Lelkivilágunk lakói

Az OROSZLÁN Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb OROSZLÁN karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja az Oroszlánban áll, annak Oroszlán Királya van, vagyis egy "Dicsőséges Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja az Oroszlánban áll, annak Oroszlán Királynéja van, vagyis egy "Méltóságos Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat az Oroszlánba, annak Oroszlán Birodalma van, vagyis "Az Arisztokraták Paradicsoma" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.AZ OROSZLÁN ALAPJELLEGZETESSÉGEI: életöröm, kreativitás, tettrekészség, büszkeség, nagylelkűség, nagyravágyás, gőg
ERŐSSÉGE: magabiztosság, méltóság, jó szervezőkészség, mások motiválása, optimizmus, játékosság, erős "belső gyermek"
GYENGESÉGE: hatalmaskodás, magamutogatás, "drámázás", önimádat, felületesség, a részletek elbagatellizálása, az önkritika hiánya

KIRÁLYKÉNT: kreatív tudatosság és cselekvés, vezetői és szervezői pozíció, sikervágy
KIRÁLYNÉKÉNT: kreatív lelkiség, szívélyesség, gyerekszeretet, fennhéjázás
BIRODALOMKÉNT: fejlett öntudat, győztes beállítottság, melegszívűség, önkényeskedés

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Oroszlán Király vagy Királyné, aki a trónteremben tündököl, sokkal erősebben nyilvánul meg, mint aki elvegyül a vendégek között a bálteremben.

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebook-követőink visszajelzései az Oroszlán figurákról:

Sz. M.: nekem a Holdam oroszlán.

H. M.: Nekem is. Harsonaszó!!! :)

Sz. M.: nekem 12 házas oroszlán királyném van:)

KaSztella: Ha megfékezi, bekorlátozza őket a helyük, nagyon tudnak szenvedni. Ilyen a 6., a 8. vagy a 12. ház. Ez egyfajta kényszer arra, hogy lemondjanak a (könnyű) sikerről, szolgálatot vagy visszavonulást követel.

Sz. M.: Pontosan ezt nagyon érzem! Egy részem (egy gőgös királynő) szenved bennem, de másrészem mivel a Főpap is a kolostorban van, meg vágyja a magányt. Na ezt pipáljuk ki!

B. G.: A napom Oroszlán,és oroszlán napú férfit szerettem, ami összetartott bennünket, az a kreativitás. Szívesen játszunk mindketten gyerekekkel.Oroszlán napú ember nagyvonalú, szeret flörtölni, imád napozni, gyönyörű dús haja van.

B. G.: "Az oroszlán szeme nyugodt, a szétszórtság halvány jelét sem látod benne. Mellbe vág és fölperzsel a tekintete, mert teljesen tisztában van önmagával, tudja, hogy oroszlán. Lenyűgöző, fejedelmi öntudata avatta őt az állatok királyává, nem az ereje, hisz van nála erősebb is, nem a szépsége, hisz van nála szebb is. Az oroszlán tekintete rezzenéstelen, egyetlen egy pontra fókuszál. Ha valakire néz, arra rá van nézve. Olyan a nézése, mint a lénye belsejéből induló lézersugár, olyan összpontosítás, hogy beleborzong az ember. Csak akkor nem összpontosít, ha alszik, ilyenkor fenséges nyugalom árad belőle, mintha álmában is tudná, hogy ő oroszlán. Minél távolabb élsz lelked középpontjától (a szív), annál sebesebben pörögsz, annál gyorsabban és szétszórtabban élsz. Bármilyen zűrös az életed, ott él lelked mélyén és néz. Amikor a figyelmedet koncentrálod, akkor megtalálod őt magadban, megérzed őt, az ÖNTUDATODAT"- ez az idézet is ide kivánkozik.

B. G.: A kreativitás nem egy tevékenység, hanem hozzáállás, amely kifejleszthető magunkban. Míg a perfekcionista, a tökéletességre törekszik, addig a kreatív ember arra, hogy átszellemülten benne legyen az alkotásban. Ha az ember szereti azt, amit csinál és átszellemül az találkozás Istennel. Na ez az ami egy oroszlánnak természetes, ha rendben van.

B. É.: ...az OROSZLÁN KIRÁLY valóban higgadt magabiztosságot, hatalmat és erőt sugároz. Úgy érzem, ha király lennék, pontosan ilyennek kellene lennem. Gőgöt, fennhéjázást, önimádatot nem látok a tekintetében. Inkább tartást, amivel az ügyeket intézi, büszkeséget, hogy soha sem lehet legyőzni, megtörni... igen a "DICSŐSÉGES KIRÁLY" velem van, bennem van ...nem tudom,hogy ez látszódik-e kívülről...de belül jó...

KaSztella: Lehetséges, hogy ez az Oroszlános büszkeség és tartás, amiről írtok, mások szemében időnként mégis rátartiságnak látszik?

Sz. M.: jó, ha van az emberben oroszlánság , ad egyfajta különleges karaktert. Nekem sajnos a 12. házam oroszlán.

E. L.: Szerintem az Oroszlán még a gőgjét is elragadónak tartja. :)

P. É. T.: A Kastélyom Hálóterme az Oroszlán teljes pompájában díszeleg. (A leszálló Hold csomóponttal) Meg is vagyok halva értetek Oroszlánok, teljes levesztek a lábamról. Amikor úgy tudtok vonulni, hogy hallani a páncél csörgését, hát az teljesen lenyűgöz! Ám amikor úgy találom, túl nagy lesz az önelégültség, azonnali késztetést érzek, hogy "Drága barátom, szerintem te most le szeretnél szállni arról a magas lóról, mert még megárt az egészségednek!" Ez a Vízöntő birodalmam miatt van?

Sz. Me.: Amit írtál arról, hogy a 6, 8, 12-es házakban be van korlátozva, az igaz akkor is, amikor valakinek Oroszlán Aszcendense van, és a Nap van a fenti házak valamelyikében?

KaSztella: Igen, mert ilyenkor a Nap születési uralkodóként kerül kissé háttérbe és fogja vissza az energiákat. Kivételes helyzet, ha a 12. teremben van elzárva az Oroszlán Király, és Oroszlán a Birodalom is; ilyenkor a személyiség mégsem tud háttérben maradni (spirituális tanítók, művészek esete például).

Sz. M.: huh csekély e kéj:) de biztató:)

KaSztella: Érdekes, milyen népszerű az Oroszlán jegy; sokan sóhajtoznak, hogy szeretnének ilyenek lenni... Pedig manapság ez az egyik legnehezebben megélhető jegy. Ugyanis ma nincs általánosan elfogadott (abszolút) tekintély a világban. Senkit sem tisztelnek általánosan. Mindenki mindenkit lehülyézhet. Ez az Oroszlánnak nagyon kellemetlen közeg. Mivel az Oroszlánhoz tartozó szervek abszolút létfontosságúak (szív, gerinc, agy), ha belebetegszik ebbe, hogy nem tudja elérni a sikert és áhítatot, akkor egészen súlyossá válhat az állapota.

G. B.: nem kell őt félteni, van annyira kreatív és egyedi, hogy oda tudja tenni a névjegyét az asztalra.

KaSztella: Ez így van, ha nincs komoly ellenségeskedés a Várban (főleg a Király felé), vagy nincsenek száműzve valami mostoha helyre az Oroszlán figurák. Mert amennyiben igen, akkor az illető mindenképp bevonzza az életébe a tekintélyét sárba tipró helyzeteket.

G. B.: Viszont, ami oroszlán-napú emberként engem inkább bánt: Óriási életöröm és boldogságra való képességük miatt sokan irigylik az oroszlánokat és vannak, akik megpróbálják megtörni őket, vagy leszívni az energiájukat. Ahelyett, hogy saját életenergiáikat szabadítanák fel. Nem maradhatunk kilátástalannak ítélt helyzetben, amelyben, ha megfeszülünk, akkor sem tudunk elérni sikert. Nem vállalhatunk olyan feladatokat, amelyek meghaladják az erőnket, vagy a tudásunkat. Viták, veszekedések, amelyekben őrlődünk, de megoldást nem eredményeznek, kapcsolatok, amelyekből hiányzik a szeretet, harmónia, lemerítenek. Az oroszlán,eleve nem megy bele ilyen helyzetekbe,mert az örömelv vezérli.

KaSztella: Érthető. Minden jegynek van egy bizonyos energiakészlete, amiből gazdálkodhat. Egyeseknek tényleg kevesebb van (fizikai síkon), mint másoknak, így kevesebbet tudnak adni a közösbe is. Az Oroszlánhoz tartozó égitest a Nap, ezért hatalmas energiaforrás. Ezt nyilván sokan irigylik. A mai világban általában nagyon erős a nyomás, hogy "szupernők" és "szuperpasik" legyünk, vagyis rengeteg energiánk legyen, és sokat is sugározzunk. Pedig valóban az lenne a cél, hogy önmagunkban, önmagunkhoz képest szabadítsunk fel annyit, amennyi magunknak, a szeretteinknek, illetve a saját életterünkben kell, és ne mérjük magunkat mindig másokhoz.

B. R.: Sziasztok!
Napom Oroszlán
Holdam Oroszlán
Birodalmam Skorpió.
Nincs könnyű dolgom, de nem is panaszkodok. Mottóm: Nem baj ha fáj csak történjen.
Vonzom életembe az eseményeket s bizony mostanában nem a legegyszerűbb dolgokat tolja alám a sors, de ezektől csak erősebb leszek. No, meg még bonyolultabb dolgok fognak elém kerülni.
Egy interjút velem valaki???? :)))


KaSztella: Azok az emberek, akiket Skorpió Birodalommal és Oroszlán figurákkal ismerünk, mind kiemelkedően sikeres emberek, akik nagy lavinák után álltak talpra. A kérdés az, hogy folyton lavinák jönnek (hiszen a Skorpiónak újjá kell születnie), vagy valamilyen csúcson meg lehet kapaszkodni. Ebbe a Hadvezér (Mars) szól bele legerősebben, valamint a Varázsló (Plútó), mint a Nép követei (aszcendens urai). Nálad mit szólnak? (válasz privát üzenetben)

F-O. Á.: Pici fiam igazi Oroszlán,két szóban összefoglalva: nagylelkű diktátor. Magabiztos,jólelkű,nagyképű (az apja szerint csak tisztában van a képességeivel),igazi energiabomba,folyton jön-megy,intézkedik. És hatalmas botrányt tud csapni,ha valaki ellenszegül az akaratának.