Lelkivilágunk lakói

A NYILAS Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb NYILAS karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Nyilasban áll, annak Nyilas Királya van, vagyis egy "Lovagkirály" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Nyilasban áll, annak Nyilas Királynéja van, vagyis egy "Nemes Lelkű Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat a Nyilasba, annak Nyilas Birodalma van, vagyis "A Prédikátorok Hazája" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A NYILAS ALAPJELLEGZETESSÉGEI: önmaga és mások buzdítása, idealizmus, meggyőződés, az "igazság" rendszerbe foglalása, a világ felfedezése, önképzés, nagy célok kitűzése
ERŐSSÉGE: felfelé törekvés, nemes elképzelések, magasröptű eszmék, szabadság, lelkesedés, nyitottság, kapcsolatteremtés különböző kultúrák között
GYENGESÉGE: arrogancia, felsőbbrendűség-érzés, prédikálás, félelem a felsüléstől, alakoskodás, a feladatok áthárítása másokra, szájhősködés

KIRÁLYKÉNT: a világ felfedezése, nagy célkitűzések és meggyőződések, buzgóság és buzdítás
KIRÁLYNÉKÉNT: idealista érzésvilág, az "igazság" és "erkölcs" követése, lelki függetlenség
BIRODALOMKÉNT: tüzes lelkesültség, értelemkeresés, szabadságvágy, bíráskodás

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Nyilas Király vagy Királyné, aki fent lakik a magasztos szellemű akadémián (9. ház), sokkal inkább elemében van, mint akinek hétköznapi csip-csup ügyekkel kell foglalkoznia a fórumon (3. ház).

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos olvasóink visszajelzései a Nyilas figurákról:

P. V.: Különös, számomra megfoghatatlan népség a Nyilas Egy jegynél sem tapasztaltam azt a tökélyre fejlesztett képességet, ahogy gátlástalanul és nagyképűen képesek rátaposni a másik tyúkszemére. Sajnos kevés nemes lelkű Nyilast ismerek, de hazudós Nyilast annál inkább. Viszont nagyon ügyesen hazudnak: kompromittálják a háttérben a másik embert és mindig tudják, kinek mit kell mondani. A Nyilas Nők sokszor túlértékelik önnön szerepüket, sokszor úgy viselkednek, mintha a világ őértük volna és fel sem merül bennük, hogy másnak is van élete, ami nem arról szól, hogy őket kiszolgálja. Több Nyilassal dolgozom együtt, nagyon jó a humoruk, éles az eszük, de imádnak megsértődni és többször tetten érhető a "fogjuk meg és vigyétek" hozzáállásuk (Vízöntővel kombinálva kifejezetten erőteljesen érezhető :)) A férjem birodalma Nyilas, néha elkapja őt is a nagyképűség és bicskanyitogató módon rója fel hibáinkat és neveti ki saját gyerekeit is (akik pedig vérig sértődnek). Ő mindig okosabb nálunk, és ennek hangot is ad kedvenc mondatával: "ezért vagyok én a királyotok".

E. L.: Én azért pozitívummal kezdeném: a Nyilas lelkesedése nélkül nem tudnánk a depresszióból kimászni. Kell ez a jegy ahhoz, (kívülről vagy belülről), hogy elinduljunk egy új cél felé. Másodszor: nélküle nem lennének elvek és szabályrendszerek, mert érdekes módon ezeket a Nyilas alkotja meg (lásd "akadémia" a Nyilas jellegű 9. ház), csak aztán a Bak tartja be és kéri számon. Viszont azt a mondást én is akartam írni a Nyilashoz, hogy "fogjuk meg és vigyétek"! Cselekedni már nem annyira akar, és nem is tartja a hátát azért, amit mondott vagy tett. Hihetetlen, hogy mennyire tudja, kinek hogyan kéne élnie az életét, kiben hol a hiba, és valójában mennyire egy romhalmaz tud lenni a saját élete! Meg azért valljuk be, nem a hűség mintaszobrai. A Nyilas férfi a nagy ideáljai miatt családra vágyik, de közben járkál a maga titkos kis útjain, mert neki jár a szabadság. A Nyilas nő is kapcsolatra vágyik, ugyanakkor maga akadályozza meg tudat alatt az egészet a titkos szabadságvágya miatt.

KaSztella: Hinnye, ez aztán a meredek kezdés! További előnyökről írna valaki? Esetleg saját példából?... A mi kérdésünk pedig: nem paradoxon az, hogy szabad lelkű, szabadelvű, ugyanakkor bíráskodó is ez a jegy?

G. B.: Megismertem egy igazi nyilas férfit. Lovas-kaszkadőr, filmekben forgat dubleur-ként.11 éves kora óta lovagol és szédület, mit tud, és mit művel a lóval. Amikor cowboy szerelésben, vagy indiánként vágtat a lovon, bár tudnék küldeni néhány képet.. hááát, nehéz ellenállni neki. Van benne valami pajkos játékosság,csibészség, lazán kezeli a dolgokat, semminek nincs súlya, sodródik. Nekem úgy tűnik,nem nő ki a kamasz korból, pimasz,arrogáns, őszinte. A jövőt tartja szem előtt, mintha sosem a jelenben lenne, én látom őt, de ő csak néhány pillanatra vesz észre. Kibillent a túlzott komolyságból,megnevettet az élménybeszámolóival, ugratásaival. Tud élni, és másokat is élni hagy.Én nem kioktatós nyilassal találkoztam. A másik nyilas jegyű, egy masszőr barát, akivel együtt végeztünk, és folyamatosan képezzünk magunkat, ez az ő érdeme. Jó barát, aki fellazít, lelkesít. Nem tudom férjként, és a hétköznapokban milyenek. BARÁTKÉNT- fantasztikusak.

KaSztella: Igen, köszönjük! Barátság szempontjából az egyik legjobb jegy. (Csak a vállalkozásait intézze maga. :))

P. V.: Számomra a világ legnyilasabb karaktere Brad Pitt Tristan-ja a Szenvedélyek viharában c. filmben.

G. B.: Igeeeeeen, nekem is pont ez a film ugrott be a nyilas jegyhez. Bingóóóó! ... Amit P. V. leír a Nyilas jegyről, ott a képi ábrázoláson a nyilas hold-ra passzol. A nyilas nap nem teljes,a leírás vagy hozzászólások és ábra összevetésével. Én az ábra alapján látok azért bölcsességet, független attól, hogy esetleg disszertációt tart arról, amire ő már rájött.

KaSztella: Igen, a Nyilas Király sok egyebet is tükröz, mint az itt leírtak. A hozzászólásokban szereplő tulajdonságok valóban egy fiatalabb, szertelenebb Nyilas őselvnek felelnek meg. A "Lovagkirály" egy olyan uralkodó, aki ereje, eszméi és meggyőződései alapján alkalmas egyfajta "hittérítői" vezető szerepre, akár távolabbi kultúrák felé is. Fontos számára a rang, a vallás, a jog, az igazságosztás. (A magyaros motívumok, akárcsak a címernél, természetesen arra utalnak, hogy a magyar nép a Nyilas analógiához tartozik.) Mindezeket megszemélyesítve a grafikusaink így képzelték el. Amúgy nem kizárt, hogy egy Nyilas tartsa is magát a szavához és eszméihez, amennyiben a képlet többi eleme is alátámasztja ezt! :)

E. L.: Azt még elfelejtettem, hogy mivel ez a jegy mindenben ilyen terjeszkedő-bővülő-táguló jellegű, ezért hajlamos a túlzásokra: Nehezen tartja meg a mértéket. Szavai is hatásos szóvirágok, tervei is szinte megvalósíthatatlanok, de kevés aljuk van. Ettől függetlenül az emberiségnek szüksége van filozófiákra, ideálokra, eszmékre, emiatt mégis feljebb képes húzni mindenkit. Mások talán be is fejezik a feladatokat, amire a Nyilasok buzdítanak.

P. É. T.: I <3 Nyilas - Nálam a Hírvivő a Bálteremben, és a Szellem a Nyilas, és nem is tudom mit csinálnék e figurák nélkül! Már ideje korán összeismerkedtünk, és tudom, hogy a Szellem csak átitat, hinnem vakon nem szabad benne, de nagyon örülök annak, hogy beküld egy ilyen hangulatot a kastélyomba, főleg a Skorpiós figuráim tekintetét emelgeti. A barátaim sokasága meg mindig örömmel hallgatja a meséim, az ideáim, a lelkesítő retorikám, s amikor a kereskedelemben voltam, a főnököm azt mondta, eladom a sivatagba a homokot, és még meg is köszönik :)

H. M.: Nahát! Dettó Nyilas Hírvivő és Szellem "összebilincselve". Én azt hittem, hogy ez az üzleti szellemnek abszolút nem kedvez a Szellem ködössége miatt. Ezek szerint nem mindenkinél. A többi ismerős, kiegészítve az erőteljes megérzésekkel.

KaSztella: Ja és főleg a képen szereplő három elem (Király, Királyné, Birodalom) esetén az eszmék fontossága miatt a politika is kiemelt szerepet szokott játszani az illető életében. Emellett, mivel a Nyilas tűz jegy, a sport sem elhanyagolható.

P. É. T.: :) Nem is kedvez, csak amit szeretek (bútor boltban voltam) arról akkora lelkesedéssel tudtam beszélni, hogy minden vevő úgy gondolta, kevesebb lesz e csodás bútor nélkül :-)) Tőletek is ilyen lelkes vagyok Már egy csomó ismerősömet belocsoltam a Kasztellával, el is mentek megvenni a könyvet, és mindenki nagyon örül!!

KaSztella: Örök hálánk, kedves É.! :)

P. É. T.: Nagyon szívesen tettem, hisz a legmesszebb menőkig elismerem a műveteket, tehát mély meggyőződésből ajánlottam, és ajánlom egyre inkább! És a hála inkább az én részemről való Egyébként a web oldalatokat már 2007 óta "használom", de ez így, könyv formájában lett igazán korona az ötlet fejére. Kívánok további sikeres munkásságot!

M. Gy. A.: Nálam nyilas jegyben van az Asc. és a Hold, és annak ellenére, h. bika a Napom, elég erősen érzem a Nyilas vonásait magamban.

G. B.: Akinek Nyilas jegyben valamely figurája, hogy áll az utazással, külfölddel, vagy külföldiekkel????

KaSztella: Mint a kilőtt nyíl, úgy vágyakozik a távlatokba. E jegy nélkül nem lettek volna nagy földrajzi felfedezések. A gond csak az lehet, hogy a távolból is távolba vágyik. Miközben megmászik egy hegyet, megpillant egy másikat, és átmegy, mielőtt elérhette volna a csúcsot.

T. Sz.: Nekem a Nyilasban ül a Holdam. Állandóan mozgásban kell lennem és úgy érzem, hogy akkor élek, ha mozgok, utazom vagy teszek veszek valamit. Mindennap sportolok és leginkább a szabad levegőn végzett, kinti sportok (biciklizés, futás, sárkányhajózás) éltetnek, amikor érezhetem, hogy a Szél fújja a hajamat és SZABAD vagyok !!!! Az 5. házamban áll, ezért imádom a Gyerekeket, óvónő vagyok, de sajnos nagy bánatomra Babám még nem születhetett. Pedig nagyon szeretnék!

KaSztella: Ha egy Királyné az 5. teremben lakik, szinte kizárt, hogy ne hozzon gyerkőcöt, még feszült kapcsolatok esetén is. A Nyilas természete miatt viszont a szabadság-kötöttség mindig dilemma lesz.

T. Sz.: Juppppíííí 41 évesen is még bízhatok...

KaSztella: Persze nem kötelez, csak megélhetővé tesz. Érdemes viszont eltöprengeni azon, hogy az óvónői szakma nem könnyebb választás-e egy Nyilas Királynénak gyerektémában, mivel így megőrizhette szabadságát. Hogy tudat alatt nem olyan partnereket vonz-e be, akik nem kötik le az energiáit teljesen egy saját gyerekkel?

T. Sz.: Pffff, elgondolkodtató és meglepő válasz. Azaz érthetem úgy, hogy hárítom a gyerek témát a függetlenségi vágyam miatt és magam miatt nem találok elköteleződni akaró párt ? (titokban vágytam egy elvált, gyerekekkel már bíró pasira) Ám a Családom és a külső környezetemben elég ciki ez a felállás óvónőként. Néha őrjöngeni tudnék. Nem baj, ha nem szülök ? Nem baj, ha azt érzem, nem bírnám ezt a kötöttséget ? Nem baj, ha csak bába, dúla, szülésznő akartam lenni, valós anya, nem annyira ? Csak a kép volt szép a fejemben, a valóság taszított... jajjj, most kifakadtam :(

KaSztella: Igen, erre céloztunk. Csak nyugi, az életed lehet teljes így is, ahogy van, ha így jön létre egy belső béke. BELSŐ, és nem az elvárásokkal teli külvilág felől jövő. Sok lehetőséged van gyerekekkel lenni, tudat alatt és tudatosan is tisztában vagy vele, mennyit akarsz ebből.

G. B.: Kedves P. V., nagyon kiváncsi lettem az elbeszélésed alapján, hogyan ismerted meg a nyilas ascendensű férjed? Mi vonzott benne? (Azt már tudjuk, mi az amit nem szívelsz a nyilas jegyben). Könyörgő-rábeszélő technikát alkalmazta??? hahahha

T. Sz.: Az jó elképzelés, hogy a párom a közelemben él a saját lakásában, én is a sajátomban , de szorosan egymáshoz tartozunk elkötelezettségileg. Esetleg vannak neki gyerekei ??? Nyilas Királyném szereti ezt a képet. Ez már csak a képzelet kategória. Úgy élnék , ha lehetne mint a két francia költő, Sartre és párja,akik boldogan éltek külön lakásban, de együtt szerelemben. Mindkettejüknek megmaradt az írói függetlensége és szabadsága ! Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat, nagyon felszabadítottak. :)

KaSztella: Le sem tagadhatod, hogy ez a Nyilas Királyné a legdominánsabb karakter - nem véletlenül van a trónterem és játékterem területén!