Lelkivilágunk lakói

A SKORPIÓ Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb SKORPIÓ karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Skorpióban áll, annak Skorpió Királya van, vagyis egy "Máguskirály" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Skorpióban áll, annak Skorpió Királynéja van, vagyis egy "Karizmatikus Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat a Skorpióba, annak Skorpió Birodalma van, vagyis "A Mágusok Szövetsége" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A SKORPIÓ ALAPJELLEGZETESSÉGEI: szenvedélyesség, végletesség, a titokzatos mélységek megélése, rejtett hatalomvágy, manipuláció, kutatási és gyógyítási képesség
ERŐSSÉGE: bátorság, nagy lelkierő, elkötelezettség, szívósság, az átalakulás és újjászületés képessége
GYENGESÉGE: fanatizmus, rögeszmék, függőség, provokáció, cinizmus, vakmerőség, (ön-)pusztítás

KIRÁLYKÉNT: a mélységek és titkok kutatása, provokáció, gyógyulás és gyógyítás
KIRÁLYNÉKÉNT: eltéphetetlen kötelékek, szélsőséges érzelemvilág, lelki újjászületés
BIRODALOMKÉNT: szenvedélyes lelkivilág, végletesség, tabudöntögetés

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Skorpió Király vagy Királyné, aki lent rejtőzik a katakombákban (VII. ház), sokkal több erővel és eszközzel rendelkezik, mint akinek tárgyakkal vagy a fizikai valósággal kell foglalkoznia (pl. 2. ház).

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink tapasztalatai a Skorpió jegyű figurákról:

E. L.: ...ez a jegy túl van kicsit misztifikálva, mert a valóságban nem annyira varázslatos, inkább kellemetlen és fárasztó tud lenni a leírt tulajdonságai miatt. Szögezzük le először a pozitívumot: páratlanul mély és gazdag világban él. Nem bírja, ha állóvíz az élet, muszáj izgalmat csempészni bele, és nem bírja, ha valamihez nincs köze, valamit nem alakíthat. Nemcsak a kiszemelt emberekhez ragaszkodik fanatikusan, hanem emlékekhez is, főleg a rosszakhoz, amik miatt bosszút dédelget. Ismerek jó néhány embert Skorpió Királlyal, de még többet Skorpió Birodalommal, és rengeteget Skorpió Királynéval. Mindegyik állandóan és burkoltan befolyásolni akarja a környezetét. És bár azt hiszik, hogy ez nagyon izgalmas, sokszor már előre kiszámítható. Kezelni már kevésbé lehet. (?)

KaSztella: Igen, a Skorpió víz elemű és szilárd minőségű - vagyis olyan, mint a jég. Minden, amit megélt, minden, amit érzett, és mindenki, akihez köze volt, belesüllyed a tengerébe, amelynek a teteje aztán vastagon befagy. Mások ezt úgy fejezik ki, hogy az erősen Skorpiós emberek mintha egy chipet ültetnének mindenkinek a tarkójába, ami aztán nem engedi elfelejteni őket, eltéphetetlen köteléket biztosít velük.

G. B.: Ne kívülről nézd, L., hanem merd megélni ezt a jegyet, fogadd be és nézd meg mit vált ki belőled. A jellemzés tökéletes, de engem mindig jobban érdekel,milyen érzés, ha megérint. Ha egy "alacsony szinten" lévő skorpió átalakító manőverének ellenállsz, akkor kiváltod a büntetését, azután a bosszúját, szinte pszichopatává válik. Az exférj-jel a válás olyan volt mit egy pszichothriller, az átélt erőszak,feszültség, fájdalom,és félelem kihozta belőlem azt az ösztönállatot, ösztönerőt, amelyre nem vagyok büszke. "PI élete" című filmet hoznám párhuzamul. Amikor az embernek zátonyra fut az élete,válság helyzetbe jut, vagy óriási a belső feszültsége, akkor egy skorpió ki tudja belőle hozni azt a tigrist, (az állatot), amellyel ha megbékél, és elfogadja, tud csak "teljes, magasabb szintű"életet élni.

G. B.: Azóta képes vagyok,változni, és változtatni, nincs bennem félelem. ... ja, és még valami, tudom mire vagyok képes!!! ... Kérdésem KasSztella-hoz, Jack Nicholsonlson, Leonardo Dicaprio mitől olyan Skorpiós?

KaSztella: Kedves B.! Jack Nicholsonnak a Várkapuban áll a Varázslója (Plútó az aszcendensen), amiről tudvalévő, hogy nagyon erős Skorpiós jelleget ad; mintha az lenne a Birodalma. Emellett a Démonja (Fekete Hold) is Skorpió. Leonardo DiCapriónak szintén a Várkapuban áll a Varázslója, de nála a Király is Skorpió (a Skorpió Hadvezérrel összebilincselve ráadásul).

E. L.: Igazad van, B., de azt hiszem, nálam a létszámmal van baj: túl sokan vannak körülöttem. ha egy-kettővel van megoldandó problémám, abba belemegyek úgy, ahogy leírtad, még akkor is, ha majdnem belepistulok. Viszont ha sokan vannak, gyakran csak az elhatárolódás segít, mert hát azért nekem is kell a saját életenergiám! Ők bezzeg nem próbálnak nagyon megérteni másokat, belehelyezkedni a bőrébe, pláne nem belátni valamit. Valakitől kért valaha például egy Skorpió bocsánatot? Mármint őszintén...

G. B.: Vajon miért van ennyi skorpió körülötted?? Amikor egy- egy "szép" példány megjelenik az életemben, garantáltan fejre áll az életem, és gyökeres váltásra kényszerít. Akkor sosem élvezem, mert anyagi, érzelmi válsággal is jár. de utólag belátom, nélküle nem ment volna.

KaSztella: Nem akarja valaki megvédeni eme figurákat saját tapasztalatok alapján? Esetleg a Skorpiók maguk?... Beszámolók hátborzongató megérzésekről, intenzív élményekről, sikeres nyomozásokról, csodálatos átalakulásokról és életben maradásokról... Miért jó Skorpiónak lenni?

G. B.: Miért jó a mágikus vonzerő, aminek mások nem tudnak ellenállni? A röntgen szemek, amivel átlát minden helyzetet és emberi játszmát? Mire jók a csalhatatlan megérzések? És az a kíméletlen elszántság, szívósság,amivel eléri a lehetetlent? Az állandó feszültség, izgalmi állapot, intenzitás?? Milyen érzés hitelesen élni?

P. V.: Én csak a Skorpió Királynőt és Udvarhölgyet tudom megvédeni. :) Megérez nagyon sok mindent, szinte bele tud bújni a másik ember testébe. Akivel egy hullámhosszon van (vagyok) "hallom" a gondolatait, látom az erővonalait, mikor akar lenyomni, beszippantani, vagy mikor akar közeledni, de esetleg nem mer. Bátorrá tesz a másik nem előtt. Mindig csodálkoztam, hogyan nem sikerülnek másoknak a párkapcsolatai, mikor körülöttem mindig zsongott néhány ember. Amikor megismertem a férjemet (akinek szintén Skorpió Holdja van) olyan szerelmesek voltunk egymásba, hogy a legkomolyabb fizikai tüneteket produkáltuk, mert nem vállalhattuk eleinte a kapcsolatunkat. A Férjemnek egyébként a Neptunusza is Skorpió, és nagyon közel áll az én Holdamhoz: minden titkomat tudja, minden kiderül, szinte belelát a vesémbe :).

R. Sz.: Elnézést, de én sem tudok sok jót mondani az érdekükben, és nem hiszem, hogy a jegy túl lenne misztifikálva. Szerintem a skorpió hátborzongató. Persze, fantasztikus, ahogy az emberbe belelát, egy ideig ez izgalmas, mert ezáltal tudja partnerét boldoggá is tenni, de hamar megtudja a másik gyenge pontjait, és tudja, hova kell szúrni ha a szükség úgy hozza - márpedig nála előbb vagy utóbb biztosan úgy hozza.. Saját kis titkai kifürkészhetetlenek, ugyanakkor biztos búvóhelyről figyelgetve mindent kiles, és bábozik az emberekkel, akiket birtokol. Ha skorpió van a közelben baromi ébernek kell lenni, játszmái egyébként viszonylag könnyen átláthatóak, mégis oly könnyű bedőlni nekik. Addig nem nyugszik, amíg a szálakat úgy nem mozgatja a háttérből, hogy neki az jó legyen. Eszközeiben semmi lovagiasság, nyíltság vagy bátorság, ugyanakkor a legnagyobb túlélő, pedig folyamatosan valamibe épp bele akar pusztulni... Ha valaki leáll sajnálni egy skorpiót, percen belül a bábjává válik. Legtöbbször amúgy maga sem tudja megkülönböztetni valós érzelmeit aktuális rögeszméitől! Láttam egyébként arra is példát, mikor egy skorpió a képességeit az emberek szolgálatába állította, tanított vagy gyógyított. Ez volna a jó, ha felismerve képességeit megélné valamilyen hivatásba, nem pedig azon örömködne, milyen király, hogy mágikus vonzereje van, sej de izgi...

P. É. T.: Egy teljes Skorpió klikkből tudnék hozzászólni: a Zászló körül, az Akadémián, és az Irodámban tolonganak együtt, a Skorpió Hadvezérem kézen fogva az Udvarhölggyel, s a zászlóba kapaszkodva a Főpap... Így is jó ha beszélek róla?

E. L.: A "túlmisztifikálást" úgy értettem, hogy emögött a nagy, állítólagosan mágikus lelki hatalom mögött egyszerű énközpontú, hatalomvágyó lelki késztetések vannak. Sokszor kiszámítható, mire hogy fog reagálni - pont máshogy, mint ahogy szeretnénk, hogy rosszul érezzük magunkat. Ettől máris nem misztikus. Egyébként még annyit szólnék hozzá valamelyik kommenthez, hogy nem hinném, hogy hitelesebben él, mint mások. A Bikának a saját természete a hiteles, és a többieké is. Persze vannak képmutató emberek, de ez nem azt jelenti, hgoy a Skorpió soha nem képmutató.

KaSztella: É., várjuk a Skorpió klikk hozzászólásait! A legjobban olyan szenvedélyes beszámolóknak örülnénk (persze a szaftos részletek nélkül), mint Pee Vee-é, a férjével való találkozásról. Egy kicsit az örök klasszikus Skorpiós regény jut eszünkbe róla, az "Üvöltő szelek". (Aminek persze megvannak a mai utódjai, a vámpíros regények, meg az ötven árnyalatos dolgok...)

P. É. T.: A "tarkóba ültetett chip"-et elismerem. :) Soha nem volt szándékos, ám felnövekvésem során, egy idő után feltünt, hogy egy uszály lett mögöttem... férfiak sora, akik nem szabadultak, akikre akaratlanul úgy hatottam, mint a drog, s akik engem csak úgy emlegettek, hogy a végzet asszonya, még hosszú-hosszú évek múltán is. Ám mielőtt ettől elszállnánk, rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én hatalmam. Ez az Ő gyengeségük hatalma, önmaguk fölött. Minek utána meglehetősen sebezhető és bizonytalan voltam, születésemnél fogva, úgy kellett a biztonság, mint egy falat kenyér. És ezt az elengedhetetlen biztonság érzetet, a másik gyenge pontjánál lehet a legjobban biztosítani. Egy kötés, ami aztán örökre fogva tart... mind két felet. A lemeztelenedett sebezhető lélek, a legyengülés a varázslat. A feloldódás, az én-elvesztés, a veszély, a határok túllépése, a "tedd meg!" parancsa, pont, mint az extrém sportok szerelmesei: mert ekkor élsz! Álarcok nélkül, vállalva önmagad, biztonságos határok nélkül, a jelenben itt és most. Ez egy nagy találkozás!

P. É. T.: A Skorpió jegy, valójában az ősrettegés. Ám paradox módon, épp ebből nyeri a halált megvető bátorságát. Amikor a lelki röntgen szemek manipuláns hatalmát bevetjük, akkor azt épp a legnagyobb félelemből tesszük. A legeslegnagyobb félelem forrás a lenézés! A semmibe vevés, a legyőzöttség, az, hogy egy vesztes vagyok! Na ez, ha ki akarjuk vívni egy Skorpió sírig tartó mérges bosszúját, pont alkalmas rá. A magam hatalmas és szélsőséges külső-belső háborúi után, 28 éves koromtól, egy teljes lelki összeomlást követően, pszichológus lettem. Ma gyógyításként élek vele, hogy az emberek, pusztán attól, hogy a szemembe néznek, képtelenek megtartani magukat, ám mindig észben tartom, hogy ezt ők csinálják, nem én. Amit én csinálok, az az, hogy csalhatatlanul átérzem a benső világukat, s ezt (ma már) a legnagyobb gyengédséggel és alázattal teszem, hisz úgy érzem, a lelkét helyezi ilyenkor a kezembe. Olyan ez számomra, mint mondjuk egy bomba szakértőnek az atomhoz nyúlkálni. Tud a hatalmáról, ezért nem él vele.

KaSztella: Milyen érdekes, hogy a biztonságérzet hiányát említed! A Skorpióval szemben, ugyanazon a tengelyen, a Bika van, amelynek szintén a biztonságérzet a legfontosabb, de fizikai-tárgyi síkon.

P. É. T.: Ahogy én kifigyeltem, ez a felfokozott biztonság igény, az állandó túlbiztosítás azért kell, mert mi magunk is az elveszéstől félünk. Örökösen a halál szele lengedezik, a belepusztulás a szenvedésbe... ami, hát pedig elkerülhetetlen. Javítsatok ki nyugodtan, ha nem így van, de minden Skorpió életében eljön az a pillanat, amikor átalakul. És a hamvaiból feltámadó Főnixé változik. Ez maga az ősrettegés, a halál félelem. Nekem ezzel a Skorpió Udvarhölggyel, minden szerelmi aktus egy kisebb halál. Annyira feloldódok, hogy szinte a tudatom elvesztem. Na és ezt, csakis biztonságos körülmények közt bírom megtenni! Ha csak egy 1% esély is van rá, hogy megzavarnak, vagy ne adj isten, lelepleződök, bele sem kezdek, és rá sem tudnak venni.

P. É. T.: Különben, senkin sem lehet hatalmat gyakorolni! Meggyőződésem, hogy a másik fél akar lelepleződni, megsemmisülni, hogy valami mélyre ható változás álljon elő benne. Pont, ahogy Babett írta. A Skorpió csak a Nagy Kísértő. Rátapint a gyenge pontodra, s te mész vele, engedsz neki. Mert a könnyebbik utat akarod, meg akarod úszni, magad is hatalmat akarsz! Alkut kötni az ördöggel a kereszt úton... nos ez még sosem végződött jó befejezéssel. A Skorpió jegy helye a Nagy Egészben a megerősödés. A vele való találkozás után soha többet nem mész bele a csábításba, nem engedsz többé a magad gyengeségének, ami megkísértett arra, hogy azt válaszd, annak engedj! Ezt szimbólikusan úgy tudnám leírni, hogy ha egy nagy csónakban evezünk együtt, mindenki húzza az evezőt, egy ritmusra, amit monduk az orrban álló Vízöntő diktál lelkesen, akkor a Skorpió hátul űl (ő nem evez) és hátulról a legpunnyadtabban evező fülébe súgja, hogy "Te miért evezel? Ugye nem akarsz itt ezekkel evezni? Akkor miért nem teszed le,miért engeded, miért nem lázadsz..stb?" S erre te leteszed. Le, mert már tele voltál daccal, nem is igen értettél egyet az uticéllal, sem a szervezéssel, de azért csak húztál, mert gyenge voltál kiállni, mást képviselni, szólni, féltél, alkalmazkodtál, megfeleltél, stb. Persze az evezők ettől összeakadnak, kásoz lesz, míg végül a csónak fel is borul. Mindenki fejvesztetten menti a menthetőt, fuldoklik, nem figyel semmi másra, mint az Életben maradásra, a jelen pillanatra, s ebben a drámában sok minden tapasztalás történik, plusz megerősödnek, majd mikor együtt visszaállítottátok a csónakot, Te utána úgy evezel, mint a kisangyal :) de ekkor már saját választásból, megkönnyebbülve, magabiztosan,egyetértésben, megnemesedve, megerősödve. Na, ez (szerintem) a Skorpió jegy.

G. B.: Hát ezt nekem, még senki sem fogalmazta meg ilyen jól. Most értettem meg, É., miért választ magának az ember egy Skorpiót. Szenzációs!!! Minden elismerésem!!!

KaSztella: Igen, ez nagyon hasznos példatörténet volt, köszönjük! A legtöbbször valószínűleg ott van a fő dilemma, hogy ha egy emberben élnek ugyan Skorpió jegyű figurák, de gyökeresen más természetű figurái is vannak, akkor a személyiség meghasonulhat önmagával. Például ha valakiben egy kötelességtudó Bak Király uralkodik, akkor meggyűlhet a baja egy Skorpió Királynéval, aki a csónak felborításán munkálkodik. Mert a Bak Király nyilván nem érti, hogy miért nem evez a Skorpió figura is a többivel, hiszen ez a közös érdek, sőt létfeltétel. Ilyenkor a konfliktus a személyiségen (Váron) belül zajlik, és befelé-kifelé feszültséget gerjeszthet. Persze a válasz is adja magát: a Skorpió figura azért nem evez, mert mindig az árnyék-ént, a halált megvető kísértést képviseli.

G. B.: Nekem tetszik a SKORPIÓ-ságban, hogy ahogy É. megemlítette, a teljes lelki összeomlás után, miután ő "megcsinálta" lett terapeuta. Számomra ez a Skorpió hitelesség!!! Masszőrként az első munkám egy ripityára tört sípcsont rehabilitációja volt. Előtte néhány évvel, magam törtem össze pont ugyanúgy, 5 hónap gipsz és ami ezzel jár. Ma már csak mosolygom, ha a tenisz könyökös-t masszírozva, 2 napig átveszem a fájdalmát, megélem és tudom milyen izmokat érint, nem csak "könyvből", vagy épp néhány percig fejfájás gyötör, mert migrénest lazítok ki.

KaSztella: Hú, ez kemény! De itt a Skorpió mellett valahol kell lennie valami Halak/Szellem/12.terem behatásnak is, az átvétel attól szokott ilyen erős lenni. (?)

G. B.: Igen,Skorpió jegyű Neptun, azaz Szellem teszi ezt. A 6-os házat uralja. Egészség-gyógyítás ... Ez csak nekem is most lett világos, élvezem a hozzászólásokat, mert közben felismerések jönnek. ... Tyű ha, akkor a Skorpió Neptun miatt tudok azonosulni a Skorpió jegyű-ekkel és velük sodródva örülök ha túlélem a kalandot, amibe belevittek. Van ilyen???

KaSztella: Biztosan, bár ennek a Szellemnek kell hogy legyen kapcsolata valamelyik főszereplővel (a személyiségalkotó figurák valamelyikével), mert egyébként inkább sorseseményeket és generációs hatásokat szokott mutatni.

G. B.: Szinte az összes figurám utálja őt, kivéve Szűz jegyű Mágusom, aki a 2-es házat uralja és a 11-esben áll.

KaSztella: Ha rossz is a kapcsolat, a lényeg a bekötöttség... hogy befolyásolja a befolyásosakat.

B. B.: Nekem a 7. házam skorpió. Befolyásolnám a partnerem? És nem tud elfelejteni? Épp válunk... de igen, van valami kötelék köztünk, még ha nem is szerelem. És a descemen ott az Uránuszom. Én alapjáraton Vízöntő lennék. Mit kellene erről a pontról tudnom?

KaSztella: Igen, az aszcendens túlsó végén, a DC-n a párunk felénk mutatott kapcsolati énje tükröződik, ami minket kiegészít. A saját kapcsolati énünkről is tájékoztatást ad, hogy mit hoz ki belőlünk a párunk. Sajnos ha itt Bolond (Uránusz) van, elég valószínű a válás, de legalábbis a barátságszerű szerelem vagy a szokatlan párkapcsolat. Ha a VII. terem Skorpióban kezdődik, akkor az asc. Bika, tehát a személyiség alapvetően a biztonság és állandóság lelkiállapotára törekszik, amit viszont egy Vízöntő Király nehezen tud megvalósítani. Talán nem is a párkapcsolatban kell keresni elsősorban, hanem máshogy megteremteni, és utána már tisztábbak lehetnek a viszonyok.

B. B.: Köszönöm a gyors választ. Igen, a biztonság nagyon fontos az életemben. Talán az elengedést kell a párkapcsolatban megélnem. Azért jó úton járok, kezdem megtalálni a belső központomat.

T. Sz.: Köszönöm szépen, hogy olvashattam a hozzászólásaitokat :) Sok mindent megértettem magamból is. Nekem a Napom, Merkúrom és a Vénuszom is itt csücsül a Skorpióban a IV. házban . Néha zuhanásokat élek meg, hogy azt hiszem na most van az , hogy meghalok, de valahogy mindig újjászületek és virulok mintha valami láthatatlan erő felsegítene. Persze ezt megélni hosszú folyamat! benne lenni nem egyszerű. Ez a Skorpiós energia? ( volt hogy az esküvőm előtt 1 héttel mondta vissza a vőlegényem az esküvőt,volt hogy elvesztettem a kisbabám, volt hogy nem láttam értelmét élni..."meghaltam belül", és egyszercsak váratlanul minden megváltozott és kisütött újra a Nap) Sokszor olvasom, hogy a skorpiós típus negatív előjellel szerepel , holott mi, akik ebben élünk sem egyszerűen éljük meg a létünket.

KaSztella: Kedves Szilvi! Nagyon köszönjük! Végre az érme másik oldalát is látjuk: a Skorpióknak általában nagy lavinák után kell újjászületniük. Az ilyen durva élethelyzetek bizony keménnyé, szélsőségessé vagy akár kegyetlenné is tehetik őket, ha nem megy simán a teljes újjászületés. Márpedig miért menne mindig? Meg kell edződniük a jég hátán is. A legtöbb erősen Skorpiós embernek (akinek Királya, Királynéja vagy Birodalma Skorpió) már az élete korai szakaszában át kell élnie valami csapást, például egy szülő vagy testvér elvesztését, a környezet teljes átrendeződését.

G. B.: Sz. teljesen felkavartál, a fiam Skorpió Hold-dal és Mágussal rendelkezik, a Skorpió jegy a 4-es házat uralja.2 éves volt, amikor a másik fiam, a bátyja 4 évesen meghalt,(ők ikerláng-lelkek) pár hónap múlva perforált vakbél-műtéten esett át, élet-halál között volt. Közben a szülei váltak, majd egy mandulaműtét. Most 26 éves, a mellkasára a szívcsakrán a bátyja sírfelirata tetoválva, a karjaira húzódik az írás. "minden mosolyod, mozdulatod, szavad,őrzőm 1983-1988" ahányszor átölel a szívem megszakad. Saját családalapítása,4-es házas téma, első lakásvásárlás a kedvessel, lakásfelújítás és beköltözés már egyedül.És a nagy csalódás mellett még a lakás másik felét ki is kell záros határidőn belül fizetnie. Nem ismerek nála mélyebb érzésű, nála erősebb embert! ... Példa a lavinára, az élete korai szakaszára, testvér halálára,környezete családjának teljes átrendeződésére. Saját élet-halál harcára műtéteken keresztül.

P. É. T.: És akkor most felvetném közmegbeszélésre -ha már ilyen bensőségesen összegyűltünk itt - a megfigyeléseimen alapuló teóriámat: Úgy találtam, hogy ahol a Skorpió megjelenik, ott a múltban, a családban, a nemzettségben vmi féle dráma, tragédia, veszély, veszteség illetve vesztesség, és erőszak lelhető fel. Mondom pontosan: Én pl a szüleim életének egy olyan szakaszán fogantam, amikor épp mindenüket elvesztették, rettegtek, elveszetten, félve, gyűlölködve, ellenségesen, ezer veszélytől tartva, megalázottan. Egyébiránt jóra való emberek, csak akkor ott, épp az éretlenségük lelepleződése történt, valójában semmi más, mint utol érte őket a döntéseik, tetteik következménye, amit "gyermekként" elkövettek. S miután még"kicsinyek" voltak, hát rettegtek, nem értették, rosszul is reagálták le, kapaszkodtak az anyagba, a biztonságukba, egymással is csúnyán szembe fordultak a támogató, felkönnyebbítő szeretet, összefogás helyett, s én magam, egy tulajdonképpeni erőszakos aktus (férji hatalom érvényesítés) alatt fogantam. No és akkor nesze nekem a képletemben a Skorpió Főpap, mint gyanakvó, sötét világnézet, nesze nekem a két Skorpió ösztönlény, sexualitás Vénusz-Mars, s miután a tapasztalást is rosszul zárták le, hát rákerült a váramra a Skorpió zászló, hisz valóban a legjobb lesz, ha ezt a vár tákolmányt hagyom összeomolni. Valamint, Bak királyom lett (felelősség, érett felnőttség) aki ott meakulpázik mély bűntudattal a Kolostorban. No persze lehet, hogy csak okoskodok, de elég meggyőzőek az összefüggések, valamint számos hozzámfordulónál láttam még ezt ekképp megjelenni. Várom kiváncsian a ti észrevételeiteket! ( ha már!... akkor nyomozzunk!!!)

G. B.: Nevezem, kibújt a "kis Skorpió" belőled, ha már feltéptük a heget, nyúljunk bele.... hahaha... Az érdekelne, hogy azok, akiknek nincs Skorpió jegyben semmilyen figurája,és aszcendense, azok hogyan élik meg a Skorpió jegyhez tartozó fogalmakat, válság, válás,mütét, halál, erőszak, vagy ők abszolút kimaradnak az ilyen sorsfordító eseményekből??? ... É., amit leírtál, arra szokták azt mondani:" innen szép győzni".

KaSztella: Uhh, É., hátborzongatóan felépítetted és bemutattad ezt a Várat! Igen, innen szép győzni! Egyébként, mint írtuk, valóban megfigyelhető az erősen Skorpiós egyéneknél a sok kicsi vagy nagy tragédia, egészen korán. (Rengetegen nem tudnak róla, például, hogy pici magzatként elvesztették az ikertestvérüket.) Azért is kell Skorpiós jegybe leszületniük ilyen sorsfeladatokkal, hogy a végletekből meríthessék az erőt, hogy folyamatosan gyakorolhassák a halál-újjászületés témakörét - sőt, gyakoroltathassák másokkal is a próbatételeket és átalakulást. ... Ami a másik kérdést illeti: más jegyek másként állnak hozzá a traumákhoz, mást jelent az életükben, és máshogy is dolgozzák fel. Egy Kos a kríziseket eleve csataként fogja fel, akarattal (pl. agykontroll) küzd, és a győzelem után szinte keresi a következő kihívást. A Bika mindeközben új biztonság megteremtésén dolgozik. Az Ikrek egy válságban szerepeket játszik el, komolytalanabbul, stb. A Skorpiót az teszi egyedivé, hogy minden trauma benne marad, mint kifelé és befelé is szúrós, tüskés páncél; beleépül a személyiségébe. /Amúgy a sorsfordító eseményeket inkább bizonyos figurák helyzete jelzi, például egy katakombákban tomboló Bolond baleseteket, váratlan eseményeket, műtéteket jelölhet, főleg ha feszült kapcsolata van egy másik "zűrös" személyiséggel a Várban./

G. B.: Igen erre a "nyomozás" során rájön az ember, hogy van egy gyenge láncszem. Esetemben, a halak jegyben lévő figura, a főpap,ahogy leírtátok a "messiás" késztetésekkel. De a bolondra nem is gondoltam,hogy mennyire "komplikálhatja" az ember életét.

G. B.: Akkor már ne hagyjuk ki a "megszületést" sem. Anyukának azt tanácsolják az orvosok, legyen terhes, mert a megváltozott hormonháztartás hatására meggyógyulhat. Anyuka terhes akar lenni, de nem akar gyereket.7 hónaposan megemeli a festékes vödröt, megindul a szülés. Anyuka a toló-fájásnál nem együttműködik, hanem elájul és kivonja magát a közös munkából. Egy hatalmas lökés után, a köldökzsinóron épp, hogy csak sikerült túljutnom. Oxigénhiány, nincs sok időm,mint a terminátor törtem át a szülőcsatornán, a bal lábammal pedig tesomat húztam magam után, aki belém kapaszkodott. Inkubátor 3 hónap, testi kontaktus, szeretet hiány. A tesómról semmi hír, hogy túlélte-e a születést. Szívleállás, meg akartam halni. Újraélesztettek. ... Azért kellett újraélnem a születésemet felnőtt fejjel, hogy tudatosítsam: a küldetésem nem az, hogy megmentsem a tesomat,(kolleganőmet, barátnőmet) ha bajba jut. A sokk hatására hibásan rögzült a születési trauma.Tehát vissza kellett menni a születés előtti létbe, amikor még tudtam, majd újra megszületni és emlékezni, miért is jöttem. Hát teljesen más miatt.

KaSztella: Igen, mivel a születés-halál-újjászületés témakörét hordozza ez a jegy, rendszerint ez sem megy simán. A különféle terápiás oldások, amikkel régi blokkokat és hátráltató mintákat lehet feloldani, minden Skorpiónak sokat segíthetnek a regenerálódásban, sőt bizonyos mértékig szükségesek is (ez minden jegynél igaz, de nekik "vérre megy").

T. Sz.: Minden hozzászólást köszönök Lányok jó érezni, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a storykkal. Néha horrorfilm szereplőnek érzem magam a Vámpírok báljában!

V.: Uh, akkor már sejtem miért is érzi furcsán magát a Mágus királyom, a 9. házban, a Rokokó királynőm a 8.-ban, szegénykémnek 3 titkos ellensége is van, 6os házas/kórházban(?) dolgozó/ Rák főpappal, és a 12. házas házas Bak Szellemmel és Öreg királlyal, utóbbiak nem elég, hogy össze is vannak láncolva, még nyílt párharcot folytatnak a főpappal. Mindezt teszik egy ,,Szigorú Társadalomban." Kezdem sajnálni szegény Királynőmet... :( :)

KaSztella: Szép kis királydráma! Az a Mérleg Királyné is "beskorpiósodott", hiszen leköltözött a katakombákba. És ez a Bak Birodalom a Bak Öreg Királlyal (ami ugye a nép követe)... Kell is, hogy legalább a Király az akadémián legyen, így hozza be a fényt a maga módján.

T. Sz.: Én annyira élvezem ezt a szimbolikus világot, amit Tőletek tanulok, hogy nagyon köszönöm. Sokkal jobban értem magam!:-)

V.: Köszönöm a válaszodat! Azt majd' elfelejtettem, hogy a zászló a Mágus királynak kedvez, hiszen össze van láncolva Vele a szintén Mágus Varázslóm. hmm... Azt hiszem a ,,Plútói figura" jelzőt le sem vakarhatnám. Nem volt egy sétagalopp az eddigi életem,de megszerettem a ,"kis" Birodalmamat, hiszen ez csak az enyém, és csak az én fejlődésemet szolgálja. :)

KaSztella: Igen, és biztos olvastad, amit erről a Királyi Útról írtunk a könyvben (Bak Birodalom - Skorpió Zászló): a merevség helyett a változásra, átalakulásra való képesség kifejlesztése, amelyhez lelki mélységekbe kell lemerülni, és meg kell tanulni használni a lelki hatalmat magunk és mások érdekében.

T. Sz.: Én is már megrendeltem a könyvet Vácra, remélem csütörtökön meg is jön. Pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy igaz? a születési képletünk egy alap és ezeken a szövevényes mélylélektani dolgainkon felül lehet emelkednünk az Életünk során ???? Hiszen, ha nem, akkor eleve determinált lenne minden, ami történik, igaz ? Jól látom ?

V.: Még nem olvastam, de már gondolkodok rajta erősen. ;) Sz., én úgy szoktam nézni a saját képletemet, mint egy szuper kis térképet. Meg kell találni az összefüggéseket, hogy ki kivel van, és akkor hirtelen összeáll a kép. Minden ott van, tisztán előttem. Látom a lehetőségeket, látom, hogy mivel a MC-n álló Plútóm trigonnal boldogítja a 6-os házas Jupiteremet (ami nem mellesleg együtt áll a Chironnal), evidens, hogy a lelki gondok orvoslására kell ráhasalnom, különösen, hogy az Öreg Királyomat is ,,támogatja" egy trigonnal. Az már csak hab a tortán, hogy a ,,karma" szerint a tudásomat a társadalom javára kell fordítanom. Felszálló Holdcsomó a vízöntőben. És ez csak egy alternatíva. Szerintem nem lehet... hanem felül KELL emelkedni. Csak amikor az ember bent ragad egy kis" időre az ,,alvilágban", akkor másképp látja a dolgokat.:) (én speciel ilyenkor azt látom, hogy Világvége van... ) De már megtanultam, hogy minden egyes tragédiából, lelki holtpontból fel lehet állni, csak a megfelelő módszert kell megkeresni.:) (és meg kell tanulni türelmesnek lenni, hisz mindennek idő kell!) Amikor sikerül kimászni a napfényre, akkor megnyugszunk, hogy minden túlélünk. És lehet, hogy nem egy egyszerű Király vezet minket, de önismeretileg páratlan mélységekbe, és magasságokba juthatunk el vele.:) Ami mindenképpen jól jön, akármelyik életünkben. Szép napot Nektek!:)

KaSztella: Sz., örülünk! Ami a felülemelkedést illeti, több helyen is írtunk a honlapunkon arról, hogy a vízszintes tengely (ASC-DC) és a függőleges tengely (IC-MC) egy kereszt-szimbólumot alkot, amely az anyagi síkon való felülemelkedést jelképezi. (Pl. itt: http://kasztella.hu/A-szuletesi-keplet és itt: http://kasztella.hu/Hirek/A-8--terem---a-katakombak) --- V., köszönjük a tanulságos beszámolót!

V.: Köszönöm a válaszaitokat! Bocsi a regényért, talán egy picit segít másoknak.:$ Nekem is segítettek benne.

T. Sz.: V., inkább nagyon köszi, amit írtál ! Az én összes szereplőm alul csücsül, kivéve az Öreg Királyomat, aki fennt magaslik az MC-m mellett. A felszálló cs.pontom nekem is Vízöntő, úgyhogy nekem sem marad más hátra mint a köz javára való ténykedés, ami egyre inkább tol az Irányváltás felé !Éntől el, Köz felé :)!