sokszor a Nyilasnál ez csak egy látszat, egy szép nagy lufi, és nincs mögötte igazi teljesítmény.

‒ Hé! Én nagyon keményen dolgozom. A valóságshow forgatása is kemény munka, emellett van saját bolthálózatom, ruha-, ékszer- és parfümkollekcióm, és így tovább.

‒ Értjük, persze. Csak a Nyilas tulajdonságait soroltuk... Viszont a Várad bejáratát egy Szellem őrzi, aki Halak jellegzetességekkel ruház fel (mert a Szellem a Halak analógiáját hordozza).

‒ Egy Szellem? Jaj.

‒ Miért néztél körbe ilyen gyanakvóan?

‒ Hát... Ez valami rosszat jelent, nem?

‒ A fogadóteremben álló Szellem egyfelől bizonytalanságot és belső félelmeket szimbolizál. Másfelől kiismerhetetlenné tesz a külvilág számára, egyfajta kaméleon-jelleget kölcsönöz. Senki sem tudja, ki van a folyton változó, ködös maszk mögött. Harmadrészt a Szellem egyfajta lágyságot, puhaságot ad az egónak, ezért akiknél ennyire az előtérben van, mint nálad, azok nagyon elfogadónak és befogadónak látszanak, ugyanakkor belül érzékenyek és hangulatemberek. Negyedszer, a kapu közelében lévő bármelyik figura nagyon gyakran azt jelzi, hogy egységben élünk más emberekkel, például szoros kapcsolatot mutathat a testvéreinkkel. Végül pedig, bizonyos sorscsapásokat is jelképező figurák esetében (Öreg Király, Bolond, Szellem, Varázsló) valami súlyos veszteséget is mutathat a korai éveinkben.

(Széttárja a kezét.) ‒ Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Így igaz. Folyton átalakulóban vagyok, ezt nem is tagadhatom. Nagyon sok mindentől félek, borzasztóan tudok sodródni a hangulataimmal... Hat testvérem van, ez is kipipálva. Apukámat pedig kamasz koromban elvesztettem, és a hiánya örökre megmarad.

‒ Képzeld, lakik a Váradban egy Udvarhölgy, aki nagyon visszafogott természetű. Nem fogod elhinni: Szűz.

‒ Ti sem hinnétek, hogy milyen rendes és tiszta lány vagyok a lelkem mélyén.

‒ Nem, nem olyan értelemben Szűz. A Szűz jegy hírhedt makulátlansága abból ered, hogy a saját tökéletesség-eszményének próbál megfelelni. Ki így, ki úgy, akármilyen eszközzel.

(Bólogat.)

‒ Oké, a lényeg az, hogy ez az Udvarhölgy nincs jóban a Szellemmel. Ellenségei egymásnak. A benned élő női tökéletesség-ideál nem nézi jó szemmel ezt a kirakatban lévő túlérzékenységet és állandó idomulást. Meg persze a félelmeket sem. A Szűz racionális jegy. Igyekszik kontroll alatt tartani mindent, amitől félhetne.

‒ Erről a családom sokat tudna mesélni. Félek a káosztól és a kórokozóktól is.

‒ Na inkább menjünk tovább! A családi torony bejáratát a Királyné őrzi. Ez nagyon is jó. Családcentrikusságot mutat, a gyökerekhez való hűséget és a gyerekek iránti odaadást. De ez egy Halak Királyné, vagyis álmodozó, túlzottan odaadó, gyámoltalan, és megint előjön a kaméleon-természet. Hagyod, hogy mások irányítsanak.

‒ Igen, bízom az anyukám menedzseri képességeiben és a férjem véleményében. Ők ketten határozottak, így nekem nem kell annak lennem. A gyerek pedig a szívem csücske.

‒ De itt megint előjön egy belső konfliktus, mert ez a Királyné is ellensége a Szellemnek, és nyílt párharcot folytat a Főpappal, aki megint csak Szűz természetű. Ez a fránya Szűz mindenhol előjön.

‒ Mit jelent az, hogy a Főpap Szűz természetű?

‒ Kimért, pedáns, ügyel a részletekre, igyekszik hasznossá tenni magát, tisztaság- és rendmániás, érzelmi és szellemi értelemben is. Viszont mivel fent van a Vár főtornyának csúcsán, kulcsszerepet játszik az életfeladatod teljesítésében. Csak nagyfokú alázattal és szorgalommal lehet továbbjutnod az életedben, ugyanakkor nagy sikereket és világhírt ígér. Ezek mind jupiteri analógiák.

‒ Nem is vitatom, hogy kezdettől belém volt kódolva a siker és a hírnév.

‒ Nyilván. Viszont a Főpap mellett ott strázsál az Öreg Király is.

‒ Kicsoda?

‒ Minden Várban él egy Öreg Király, a belső korlátok, gátlások, hiányok és legnagyobb kihívások őrzője. Ő is ott van a Várad legmagasabb pontján, mintha össze lenne bilincselve a Főpappal. Ezt úgy fejthetnénk meg, hogy a sikeres életpálya közben van egy visszahúzó erő, időnként egy nagy kudarc, amely figyelmeztet és fegyelmez, nehogy elszállj. Neked egyébként Mérleg Öreg Királyod van, amelynek fő problémája a megfelelési kényszer. Úgy formál téged, hogy másokra legyél utalva, szinte döntés-, sőt életképtelen legyél egyedül. Ugyanakkor mindenáron elismerést és tapsot akar kicsikarni, ezért egész valóját feláldozza a külvilág pozitív visszajelzéseiért. Sőt a negatívakért is. Csak jöjjön visszajelzés, mert az éltet.

‒ Nekem mondod?

‒ Egyébként még a Varázsló is ott lakik a főtorony és iroda területén, aki még szélsőségesebbé teszi ezt a területet: életcél, hivatás, hírnév. Ugyanakkor van itt még valami izgalmas... A X. terem, ahol a Főpap, az Öreg Király és a Varázsló lakik, az anya szimbóluma is. A hit, az önbizalom, a gátlás, a megfelelési kényszer, és a sok szélsőséges élmény nagyon nagy részben az anya személyétől függ.

‒ Igen, anyukám alapvetően meghatározza a személyiségemet, sőt a sorsomat is.

‒ Sokszor talán nem követendő példákkal is. Hallani lehet olyan pletykákat, hogy mindig riválisnak tekintett.

‒ Lehet, hogy így van. De nem akarok róla rosszat mondani.

‒ Hát persze, akkor lőttek a megfelelésnek.

‒ Inkább nézzük, kik vannak még! Van Királyom is?

‒ Ő a következő, már a 11. teremben tartózkodik, vagyis a bálterem és vendégszárny területén, és Mérleg természetű. Ő egy "Békeszerető Király". Viszont össze van bilincselve a Démonnal.

‒ Micsoda?

‒ Igen, egy Démonnal. Akármennyire szeretnél békét, akárhogy próbálsz megfelelni, a Démon mindig közbeszól. Mindig a legszorosabb kapcsolataidból próbálja felborítani a harmóniát. Akár egy árnyék.

‒ Azért küzdeni lehet ellene?

‒ Persze, és kell is. Meg kell élni, el kell fogadni, teret is kell neki hagyni, különben pusztító erővé tud válni. Valószínűleg az édesapád elvesztésekor aktiválódott benned, mint egy fekete lyuk. Na de nézzük az utolsókat! Az utolsó teremben, a titkos és rejtett kápolna és kolostor területén, lakik a Hírvivőd összebilincselve a Bolondoddal, akik Skorpió természetűek. Szokatlan megközelítések jellemeznek, szokatlanul és szélsőségesen fejezed ki magad, de jobban tudod, hogyan manipulálhatod az embereket, mint azt mások gondolnák. Tisztában vagy a tetteid következményeivel, sőt előre kiszámítod a váratlan "bombákat", amelyeket eldobsz, bár ezt jól titkolod.

‒ Na tessék, lebuktam. Mindenről az anyám tehet.

‒ Végül él benned egy Hadvezér is, egy Nyilas jegyű "Nemes Lovag", aki bár a világ meghódítására tör, trendeket akar alapítani, közben igencsak vissza is húzódik ott az utolsó, rejtett házadban.

‒ Igen, pont ilyen Nemes Lovagom van, de remélem, ezt úgyis tudja mindenki.

‒ Hát hogyne. Kedves Kim, köszönjük a beszélgetést!