Lelkivilágunk lakói

A SZŰZ Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb SZŰZ karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Szűzben áll, annak Szűz Királya van, vagyis egy "Pedáns Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Szűzben áll, annak Szűz Királynéja van, vagyis egy "Okos Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat a Szűzbe, annak Szűz Birodalma van, vagyis "A Hivatalnokok Országa" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A SZŰZ ALAPJELLEGZETESSÉGEI: alkalmazott tudás, szorgalom, beilleszkedés, rendszeretet, óvatosság, bizalmatlanság, perfekcionizmus
ERŐSSÉGE: a részletek átlátása, a tudás gyakorlati alkalmazása, alázat, alaposság, segítőkészség
GYENGESÉGE: túlzott kritikusság, kényszeresség, kicsinyesség, szőrszálhasogatás, szorongás, elhatárolódás

KIRÁLYKÉNT: szorgalom, megfontoltság, a hibák felismerése és kijavítása
KIRÁLYNÉKÉNT: lelkiismeretesség, visszafogottság, az egészség őrzése, rendmánia
BIRODALOMKÉNT: alkalmazkodás, segítés, elővigyázatosság, alaposság, kritikusság

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Szűz Király vagy Királyné, aki a gazdasági udvarban munkálkodik, sokkal erősebben nyilvánul meg, mint aki a kolostorban mereng.

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink visszajelzései a Szűz jegyű karakterekről:

E. L.: Klassz ez a háttér: a Szűz tényleg olyan szorgos méhecske szerű (igaz, fullánkja is van)...

P. V.: Hú, azt a fullánkot én is ismerem... A Szüzek rendkívül állhatatosak és ha valaki nem illeszkedik a Nagy Rend-be, akkor könyörtelenül számon kérik. Emiatt én nagyon tisztelem őket, hogy nem a saját érdekük vezérli sokszor őket, hanem a szokás, a törvény, a logika, az emberség - és ha ezt valaki felrúgja, akkor a bátrabb Szüzek oroszlánná válnak Az én anyósom pl. 70 évesen is átmászik egy kerítésen, ha az udvarban egy éhező, láncára feltekeredett kutyát lát. Ahány Szüzet ismerek, mindegyik nagy állatbarát, de azt hiszem, a kicsik, a gyengék oltalmazása minden Szűznek alapprogramja. :)

KaSztella: Ez így van. Nekik a szabályokhoz, rendhez való alkalmazkodás ugyanolyan ösztönös, mint másnál a lázadás. Egyébként Szűz figurák kellenek ahhoz, hogy valakiből jó tudós, orvos, vegyész, könyvelő, szerelő vagy hivatalnok legyen. Mindenhez, amiben nagy tudást alkalmazni, valamit rendezni vagy javítani kell. Arra viszont ügyelniük kell, hogy önkritikusak maradjanak a tökéletesség-mániájukkal szemben. ... Mi a hasznotok és mi a károtok a Szűz figurákból, kedves Érintettek?

E. L.: Hasznom az alaposság (nekem csak az Öreg Királyom Szűz, tehát "karmikus teher" a szolgálat). Az, hogy semmit sem hagyok abba, amíg nincs a helyén minden apró részlet. Ez persze fárasztó, és a mai kényelemmániás világban ehhez nem is fűlik a fogunk. Viszont a nem tökéletes végeredményt mindenki észreveszi, ráadásul imádjuk kritizálni egymást, vagyis érdemes odafigyelni, akármilyen fárasztó. A károm ebből a figurából az, hogy kételkedést, kishitűséget ad, pont a részletek miatt - mindig keresek valami hibát, magamban és másokban is, és a Szűz szerintem bele tud betegedni abba, hogy nem tud egy hibával mit kezdeni, hogy semmi sem elég jó.

P. V.: Érdekes módon, nagyon irigylése méltó a kitartásuk, de valahogy olyan különösen kitartók a Szüzek. Sok olyat ismerek, akik már átlépték a kitartás és a - sokszor patológiás - megszállottság szintjét, ez a kitartás már nem elismerést vált ki az emberekből, hanem inkább sajnálatot, hogy "túlpörögték" önmagukat. Ha ezzel szembesülnek, sokszor világosan látják a helyzet abszurditását, de nem tudnak, nem akarnak? kiszállni a saját maguk gerjesztette motorból. Sajnos nem egyet ismerek, akinek erre ment rá az egészsége...

KaSztella: Igen, a Szűz legfőbb tanulnivalója az lenne, hogy "minden tökéletes, mert mindenből csak egy van". De ettől még a hibakeresés és javítás (tisztítás, gyógyítás) a feladata. Ezt ellentmondásnak élheti meg, joggal.

T. Cs.: Jobban észre veszik a szavak, a mozdulatok, mögött valót.Segítőkészebbek. Nehéz magukba fojtani a kritikájukat, mivel minden apró rést észrevesznek, ami nem illik nem való az adott dologba.

P. É. T.: A szőrszál hasogató kritikájuk számomra nagyon írritáló. Egész pontosan inkább az, amiről a közmondás is szól, hogy "... a magukéban még a szálkát sem. Tehát, az a fajta felsőbbrendű okoskodás és tökéletesség tudat, ami még arra is felbátorítja őket, hogy másokról nagy meggyőződéssel, kirekesztő véleményt hallassanak, érzéketlenül, hisz észre sem veszik, hogy ezzel akár meg is semmisítenek, és hogy mennyire bántanak. És teszik ezt úgy, mintha ők maguk hibátlanok lennének. Ritkán érzek késztetést arra, hogy bántsak, akkor is hatvanszor meggondolom, de ha mégis, akkor az biztos, hogy Szűz az illető. Mire jó ez, úgy értem a Nagy Egészben, hogy legyenek köztünk emberek, akik másokat rombolóan kritizálnak???

G. B.: Szűz jegyű Holddal és Vénusszal rendelkezem, mindkettő a 12-es házban áll. Kislányként rövidre vágott haj, engedelmesség megkövetelése, családban hierarchia és alárendeltség, tesommal külön ettünk, a felnőttek után. vallásos nevelés, Isten-kép, azaz (istenített férfi kép), prűd-ség, alacsony szakrális csakra késztetés. Patriarchális családmodell. ... Amit nagyon szeretek ebben a jegyben, hogy bármilyen szakmát választ, alaposan felkészült és mit profi, SPECIALISTÁVÁ válik. Szűz jegyű holdam uralja a 10-es házat. A logisztika, a rendszerben való gondolkodás is megkönnyíti a minden napokat. ... Másokat megsemmisítő kritika, a boldogságra való képtelenségük, a kötelezettségekbe való belemenekülésük, önostorozásuk az árnyékos oldal, amit a bőrömön megtapasztaltam, de nézzük a napos oldalát a jegynek, jobbá, szebbé is tudják varázsolni a környezetüket, mert látják, min kell javítani és mert a részletekhez nekik van a legnagyobb érzékük.

KaSztella: Elhangzott a kérdés, hogy mi a szerepe a Nagy Egészben a romboló kritizálásnak? Nos, a kiindulópont az, hogy a Szűz a természetben az aratás, betakarítás időszakának felel meg, amibe a szétválogatás, elrendezés is beletartozik. Ez lelki síkon is valahogy így van. Meg kell találni a hibákat, különválasztani a jót a rossztól, a hasznosat a haszontalantól. Az emberi élethez azonban JELENTŐSEN fejlettnek kell lennie az érzelmi intelligenciának is, és ezzel lehet tompítani a Szűz kritikusságát. Ha ez alulfejlett, akkor tényleg maradnak a rigolyák, a szőrszálhasogatás, az antiszociális hajlam.

F-O. Á.: A férjem Szűz,és nagyon szeretem benne,hogy kitartó és precíz,de azt már nem,hogy kritizálni olyan nagyon nyilvánvaló felsőbbrendűséggel tud,és romantika nem sok szorult bele. :)