Lelkivilágunk lakói

Az IKREK Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb IKREK karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja az Ikrekben áll, annak Ikrek Királya van, vagyis egy "Intellektuális Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja az Ikrekben áll, annak Ikrek Királynéja van, vagyis egy "Kíváncsi Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat Ikrekbe, annak Ikrek Birodalma van, vagyis "A Nyüzsgő Városállamok" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.AZ IKREK ALAPJELLEGZETESSÉGEI: fejlett intellektus, sokoldalúság, racionalitás, többféle nézőpont képviselete, kíváncsiság, játékosság, kritikusság, semlegesség, találékonyság, mozgékonyság
ERŐSSÉGE: nyitottság, gyors alkalmazkodás, furfangosság, tehetség tanításban, kereskedelemben és közlekedéssel kapcsolatos szakmákban
GYENGESÉGE: állhatatlanság, nyughatatlanság, cinizmus, cserfesség, szétszórtság, felületesség, "kettős én"

KIRÁLYKÉNT: ismeretek begyűjtése és továbbadása, közvetítői hivatásban való kibontakozás
KIRÁLYNÉKÉNT: az érzelmek közvetítése, rugalmas lelki hozzáállás, gyermeki nyitottság
BIRODALOMKÉNT: információéhség, mozgékonyság, gyors alkalmazkodókészség, "kikapcsolhatatlan" Ikrek jelleg

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Ikrek Király vagy Királyné, aki a fórumon nyüzsög és csacsog, egyértelműen sokkal erősebben nyilvánul meg, mint aki begubózott a családi tűzhelyhez.

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink visszajelzései az Ikrek figurákról:

H. M.: Kislányomnak Ikrek Birodalma van, és (csak érdekességképpen, de elég jellemző azokra, akiknek ez van) ránézésre is olyan, mint ennek a képnek a színei - világosszőke, égszínkék szemű. Ja, és kíváncsiság, cserfesség, mozgékonyság és társai... erről lehetne mesélni napokig. :)

K. O.: Fiam ikrek királynő a trónteremben, ikrek hírvivő a fórumban. Mi csak "Radar"nak hívjuk, mindent tudnia kell.,mindem beszélgetést hallani akar. Itélet mindig van, ja, és folyamatosan tudósít:)

K. O.: Igen, hasonló, bár nálunk a Bak Király és a Skorpió Királyné eléggé befelé fordítják, szóval nem mindenki látja annyira nyitottnak és cserfesnek. De a nyughatatlanságról eszembe jutott még valami... Mondhatja bárki, hogy "minden gyerek kíváncsi, mozgékony, cserfes" stb., DE... egyszer egy étteremben láttam egy kb. féléves babát, akit letettek a padra fekve, és órákon keresztül ott feküdt a csivitelő anyja és annak barátnője mellett, néha adott valami furcsa kis károgó hangot, és bámulta a plafont. Na addig azt sem tudtam, hogy ilyen van.

P. V.: Nekem Ikrek Ascendensem van és folyamatosan két könyvet olvasok egyszerre, vagy az interneten lógok. Ha beszélek nagyon erősen gesztikulálok, és sokszor még mindig nehezemre esik befejezni a dolgokat, amiket elkezdek. Az is rettentően jellemző, hogy ha valami megígérek, sokszor nem csinálom meg, nem azért, mert szavahihetetlen vagyok, egyszerűen csak úgy gondolom,hogy ha megbeszéltünk valamit, akkor az már el is van intézve. Ha mozogni kell, nagyon szeretem a "levegős" dolgokat, mindenféle labdás dolgot, de leginkább az olyan sportokat, ahol nem kell közel lenni a másik emberhez, de mégis a társaságában végezhető.

KaSztella: Elő szokott fordulni az erősen Ikrek emberekkel, hogy nem értik az érzelmek nyelvét? Például fogalmuk sincs, miről beszél vagy mit él meg egy mély érzelmekben fuldokló, "vizes" (Rák, Skorpió, Halak) ember? Esetleg őrültnek látják? Vagy önmagukat érzéketlennek?

E. L.: Hát szerintem ez jellemző. Egyik barátomnak Ikrek Királya van, meg még pár figura (nem tudom pontosan). Nem érzi át annyira érzelmeket, viszont próbálja ésszel megérteni... amit ugye nem lehet... és néha inkább eljátssza őket, mert jó színész!!!

P. V.: Igen, szerintem erősen jellemző. Bár nekem Skorpió királynőm van, és így érdekes módon tud ez a kettő vegyülni: nekem pl. a halál az élet természetes része és pusztán a kíváncsiságtól vezérelve engem sosem borzasztott el a biológiai szertár állománya és tanulmányozása az élőlények belső "szerkezetéről".

KaSztella: Ehhez a jegyhez elég kevés hozzászólás érkezett, pedig az Ikrek közlékenyek. Vagy lehet, hogy önmagukról nem annyira?... :)

P. É. T.: Nekem nagy élményem van az Ikrek jegyről. Egy olyan férfi mentette meg az én Bak kolostoros királyságomat, akinek a Trón teremben áll 3 Ikrek figura: a Király, szorosan kézen fogva a Hadvezérrel és a Hírvivővel. A fickó oly könnyed és életvidám, hogy még simán kézen fogott engem is, és csak röpített a felhők fölé Mindig nevet, s csak dumál, ontja a poénokat, mindenre nyitott, és meggyőződése, hogy az élet egy nagy játék, s szent kötelességének érzi, hogy ebbe másokat is beemeljen. A legkedvesebb élményem vele (a sok közül),hogy mikor megismerkedtünk, és a hivatásom került témára, amitől Ő még akkor kicsit idegenkedett, s mondtam neki, hogy "neked Skorpió a Hold jegyed", ezt válaszolta csipőből: -Viccelsz baby, nekem még busz jegyem sincs, nemhogy hold jegyem! :-)))) Na ez Ő, az Ikrek barátom!

H. B.: Szerintem azért kevés a komment, mert az Ikrek jegyűek értik ugyan a "kritikát", de nem szeretik Pedig vannak hibáink, igen, de szerintem mindannyian úgy érezzük, hogy azok eltörpülnek csodás képességeink, pozitív tulajdonságaink, jellemvonásaink mellett minek beszéljünk akkor a kevéske dologról, ami nem stimmel velünk? egyébként szerintem az Ikrek elég önkritikára hajlamos jegy, ugyanakkor elnéző önmagával szemben. Bár tisztában vagyunk a hibáinkkal, de éppen a ránk jellemző halogatás miatt úgy gondoljuk, hogy "ok, rendben, megváltozom, de ejj, ráérünk arra még!"

KaSztella: Nagyon klassz, hogy ilyen jó élményeitek vannak az Ikrek jegyről. Pláne, ha valakit kihúz egy mélypontról, például a játékosságával. És arról mit gondoltok, amit a híres Ikrek Marilyn Monroe mondott: olyan, mintha két személyiség élne benne, egymással viaskodva? Ilyen tapasztalt még valaki?

H. B.: áááá, dehogy... az annak számít, ha néha angyal, néha ördög az ember, s mindkét énjénél 100 %-ot nyújt ?

KaSztella: Hát, ahhoz már kell valami Skorpiós is, alighanem. :D

H. B.: na, ezért nem kommenteltek eddig a többi Ikrek... nem szeretjük a fejmosást magunknak megmossuk, ha kell, de... egyébként igaz, s valszeg a többi Ikrek is így vannak ezzel: időnként szívvel-lélekkel "rajta vagyunk" az ügyön, amivel éppen foglalkozni van kedvünk, egyszer pedig úgy elszállunk, mint a győzelmi zászló...mint a héliumos lufi, amit elfelejtenek kikötni. :)))

KaSztella: A "Skorpiós" az fejmosást jelent? :D Mit szólnak ők ehhez? Vagy az "egyszer itt van, egyszer nincs itt"? De mindegy is, a lényeg, hogy most már pozitív és negatív dolgokat is olvashattunk. Köszi!

H. B.: nem, dehogy! Nem a Skorpiókat akartam bántani, csupán a horoszkópban szereplő negatív tulajdonságokra gondoltam - igaz, nincs sok, de akkor is! :)

G. B.: A hozzászólásokat olvasva, elég súlytalannak tűntek a gondolatok az ikrek jegyről... olyan megfoghatatlannak...Mégis nagyon fontos, mert belső koordináltságunkat határozza meg. Az ikrek állapota, a kettészakadt, egymástól elkülönült tudatfél, a jobb, és bal elkülönültsége( a KÉT-ség) Női és férfi oldalunk, attól függően, melyik milyen ingert kap az életben, csatát vív bennünk egymással. Különösen azokban erős ez a harc, akiknél anyukról mintázott női kép, ill. apjukról mintázott férfi kép között nagy a különbség, és a szülök között kibékíthetetlen konfliktust tapasztalt. Minél erősebb ez a hatás, annál nyugtalanabb és kapkodóbb a gondolkodás. Minél nagyobb az elfogadás és belső béke, annál nagyobb a belső bizonyosság, a koncentráció mértéke. Mivel a gondolatok TEREMTŐ erejűek, nem mindegy, mekkora önfegyelemmel tudunk egy dologra összpontosítani. A kiteljesedett, harmonikus Ikrek jegy, megfelelő állatszimbóluma a szitakötő. Rendkívül mozgékony, pillanatok alatt képes irányt változtatni, lebegni. Alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, könnyen veszi az eseményeket, rugalmas. Kifejezésre juttatja érzelmeit, amellett, hogy racionális. Az élet sosem egészen az, mint amilyennek látszik, a szitakötő energiája segítségével, átláthatunk játszmákon és illúziókon, új színes szemléletmódot sajátíthatunk el, és szemléletmódunkat átalakíthatjuk. ... Ha kiakarod próbálni az IKREK jegy-et képzelj magad elé egy szitakötőt, válj azzá néhány pillanatig és élvezd!!!

KaSztella: Ezek is kiváló gondolatok, köszönjük! Mivel nem mindenkinek vannak Ikrek karakterei (és a termek jegyeit egyelőre nem firtatjuk), ezért ez még így nem került terítékre. A Hírvivő figurájánál azonban a könyvben és a honlapon is szerepel az a gondolat, hogy a tudatos és cselekvő énünk (Király/Nap/apa/animus), illetve a tudattalan és érzelmi énünk (Királyné/Hold/anya/anima) közötti összeköttetést, koordinációt biztosítja - ez az egyik legfontosabb feladata. Nagyon klassz ötlet, hogy szitakötőként képzeljük el magunkat, hiszen ez fontos információkat adhat a bennünk élő Hírvivőről (azaz az Ikrek analógiához fűződő viszonyunkról).

G. B.: A honlapon az ikrek jegyű hadvezér harcmodorához lenne hozzáfűzésem. Meditációban saját ikrek jegyű hadvezérem a "légy"-hez hasonlított. Pimasz, lerázhatatlan és az "agyára"- megy annak, aki-t kiszemel és le akarja szerelni.