Lelkivilágunk lakói

A KOS Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb KOS karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Kosban áll, annak Kos Királya van, vagyis egy "Harcos Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Kosban áll, annak Kos Királynéja van, vagyis egy "Amazon Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat Kosba, annak Kos Birodalma van, vagyis "Katonaállam" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A KOS ALAPJELLEGZETESSÉGEI: akaratos, aktív, vállalkozó szellemű, bátor, kezdeményező, versengő, türelmetlen, önfejű, lobbanékony, indulatos, agresszív, énközpontú, hódító, testi irányultságú, ösztönös-érzéki, vadászó, harcias, féktelen, gyorsan talpra álló, újrakezdő
ERŐSSÉGE: erő, spontaneitás, bátorság, cselekvőkészség, újrakezdés, közvetlenség, lendületesség
GYENGESÉGE: a korlátokhoz való alkalmazkodás nehézsége, egoizmus, mások eltiprása, rámenősség

KIRÁLYKÉNT: bátor cselekvés, vállalkozás, harc és hódítás
KIRÁLYNÉKÉNT: heves érzelmi reakciók, a családért (vagy a családdal) való küzdelem, kimagasló lelkierő
BIRODALOMKÉNT: ösztönösen erős önérvényesítés, gyakran agresszivitás, testi dinamizmus, "kikapcsolhatatlan" Kos jelleg

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Kos Király vagy Királyné, aki kint áll a kapuban, egyértelműen sokkal erősebben nyilvánul meg, mint aki a kápolna és kolostor területére húzódott vissza.

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink visszajelzései a Kos jegyű figurákról:

H. M.: Nos... Férfi az illető, Kos Király és Birodalom. Harciasság, erő, vállalkozás, ugyanakkor gyakori a korlátok (pl. idő, lehetőségek) miatti dúlás-fúlás. Igaz, a Király elvonult a kolostorba, ezért sokszor nem viselkedik annyira vállalkozó és kezdeményező módon. Ilyenkor igen nagy kihívás megfelelő mederbe terelni ezeket a tüzes energiákat; úgy is mondhatnám, hogy nehéz a Harcos Királynak megfelelő cél irányába vezetni birodalomnyi seregét.

K. E.: Szerintem a Kos királynénak van a legnagyobb önbecsülése az összes királyné közül. Emiatt képes a versengésre és a harcra...ha az önbecsülésébe gázolnak képes szembeszállni még egy férfival is Nehezen alkuszik és még a saját királyával is képes a versengésre. Viszont nem adja fel, állandóan új utakat keres, segítőkész és nagyon nagy a regenerációképessége A Kos királyhoz én annyit tudnék hozzátenni, hogy nem is gondolják általában, de nagyon sok érzéssel teli és spirituális. Jó pár férfi Kos ismerősömnél látom, hogy érdekli öket az asztrológia és a spiritualitás, képesek nagy érzésekre, világmegváltó gondolatokkal. Becsületesek, egyenesek és iszonyu idealisták, persze hogy ilyen igazságérzettel elkerülhetetlen a harc.

P. Sz.: E. leírta a lényeget, szinte szóról szóra ilyen vagyok.
És az oroszlán aszcendensem sem könnyíti meg az életem... Ja, és talán két legrosszabb tulajdonságom a lobbanékonyság és a türelmetlenség. A kettő együtt vulkanisztikus, úgyhogy az évek során igyekeztem megtanulni kicsit visszább venni Kellett is. De még így is sokaknak sok vagyok.


V. J.: Az évek során kialakul hogy ne legyünk annyira lobbanékonyak. Habár a Kos mindig is tüzes jegy volt,s ez életem során sokszor kihúzott egy adott helyzetből. Ezért vagyunk mi o-kos-ak.

K. O.: Kos birodalomban minden a versengesrol szol. Hihetetlen celtudatossag es kitartas. Folyamatos lovagi tornak:))) Fiam asc kos, szinte nincs olyan sportag, ami ne erdekelne. A tanulast is sportversenynek nezi: ki a gyorsabb, ki a jobb...Sportban hihetetlen kitartas, szinte vegkimerulesig.

E. L.: Én azt vettem észre, fontos, hogy milyen Király vezeti a Kos Birodalmat (ascendens). Szerintem a legrosszabb ha víz elemű (főleg Rák, Halak), mert akkor nagyon "passzívan agresszív" a személyiség. Mindenképp kiköveteli, amit akar, de nem tudja nyíltan kiharcolni, mivel a Rák/Halak Király befelé fordul, szinte szétfolyik. Akkor már legjobb egy tűz vagy levegő elemű Király, mivel ezek amúgy is kifelé fordulók, aktívak. Föld Királlyal nem tudom, milyen lehet.

P. Sz.: A versengés nálam is stimmel, de pl. kitartásom, önuralmam nagyon kevés. Ha belekezdek valamibe és nem látok hamar eredményt, akkor elmegy a kedvem. Sok dolgot emiatt félbehagyok. Ezen úgy szeretnék változtatni, csak a hülye türelmetlenségem
Egyszer voltunk egy tibeti rinpocse előadásán. Aki szerencsés volt, válthatott vele néhány szót. Mikor rám került a sor még meg sem szólaltam, ő csak rám nézett és ennyit mondott: "Lányom, tanulj türelmet!"


K. E.: Jaj de jó! Ez nagyon szép volt és annyira jó olvasni, hogy másnak is ilyen a temperamentuma :)) Én is mindig a türelmetlenségemmel szurok el mindent ( mint a Süsü, aki mindent elszúr) de bizonyos dolgokat viszont pikk-pakk elrendezek sec.perc alatt. Pl. gyorsan tudok elözni, parkolni vagy ügyintézni...de akkor megint csak várni kell, mert bizony a postán hosszu sorok állnak. És ujból türelmetlen leszek...

K. V.: A Kosban lévő Udvarhölgyem jelentőségére ma jöttem rá, mindig mondták hogy harcolnom kell egész életemben... látók, jósok is mondták,ja és főleg a szerelemben... Hogyan lehet ez?... Úgy, hogy a Kalandornőm az első teremben áll, amely karakterek itt vannak akaratlanul is a harctéren találják magukat... és harcos helyzetben... hát ezért... de szó se róla imádom a kihívásokat és amit mások kitartásnak látnak bennem az nem más, minthogy amibe nem halok bele az csak erősít, és essünk neki még egyszer ha még bírjuk erővel...

K. A. C.: Ezt nem hagyhatom ki: a minap olvastam, hogy egy 2 éves (aki eddig tök normálisan aludt) esetleg azért nem akar délutánonként aludni, mert "a saját kis függetlenségi háborúja színteréül választotta a délutáni alvást". Hát ja. Meg a pelenkázást, meg a wc-zést (eddig még szólt is, most azt sem), meg az öltözködést és néha a fürdést. Teszi ezt a maga kis kos aszcendensével, amiről azt hallottam, hogy "A Birodalom (asc) kikapcsolhatatlan, tehát mindig és mindenkor az akarat és az önérvényesítés hajtja előre az embert, ha ez Kosban van". Mindig azt mondom, hogy az tuti, hogy jó érdekérvényesítő lesz. Amúgy végtelenül barátságos és elmélyült is egyben, de azért az én konfliktus-kerülő lényemnek néha sok... Az már más téma, hogy Apával is mit össze tudnak bulizni, de ha akarnak, "vitatkozni" is. (Neki a királya kos.)... (de én így szeretem őket és oda nem adnám senkiért/semmiért :))

P. É. T.: Sziasztok! Harcra fel, győzni kell!!! A bátorság a hitvallásunk! - ugyanis, nálunk tobzódnak a Kosok. A fiamnak Kos birodalom, a lánykámnak és nekem Kos királyné, nekik Vízöntő Király, nekem Vízöntő birodalom. Hárman élünk együtt, és nagyon erős csapatot alkotunk!!!!... A gyermekes hölgynek írom bátorításul, hogy a Kos birodalmú fiammal míg kicsi volt, rengeteg harcunk volt. Már a hasamban is addig rugdosott, amíg úgy nem helyezkedtem, ahogy neki kényelmes volt. Az óvodában rendkívüli szülőit hívtak össze miatta, mert a grál lovag a hölgyek védelmezője, mindenkit lebunyózott ha a hölgyeket sérelem érte, így a fiús anyukák nagyon utáltak, a lányosok meg olvadoztak Aztán 9 éves korában csinált egy örült nagy balhét, ami nagyon meleg volt, még a rendőrség is belekeveredett, és ez az esemény megállította. Azóta konstruktívan használja az erejét, és nagyon-nagyon életképes!!

KaSztella: Szóval a Kos csak néhány nagy faltörő mutatvány után tud türelmet tanulni?

K. V.: Ez így van... De azért azt imádom, hogy mindig felkelek ha elesek...

P. É. T.: Hát... szerintem, a türelem sosem lesz a Kos erénye. Még faltörések után sem. Hisz akkor épp önmagát adja fel. Azt a tüzes harci minőséget, ami bizonyára nem véletlenül van ott, ahol van.

R. Sz.: A türelem szó maga már idegesítő, mint minden egyéb csitítás, vagy akár egy hosszabb piros lámpa DD Nem egyszerű az élet Kos Királynővel, - Hírvivővel, - Udvarhölggyel, - Hadvezérrel együtt idebenn.. A türelmetlenség alap, ahogy a verseny szellem, meggondolatlanság, tüzes temperamentum is. Gyakran álmodom konkrét csata jelenetekkel, ahol másokat védelmezek - Kos Hadvezér -, és ha a halál módjára gondolok, szintén harcban/ hősiesen tartom kizárólag elképzelhetőnek. "Egy gondolat bánt engemet: ágyban, párnák közt halni meg! Lassan hervadni el, mint a virág, amelyen titkos féreg foga rág..." /könyvetekben a Kos Hadvezér grafika az egyik kedvencem/