Lelkivilágunk lakói

A RÁK Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb RÁK karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Rákban áll, annak Rák Királya van, vagyis egy "Érzelmes Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Rákban áll, annak Rák Királynéja van, vagyis egy "Anyakirályné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat Rákba, annak Ikrek Birodalma van, vagyis "A Klánok Földje" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A RÁK ALAPJELLEGZETESSÉGEI: érzelmesség, romantikusság, családcentrikusság, kötődés, félénkség, erős érzelmi törekvés, lelki biztonságvágy, gondoskodás
ERŐSSÉGE: ösztönösség, fejlett fantázia, együttérzés, ragaszkodás, gyengédség, szociális érzékenység, mások oltalmazása
GYENGESÉGE: önállótlanság, érzelmi birtoklás, szégyenlősség, begubózás, érzelmi zsarolás, befolyásolhatóság, álomvilágban élés, gyerekesség

KIRÁLYKÉNT: érzelmi kötelékek kialakítása, mély érzelmek kifejezése, családcentrikus élet
KIRÁLYNÉKÉNT: az érzelmi védettség megőrzése, otthonteremtés, az anya/gyermek fontossága
BIRODALOMKÉNT: érzelmi biztonság keresése, a félénkség mögött kitartás és becsvágy, ösztönösség, álmodozás, gyermekiség

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Rák Király vagy Királyné, aki a családi tűzhelynél rendezkedett be, sokkal erősebben nyilvánul meg, mint aki egy irodába kényszerült.

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink visszajelzései a Rák jegyű figurákról:

E. L.: Nagyon szép ez a "holdfény" a figurák ruháján! Egyébként szerintem nehéz egy erősen Rák jegyű emberrel együtt élni és nekik sem könnyű, mert ma kevés a "normális" család... Így mindenféle más viszonyokban keresik azt, vagy egyáltalán fel sem nőnek. Akit ismertem Rák Királynéval, kibírhatatlanul érzékeny és gyámoltalan volt, egy sanda pillantásra elsírta magát.

P. V.: Én inkább Rák férfiakat ismerek, bár nem "testközelből". Valahogy náluk tudom leginkább megérteni a kardinális minőséget: mindegyik nagyon kedves és finom, de a szó legnemesebb értelmében rettenthetetlen. Éérdekes, hogy nagyon jó eszközökkel, nem agresszíven de határozottan céltudatosak, végig viszik akaratukat bármi is történjen, talán kicsit hosszabb ideig tart, de övék az utolsó szó.

KaSztella: Igen, a Rák kardinális, vagyis megszerző jegy. Szemben van a Bakkal, ugyanazon a tengelyen, mégsem szoktuk céltudatosnak és becsvágyónak tartani. Pedig az. Csak érzelmi eszközökkel. :)

R. Sz.: Nekem Rák birodalmam van, valóban akkor érzem jól magam, ha érzelmi biztonságban vagyok, bizonyos értelemben "gyermeki" vagyok igen, a "felnőttek világát" unalmasnak látom, míg az enyémet játékosnak és fantáziával telinek. (álmodozó - ahogy fogalmaztátok:) Leginkább gyakran hullámzó érzelmi világom irányítja spontán cselekedeteimet, központban a hozzám közel állók óvása és az érzelmi kapcsolatok ápolása, megtartása van. Mivel a Királynőm, a Hadvezérem, a Hírvivőm és az Udvarhölgyem stelliumban áll a Kos jegyében, a legkevésbé sem vagyok gyámoltalan, vagy különösebben érzékeny a külvilág visszajelzéseire velem kapcsolatban, és elég ritkán sírok. 11-es házas Bika Királyom van ehhez, így a családias érzést a közösségekben szoktam meglelni, vagy kialakítani. Ha nem vagyok tudatos, sokat révedek a múltba, hajlamos vagyok régi fájdalmakon rágódni, nem nagyon felejtek, nehezen lépek túl. Kerülnöm kell minden negatív élményhez tartozó emléktárgy nézegetését vagy zene hallgatását, mert érzelmileg azonnal behúz az adott pillanatba. Sokáig épp ezért gyűjtögettem a pozitívakhoz köthető dolgokat, míg rá nem jöttem, hogy így egyre nagyobb múltat cipelek, ami piszok nagy teher...

E. L.: A túlérzékenység, gyámoltalanság sokszor a hiszti szintjéig megy ezeknél a figuráknál, ahogy magam köürül látom, de eszembe jutott, hogy az én egész családom egy olyan férfinak köszönhet mindent, akinek Rák Királya volt. Ez a nagyapám alapozta meg a lelki, szellemi és anyagi dolgokat is, amikből azóta is élünk - tehát nagyon is erős, céltudatos és teremtő, ahogy fentebb írtátok.

K. E.: A Rák hadvezér nagyon családcentrikus pasit takar, még ha a Király nem is ebben a jegyben áll...védelmezö, biztonságra törekvö, csak éppen nem nagy a szókincse és nem árul el szívesen sokat el a birodalmáról mindenre ugy kell " rájönni". :)))

P. É. T.: Én Bakként éltem együtt egy Rák királlyal, akinek még a Hadvezére is Rák volt... Hát mit mondjak? Nagyra értékeltem az érzelmi intelligenciáját, a finomságát, a jóra való törekvését, a gyermekeinkkel való lelki életét, ám a felelősség felvállalásának ezt a súlyos szerepcseréjét, ami köztünk kialakult... hát azt bárkinek szívesen eladtam volna, akár egy lukas garasért is El is váltunk végül. Szerintem nem lehet könnyű férfi testben női lélekkel élni.

P. É. T.: Kedves Kasztella! Beszélünk még erről a Rák becsvágyról meg céltudatosságról? Nekem pont ennek hiánya fájt legjobban, és lehet, hogy én tévedtem. Vagy én, mint Bak, ezt megjelenítettem, s így az övé elsikkadt?

KaSztella: Ez a probléma sajnos tálcán kínálja magát. Egy Bak nő nehezen jön ki egy Rák férfival, holott szembenálló, kiegészítő jegyek. Persze ha egyéb figurák jobban összesimulnak, működhet a dolog, de a Rák Király és Rák Hadvezér kettőssége mindenképpen átadja az irányítást, és közben passzív agresszivitással harcol a saját érdekeiért. Olyan szívóssággal és érzelmi önérvényesítéssel vesz részt a kapcsolatban, mint egy kisbaba az anyjával szemben. Ugyanakkor, mint tudjuk, a kismama legalább annyira kiszolgáltatott a gyerekének, mint a gyerek az anyjának. Egy felnőtt, egyenrangú, érett kapcsolatban nem ilyen szereposztásra van szükség. Egy férfi Rák Királya férj- és apaszerepben úgy lehet sikeres, ha alá tudja vetni akaratát, gondoskodik a nála gyengébbekről, és eléri, hogy szükség legyen rá. De mit jelent az "alávetni az akaratom"? Egy érett, fejlett, felnőtt egóra van szükség ehhez, amit önként alá lehet vetni egy cél érdekében. Ha ilyen nincs, nincs miről beszélni, sajnos.

E. L.: Lehet, hogy az erős Rákság mindig gyerekkori sérüléseket mutat? Vagy a felnövés hiányát? Vagy valamelyik szülőtől nem tud elszakadni az ember (akkor sem, ha már nem él)?

KaSztella: A "mindig" túlzás azért, de tény, hogy amint a figurákon is látszik, valamilyen szimbiózis szokott lenni.

Ka. E.: Sziasztok! Én még új vagyok itt, de mivel rák vagyok, ezért gondoltam, hogy hozzászólok. Sajnos amit írtam az egy véletlen folytán mind kitörlődött, pedig elég hosszú volt...a lényeg, hogy én pl. célratörő és céltudatos vagyok és amit elhatározok, azt véghez is viszem bármi áron. Nekem Rák-Királyom van amúgy és a Királynőm a 7-es házban van. Domináns vagyok a párkapcsolatokban. Rám az itt felsorolt alap tulajdonságok, erősségek és gyengeségek mind igazak.

G. B.: A Rák jeggyel kapcsolatban, az anyakomplexus legyőzése jut eszembe, akár pozitív, akár negatív formájáról van szó. Rák királyné, mint agyonvédelmező anya, a gyerek számára csapda lesz. Ha a gyermek nem tapasztalja meg a kitaszítást, az anyai paradicsomból, mint olyan élményt, ami fájdalmas ugyan, de új utat nyit, s lehetővé teszi, hogy saját életét élje, ha elmarad az elszakadás, akkor az élete halott lesz. Belterjes (azaz családon belüli) életet él, eltéphetetlen kötelékkel ragaszkodik azokhoz, akiket szeret, Férfi esetében, ellustul, tunyaság, lustaság jellemzi, élveteg, örök gyerek marad, aki elvárja, hogy kiszolgálják, anyagilag, érzelmileg támogassák. A gyermeki állapot, a gondtalanság, védettség megélésére törekszik a párkapcsolatában is, és amennyiben ez nem valósul meg, a fizikai gyengeség, a betegség megélése válhat egyedüli mentsvárává - hiszen így érzelmi zsarolás útján kikényszerítheti környezetéből a hőn áhított odafordulást. Olyan partnert keres, aki minden kívánságát teljesíti, feltétel nélkül szereti és elfogadja, anélkül, hogy neki hasonlóan bármit viszonoznia kellene.

G. B.: NŐ-i pozitív anyakomplexus esetén, a nő úgy él, hogy majd csak lesz valahogy, ősbizalommal fordul az élet felé, természetesnek veszi, mások segítségét, rá is játszik. Hihetetlen jóhiszemű, naív.
Elfojtja, a marsi energiákat, ami aktívvá, önmegvalósítóvá tenné, semmiért nem küzd, nem rivalizál, nem vitatkozik. A marsi energiákat mivel magából száműzi, ezért a külvilágban éli meg, támadó, agresszív, erőszakos emberekkel kénytelen szembesülni. Folyamatosan védekeznie kell. Az eredetileg pozitív anyakomplexus leválasztja a tudatról azt, ami agresszív, elszakító, így amikor le akar válni az anyjáról, akkor az árnyékoldal kerekedik felül, hatalommániás ember személyében. Velük kell megküzdenie.
Másik ismérve, hogy különlegesnek tartja magát, megkülönböztető elbánásban akar részesülni a külvilágban is, szeretne nagy lábon élni, nagyzolni, feltűnősködni. Meg kell élnie magát alávetett, közönségesként is, nem akarhat egész életében "rendkívüli" lenni. Mindennapi személlyé kell válnia, ahol hatalmaskodó gesztusokkal próbálkozik, vagyis ő akar "diktálni", ott nem fejlődik tovább. A férfiakat vagy idealizálja, vagy lebecsüli, ez utóbbi akkor fordul elő, amikor árnyoldala dominál.


G. B.: Az intim bensőséges szeretetteljes kapcsolatban, amit a Rák képvisel, egészséges mértékben, óriási érzelmi erő van, aminek gyógyító ereje van.

KaSztella: Ezek rendkívüli meglátások, Babett! Köszönjük! Mind igaz, különösen Rák Birodalomnál (aszcendens), illetve ha együtt állnak figurák (bolygók) a Rákban, főleg Király vagy Királyné, és legfőképpen a Démon (Fekete Hold) esetén. Ez utóbbinál az anyakomplexus és a belőle fakadó problémák szinte kezelhetetlenek, végigkísérik az embert az életútján. (Ami olyan, mint fent leírtad.)