Lelkivilágunk lakói

A HALAK Király, Királyné és Birodalom

A mellékelt képen talán a három legfontosabb HALAK karakter látható: a Király, a Királyné és a Birodalom (címere).
Akinek a Napja a Halakban áll, annak Halak Királya van, vagyis egy "Szamaritánus Király" vezérli életútján.
Akinek a Holdja a Halakban áll, annak Halak Királynéja van, vagyis egy "Sellő Királyné" jelképezi az érzelmi reakcióit.
Akinek pedig az aszcendense mutat a Halakba, annak Halak Birodalma van, vagyis az "Álmodók Világa" az ösztönös, veleszületett lelkivilága.A HALAK ALAPJELLEGZETESSÉGEI: érzékenység, spiritualitás, egységélmény, összeolvadás, álmok, ábrándok, titkok, megérzések, önfeláldozás, áldozatiság
ERŐSSÉGE: együttérzés, önzetlenség, segítőkészség, fejlett intuíció és fantázia, művészi tehetség, transzcendens élmények, elbűvölő lelki finomság
GYENGESÉGE: az identitás és a határok hiánya, zavarosság, gyengeség, félelmek, betegségbe és függőségbe menekülés, idegenkedés az anyagi világtól

KIRÁLYKÉNT: művészi, gyógyítói vagy spirituális tevékenység, egység létrehozása
KIRÁLYNÉKÉNT: mély lelkiség, önfeláldozás, segítés, eggyé olvadás, menekülés
BIRODALOMKÉNT: kifinomult megérzések, önzetlenség, álmodozás, túlérzékenység

Fontos, hogy a fő karakterek hol állnak a Váron belül (mely életterületen tudnak érvényesülni), és milyen kapcsolataik (fényszögeik) vannak. Egy olyan Halak Király vagy Királyné, aki elvonulhat a kápolna és kolostor területére (12. ház), jobban érzi magát, mint akinek a külvilág előtt kell szerepelnie (5. ház).

/Bővebb leírások és képek a KaSztella - Lelkivilágunk lakói című könyvben! Vásárlási információ: ITT/
Facebookos követőink hozzászólásai a Halak jegyhez:

E. L.: Jé, most vettem észre a halvány halat a bal alsó sarokban! Jó ezt a ködösség... meg a szín is szinte elálmosít, meg hozza a melankolikus hangulatot is. Ezzel sokat elmondtam a Halakkal kapcsolatos tapasztalataimról is..

KaSztella: Hát... lehet vitatkozni a Halakság (hit, művészet, álmok, megérzés, együttérzés) "társadalmi hasznosságáról", de szerintem (legalábbis) mi itt a KaSztella táborában igen fontosnak érezzük ezeket az emberi életben. Vagy nem így van?

E. É.: A jellemzés alapján teljesen magaménak érzek minden tulajdonságot. Ellenőriztem magamat - gondoltam kizárok néhány gyengeségét, illetve "negatív" tulajdonságot :D - de rájöttem, nem tudok. Ez teljesen én vagyok. :)

P. M.: Ezzel én is így vagyok! Valahogy annyira igaz a jellemzés! .D

KaSztella: Akkor jó! Bár az az igazi, ha vannak mellette tűz vagy föld jegyű figurák, hogy "megfogják" ezt az energiát. Ami minket illet, négyünk közül kettőnek van Halak Királya, egynek pedig Halak Birodalma...

P. M.: Ennyire mélyen Én nem értek hozzá! A horoszkópot is csak akkor vagyok hajlandó elolvasni ha JÓT ír! Egyébként félhangosan közlöm, hogy ez h@lye, és továbblapozok. Habár szerintem ezzel nem vagyok egyedül :D Azért szeretem/szoktam ezeket az oldalakat olvasgatni, hogy jobban megismerjem önnönmagadat. Tisztában vagyok nagyjából az erényeimmel/hibáimmal, de hajlamos vagyok a struccpolitikára. Olyankor bezárkózom a kis világomba és mindenki hagyjon békén!!!:-)

G. B.: Amikor egy ember túl sok, vagy nagy traumát ál meg, a lelki sérülést nem tudja, vagy nem akarja feldolgozni, ha nem akar változni fejlődni, ha egy adott fejlődési fokról a következőbe való átmenet nehézségekkel jár (átkelés a hídon) halálszerű álomba zuhanhat. Vagyis védekezésül, végzetesen passzívvá válhat. a HALAK jegy vagy NEPTUNUSZ tanítása:A tudatalatti ELFOJTÁSOK,MONGOLIDIOTIZMUS, avagy megrekedt fejlődés. Erre a jelenségre egy fantasztikus film hívja fel a figyelmet Christian Bale főszereplésével: "Equilibrium - Gyilkos nyugalom" Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az érzelem mentesítésére két módszert vezetnek be, "egy sárga kapszulát", amit minden nap be kell venni, illetve az agymosást," szuggeszív programozás" Az érzelem mentesítést ellenörző csapat vezetője: John Preston (Christian Bale). Egy nap nem veszi be a kapszulát és ezzel rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában. A sárga kapszula- amfetamin vegyület, melyet korábban elterjedten használtak gyógyszerek alapanyagaként, háborúkban alkalmazták katonáknál, hogy a háború borzalmait a tudatukban ELNYOMJÁK. Mesterségesen megemeli a dopamin szintet a limbikus rendszerben, fokozott erőnlétről, energiáról, magabiztosságról és megnövekedett tenni akarásról informálja az agyat, aminek következménye a "felpörgetett" állapot és eufória.Ráismerünk az energia italokra????? az antidepresszánsokra??? Az agy kémiája megváltozik, érzelem-mentessé válik az emberke és bezárul a szívcsakrája.Azután mondhatják neki,a fejlesztő könyvek: hallgass a szívedre.Ez a szer nem épül le a szervezetben és tovább adjuk gyerekeinknek a génekkel.

G. B.: Halak jegy, Neptunusz közelebb visz a női oldalunkhoz, anyám kislány korában élte meg a háborút, és FELEJTÉSSEL, STRUCC-politikával védekezett.Érzelem mentessé vált, ha valami "felizgatta"azonnal nyugtatót vett be. A propléma megoldási technikája: felejtsd el, amnézia!!! szó szerint nem emlékszik semmire, az agya törli a múltat. ... A Halak jegy polaritásának másik csúcsa, a fejlett intuició, az empátia. Képes "mások bőrébe bújni" átérezni a fájdalmunkat,képes a fejükkel gondolkodni.De ez nem jelenti azt, hogy AZONOSUL velük, közben megtartja saját IDENTITÁSÁT.Fontos, hogy az ember ne érezzen együtt a másikkal, a folyamat közben,ne érezzen a másikkal szimpátiát, mert akkor magára veszi.Elég számára csak "tudni", azaz tudatosítani, hogy a másik mit érez. ... Magára veszi a másik problémáját.Masszíroztam egyszer egy hölgyet, aki a barátnőjével "együttérzett". A barátnőnek meghalt az apja gégerákban, és az ő vállán sírta ki magát.Másnaptól iszonyúan fájt a torka és beállt a nyaka.Masszírozás közben megkértem, hogy adja vissza a barátnőjének a batyut, az az ő "baja". Határolja el magát.Azonnal felengedett a nyakizma.

P. V.: Édesapám volt Halak szülött. Felnőtt fejjel nagyon sajnálom, hogy nem ismertem jobban, sőt, szinte egyáltalán nem ismertem. Én gyerekként csak annyit láttam, hogy folyton aktív, de nagyon sokat panaszkodik különféle betegségeire - nagyon erős törődést szeretne magának kivívni, de ez nem jön össze. Nem tudom, mi lehetett előbb: a tyúk vagy a tojás, mi miatt fordult hamar az alkohol felé, s ez később már mindenféle betegségbe gyűrűzött. Ha a Halakra gondolok, klasszikus neptunuszi-megoldást választott az alkohollal. Sajnos a Bak anyámat nagyon nehéz kifaggatni, hogyan ment el ez az élet sok-sok fájdalommal.

G. B.: Az érzővé válást, a saját érzelmi intelligenciánkra való rátalálást is megmutatja a fentiekben említett film.

E. L.: Én speciel nem ismerek (szerencsére) egyetlen gyógyszerfüggő vagy mongolidióta Halakot sem, de mindegyikre jellemző akit ismerek, hogy erős álomvilága van, amit jó esetben nem mos össze a valósággal, de sajnos sokszor igen. Mindegyiknek valami más atz "elringató" ábrándja, a menekülési álma. Sokan közülük annyira passzívak, hogy mástól, avagy a SORStól várják a fordulatokat az életükben. És igen, átvesznek magukra mindent, főleg Halak Birodalommal (aszcendenssel) és Királynéval (Holddal) szivacsként isznak magukba mindent. Ilyen szempontból valamennyire azonosulnak mindennel, hiszen nem tudnak lehatárolódni. Nem tudják, mi vonatkozik rájuk, és mi nem. És a betegséghajlamok is elég jellemzőek, még olyan kórságaik is vannak, amiket az emberiség nem is ismer konkrétan. Ezenkívül a fejük tetején van egy láthatatlan radar (túl nagy koronacsakra?), amivel mindent észlelnek, amit mások nem, és komoly médiumi képességeik is lehetnek.

P. M.: Én azért nem szeretem olvasni a horoszkópot, mert én úgy gondolom, hogy az emberek hajlamosak nem tudatosan, de úgy alakítják a apukat, hetüket, hogy az olvasottak betelyesüljenek. A strucc politikát védekezésként használom, de nem vagyok hajlandó semmilyen bogyót bevenni. Hiszem és vallom, hogy minden ember a saját sorsa kovácsa. Ha a sors kinyit egy ajtót, biztos valahol van egy ablak is, csak venni kell a fáradságot és meg kell keresni azt. És az, hogy merre indulok el az az én döntésem, ezáltal úgy gondolom, hogy valamilyen szinten Én irányítom az életem. Az élet egy színjáték, én alakítom a főszerepet, és én írom a forgatókönyvet. De kell az az állom világ, minket halakat ez tart életben. Ettől vagyunk azok akik vagyunk. És igen együtt érzek a környezetemben lévő emberekkel, és megkapok néhány buta betegséget is. Ez van. És ha bármilyen döntés előtt állok, mindig megpróbálom a másik személy helyzetébe képzelni magam, hogy ő hogy élheti meg a dolgokat, mit érezhet, és ennek függvényében meghozni végső döntésemet. De nem hiszem, hogy ezzel valaha bárkinek is ártottam, bárkit megbántottam volna. Tudatosan biztosan nem. Én nagyon szeretek Hal lenni!!!

G. B.: Minden amit írtam, rám vonatkozik, és senkire nem mutatok vele.Csak gondolatokat akarok elindítani vele, talán felismerésekhez is vezet.Én is sokat tanulok a ti megjegyzéseitekből és szükségem van rá, hogy tovább fejlődhessek.De semmit sem veszek személyesnek.

G. B.: Álomvilág, illúzió, vagy kóma, netán önáltatás? hogyan tudom én ezt megkülönböztetni??

G. B.: A másik fontos dolog a MÉRTÉK,én szélsőségében éltem meg azt a kis "kábulatot"önáltatást...anyám révén.

G. B.: Az érem másik oldala,apa képviseli, a felnőtté válást, a tudatszint emelést. Tudatszint emelésének mesterséges változata, szintén Neptunuszi téma: A mescalin hallucinogén vagyis tudatmódosító hatású alkaloid, az LSD-hez hasonló hatást vált ki de kevésbé okoz hányingert. Hatását 2-3 óra után fejti ki ami 4-12 órán át tart, erős hallucinációkat okoz. Használatával pszichikai függőség alakul ki. Szigorúan ellenőrzött körülmények között lélektani kutatásoknál használják. MA IS. A pejot (peyotl), vagy peyote (Lophophora williamsii) egy közép-amerikai gömbkaktusz, kivételesen magas alkaloidtartalommal, 7 %-ban tartalmaz mescalint. A középamerikai indián kultúrákban kiemelkedő szerepe van, szent növényként tartják számon. Főleg rituális alkalmakkor fogyasztják, de univerzális gyógynövényként is ismert, többek között természetes antibiotikum-tartalmának köszönhetően. Egyik alkaloidja, a mescalin az emberi szervezetbe kerülve hallucinogén hatású. A peyotl által előidézett tudatállapotnál, énkép és a világról alkotott nézetek megváltoznak, felszabadulnak. Hatásával mesterséges skizofréniát idézhetnek elő, átmenetileg emelhetik az egyén intelligencia szintjét, magasabb tudatállapotba léptethetik.

G. B.: Ismét egy film,Tom Hanks/Sandra Bullock: "Rém hangosan és irtó közel" Oskar nem átlagos fiú. Imádott apja (Tom Hanks) a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott, a toronyból lezuhant. (zuhanás szimbolikus jelentése: megörült, mint az apám) Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit. Útnak indul, KERESŐVÉ válik, mint mi mindannyian. Keressük a MEGVÁLTÁST. Sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik, sokféle életérzéssel, gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja (Sandra Bullock) egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget. A kulcs, mint a történetéből kiderül, vagyis az ismeretei, élettapasztalata, felismerései, a másik ember ládáját nyitja, vagyis mások életét mindig könnyebben megoldjuk. De mi van a miénkkel. Eszébe jut Oskárnak a HINTA, amibe sosem volt hajlandó beleülni, mert félt tőle. Most odaszaladt és a lécei között elrejtve megtalálta a keresett üzenetet. A megoldás pontosan ott van, amitől a legjobban szorongsz, a legjobban félsz. Ülj be az élet hintájába, egyszer fenn, egyszer lenn érzésed lesz, majd egyszer csak ráérzel és átveszed az irányítást.

G. B.: A tudatszint emelés más módja,meditáció, irányított álom és rendszeres megfejtése, Hellinger féle terápia, asztropszichológia.....a Halak jegyűség abban segít, hogy fogékonyabbak vagyunk rá. ... Minden jegynek megvannak a maga ajándékai és veszélyei, meg akartam mutatni mindkét végletet.

G. B.: Félreértés ne essék,apám nem drogozott, hanem fordítva, skizofréniára való hajlama volt és végül az lett.A skizofrénia egy nagyon magas tudatszint, olyan magas mint amilyet mescalin, vagy tudatszint módosító hatású szerek esetén lehet elérni, de ez egy állandósult állapot. A szellemi szintje ha valakinek túl gyorsan emelkedik az érzelmi (intelligenciájához) viszonyítva, akkor nagy lesz a szakadék. Ezt kell érteni a tudathasadáson. Tudom miről beszélek, mert 1 hétig benne voltam és küzdöttem azért, hogy ne maradjak az 5.dimenzió alsó bugyrában.

KaSztella: Hű, nem gondoltuk, hogy pont a Halakra jön ennyi szenvedélyes visszajelzés! Köszönjük a filmajánlatokat, B., nagyon jó, hogy ennyire összefüggésbe tudod hozni őket a jegyekkel! A Halaknál tényleg reális veszély önmaga elvesztése, akár pszichés labilitás miatt, akár szenvedélybetegség vagy valamilyen gyógyszer révén, de akár úgy is, hogy átadja magát egy szektának vagy egyéb irányzatnak, és elhomályosulnak a saját határai, már azt sem tudja, miben hisz ő maga, hol kezdődik és végződik a saját énje. Amúgy jó tudni, hogy a Nap a Halakban a leggyengébb (vagyis aki csak annyit tud biztosan, hogy "Halak jegyben született, tehát Halak Királya van), így ha minden más figura más jegyű, akkor nem annyira jellemzőek a Halak vonások. A saját képletünkben (Várunkban) utalhat az apa "homályosságára", művésziségére, gyengeségére, távollétére vagy betegségére is, vagy a nők képletében a férjre, így a képlet tulajdonosa maga kevésbé lesz Halak.

G. B.: Skorpió jegyű Neptunom van, a Halak jegy talán összes válságát megéltem.Kvadrát a Napommal és Szaturnuszommal. Talán segít a Halaknak, ha tudják ebben a jegyben mik a veszélyek.A családtagok közötti tudatszintkülönbségek kommunikációs zavarban csapódtak le,feszültség, vita, veszekedés, vagy a kommunikáció beszüntetésében.Olyan ez mint amikor egy házban élünk, de különböző emeleten (gondolkodási szint) és onnan próbálunk szót érteni egymással. Kivülről nézve "az örültek házának" is lehet nevezni. Miután mindenki, szülők, gyerekek erősen uránusziak is egyben. ... Tudathasadás szó mintájára nevezhetjük családhasadásnak is. A halak jegy tökéletes egységélményét is megéltem egypetéjű ikrek tesóval. Sülve-főve együtt, ugyanazt a szakmát tanultuk, ugyanabban a csapatban kézilabdáztunk,és persze az ikrek, ikerházat építettek maguknak.Egy rugóra járt az agyunk, mindketten rajongtunk apánkért,(aki persze volt, de mégsem, mert elváltak a szüleink) és a kreativitásért.Ha betegek voltunk, nagy ritkán, akkor ugyanabban és egyidőben. Amikor eltörtem a lábam, akkor ő pont abban a pillanatban ugyanúgy csak elesett és nagyon beverte a sípcsontját.Sírva hívott és közölte, ő nem akar törést, ő ezt most kihagyná. Anyánk soha életében nem tudott megkülönböztetni,fülbevalót rakatott a fülünkbe, kék ill. piros színekkel. Úgy éreztük magunkat, mint a marhákat mikor megpecsételik.Fokozta azzal, hogy bár egyforma ruhában jártunk, az egyikönkön mindig kék szín volt, a másikonkon piros, játékokban, tárgyakban is használta a színmegkülönböztetést. Nem mertem kéket hordani, ő pedig pirosat, nehogy felcserélődjön az identitásunk.Én ő legyek és ő én. ... Szaturnuszi életkorunkban 42-49 éves korig, megéltük a 10-es házat.Apánk halála indította be a folyamatot, egyidőben mindketten elveszítettük a jól fizető állásunkat, vergődtünk egzisztenciális válságban. Szakmát váltottunk, Eladtuk az ikerházunkat és külön költöztünk, ráadásul külön városba is.mindkettönket elhagytak a gyerekei és átköltöztek az elvált apjukhoz.Ezekkel indult be az egymásról való leválás.A túlélő ösztönünk a színkülönbséggel megváltozott.Ő passzívan (kék) sodródott,erőteljes önsajnálattal, én pedig harcias kosként vetettem meg a lábam, erős önmegvalósító késztetéssel.Ő festő művész akar lenni, én pedig az érintés művésze. Már nem gondolkodunk egyformán, a külsőnket is erőteljesen megváltoztattuk. Hirtelen óriási teherként és szenvedésként éltük meg az ikerséget, identitásválságba kerültünk. Rólunk gyerekkorunkban sosem készült külön, külön fénykép, csak együtt. És most az élet ezt a "közös én"-képet ketté szakította, jó nagy identitásválságot okozva. Szó szerint szakadást éreztem lelkileg, szellemileg és fizikailag is.Nehéz volt túl élni. És akivel 44 évet "egy tojásban"éltem meg, most olyan "idegenné" vált.

G. B.: A fülbevalót "kitéptük" a fülünkből, ahogy megtehettük.Az első piros ruhadarabnál, amit végre fel mert venni zokogott.Most már rendeztük magunkban a színfóbiánkat.A hangszín,a beszédstílus, a nevetésünk egyforma maradt. Anyánknak telefonon mindig be kellett mutatkoznunk, első kérdése az : Te melyik vagy??? A lakásomban nem volt jó ideig tükör, minek, én mindig láttam magam, a tesom szemében.A leszakadás után fontos letta TÜKÖR, a TÜKÖRMEDITÁCIÓ és rendszeresen meditáltam elötte, feltéve a kérdést: KI VAGYOK ÉN.- hogy végre meg tudjam magam különböztetni. ... Szaturnuszi időszakunk további megpróbáltatása az volt, hogy egy rokon, aki a családfát kezdte kutatni felkeresett bennünket és elmondta, amit nem tudtunk.Az infó a kollektív tudatalattinkat bombázta szét, és jött egy újabb identitásválság.Kiderült, hogy nagyapám német volt, német és cseh szülök gyerekeként Magyarországon született, magyar nőt vett feleségül. 1942-es erőszakos magyarosításnál a családi nevét magyarosította, megváltoztatta.Volt két testvére, ők is így tettek, de a 3 testvér más, más nevet választott. A családnév a családdal SORSKÖZÖSSÉGET jelöl, összetartó szerepe van, és FELADAT is egyben.Az ősök energiája, a láncolat így megszakadt.Mindketten "véletlenül" német nyelvet kiválóan beszéltük, de iskolában tanultuk és magán tanárnál. Rendszeresen jártam Németországban,a munka és egy partner is ide kötött. Mindig szerettem volna ott élni.De lélekben már " Kettős állampolgár" vagyok, mérleg aszcendenssel meg nehéz dönteni. Hát ezen is volt mit dolgozni.

G. B.: Halak jegy "specialitása" hogy gyengébb, beteg, vagy hátrányos helyzetűek- nek akar önzetlenül segíteni.Mivel Skorpió jegyű a Neptunom,én a válság helyzetben lévőket vonzottam és a válófélben lévő-ket, partner ill.barátot.Végigcsináltam a saját, a tesom válását, 2 partnerét, és két barátét. Válás szakértő lettem.A Halak észre sem veszi, milyen mértékben cuppanak rá ezek az emberek az energiájára és szívják le.Most épp azon dolgozom, hogy az energiáimat "összeszedjem"- mert túl sokat adtam és úgy érzem SZÉTESTEM. ... A HIT-ről is szó esett, halak jegyű főpapom van,a spiritualitás, művészi látásmód meghatározó nálam és az 5-ös házban áll.Ezért is látom másként a filmeket. Itt a vége részemről a neptunuszi életélményeknek(ami koránt sem volt teljes beszámoló, csupán vázlat). Megköszönném, ha valaki még hozzászól ehhez a jegyhez, és saját megéléséhez. Köszönöm. ... A kék -piros, most jött le, mi tesóval yin és yang energiát képeztük le, együtt alkottuk a harmóniát. Szétválásnál pedig ki kellett fejlesztenünk magunkban a hiányzó pólust.

KaSztella: Lenyűgöző ez az élettörténet, Babett, köszönjük, hogy megosztottad velünk! Itt aztán a Halak princípiumon kívül bőven van Vízöntő és Rák is - a testvéri egység miatt a Rák vagy a Hold jegy mindenképpen kiemelkedő szerepet játszik. A válságokban pedig tutibiztosan a Démon(-szobor) is megmoccant... jegye szerint, a tartózkodási helyén. Ilyenkor ugyebár futnak a repedések a Vár falain, és megremeg az egész, összeomlással fenyegetve. A családdal való sorsközösséghez még annyit tennénk hozzá, hogy a Halaknak megfelelő életterület a Várban (12. terem) nemcsak a sokszor emlegetett karmát jelöli, hanem a múltat, az előző generációktól hozott terheket is, amelyek oldás nélkül letéríthetnek minket az utunktól, bezártsághoz, elszigeteltséghez, betegséghez vezethetnek.

KaSztella: Itt szó esett a gyógyszerekről, még ehhez pár mondat. A Halakság sokféle betegséghajlamot jelölhet, és akármennyire gyógyszerellenesek vagyunk, ezek nem mindegyike gyógyítható gyógyszerek nélkül. Gondoljunk csak arra az extrém példára, ahol a szektás amerikai házaspár nem akart inzulint adatni a kislányának, mert "Isten majd meggyógyítja", és a kislány meghalt. Ez nem a Halak magas fokú spiritualitására utal, mert a Halaknak az önátadást is meg kell tanulnia adott esetben (pl. a gyógyító felé), ha ezzel tesz jót a betegnek, mi több, fel kell ismernie az égi segítséget más emberekben, akár gyógyszerekben is, ha elengedhetetlenek.

P. É. T.: Már nagyon vártam a Halak jegyet. Kiváncsi voltam mit írnak róla mások. Le lett írva minden. Számomra azért volt fontos, mert az egyik legmegfoghatatlanabb jegy. Akceptálom ezt a minőséget, de nem tagadhatom, hogy én ettől a királytól szenvedtem el a legtöbb sebet. Beandalítottak, majd mikor már lebegtem az olvadásban, jól hátba szúrtak. Mert mikor ott kellett volna lenni, sehol nem voltak, úgy illannak el, mint egy álom, tőlük éltem át a cserben hagyást, a csalódást, és ami számomra tolerálhatatlan, az a konfliktus előli menekülés, amikor úgy kicsusszanak bármiből, tényleg mint egy hal a kézből. Az "én itt sem voltam, ez rajtam kívül történik, engem nem érint, mert lebegek.." Meg a mártírság, amivel akkora bűntudatot tudnak kelteni, hogy az ember egy életre megnyomorodik, miközben szerintem emögött egy akkora ego önzés bújik meg, hogy az csak na! És ők a kis mimózák, akiket nem szabad megsebezni, mert olyan kis érzékenyek -mintha nekünk nem is lennének érzéseink, s így aztán el is vannak, mint hal a vízben...... nekem az anyám Halak. (és most ide akartam írni, hogy bocsánat, ha megbántottam vkit :( )

G. B.: Igen, egy történetben nehéz kifilézni, hogy csak 12-es házas, vagy halak téma legyen, merthogy ahogy írtad kedves KaSztella jól tippelve. A 12-es házban van a HOLD-am és a DÉMON-nom is.Tehát összefonódik.Minden elismerésem és tiszteletem a tudásodért, amivel ezeket "megfejted". Igazából a tudatmódosító szerekkel csak azt akartam leírni, hogy már génnel hozzuk, ott van bennünk, ill. nap mint nap nem gyógyszerként is a szervezetünkbe ju, már akinek energia italokkal, v. más teljesen hétköznapi gyógyszerekkel.. és ezáltal az agy kémiáját, ill. a tudatszintet alakítja."senki sem steril ezektől a szerektől". Fordítva, mióta rendszeresen meditálok és emeltem a tudatszintemen, nem hat rám fájdalomcsillapító, vagy altató. Az utolsó műtétemnél, olyan dózist kaptam, hogy hasson, hogy fél évig tisztult, közben rémálmok és hallucinációk gyötörtek, már majdnem jelentkeztem a pszichiátriára. Jártam úgyis, hogy a doki meg volt győződve, hogy drogoztam,vagy alkoholista vagyok, mert 150kg-s embernek megfelelő fájdalomcsillapító nem hatott.Pedig csak a meditációktól változott meg az agy kémiája és reakciója a kémiai anyagokra. De hülyének néztek volna, ha ezt kifejtem.

KaSztella: De jó, hogy ezeket leírtad, É.! A gyengeségeknél említett "zavarosság" miatt tényleg megfoghatatlannak tűnik a Halak jegy. Ezért sokan úgy érzik, sikamlós hal módjára kicsúszik a kezük közül. Elillan, elúszik, kaméleonként beleolvad a környezetébe, és nem számonkérhető, mert ködösít, menekül, képlékenyen átalakul. Egyes tankönyvek csalónak és szélhámosnak is bélyegzik emiatt, de azért ahhoz több elemnek kell ezt a jelleget támogatnia. Például a Vízöntőre is mondják, hogy szerződésszegő.

G. B.: É., úúúgy elvetted a kedvem egy halak jegyes szerelemtől.......hahahaha... Itt az utolsó jegynél köszönöm a gyönyörű ábrákat, a hozzászólásokat és az "útbaigazításokat". Néha olyan volt, mint egy közös meditáció, amiben összeadódtak az energiák.Nagyon sokat tanultam. A könyv még nincs meg,de most már tudom, hogy érdemes megvenni, a honlapot rendszeresen tanulmányoztam régóta. Remélem lesz folytatás, valamilyen fórum/akadémiai- lehetőség.

KaSztella: Kedves B.! A Démon a Királynéval (vagyis a Fekete Hold a Holddal) összebilincselve... hát ímhol az ikerség szimbiózisa, meglehetősen szélsőséges formában. A könyvből egyébként sokat megtudhatsz a Démonról is, és úgy általában - természetesen - sokkal életszerűbbek, részletesebbek a figuraleírások, mint a neten. A személyes fejlődéstörténetet (a "Királyi Út", azaz Birodalom-Király-Zászló) is pontosabban lehet belőle összerakni. Örülünk, ha tetszett a zodiákus-sorozat, és köszönjük lelkes közreműködésedet! Mi is sokat tanultunk Tőled, és alighanem más olvasók is. Itt (és a honlapon) mindenképp jelentkezünk cikkekkel rendszeresen, és a találkozót is tervezzük.

E. L..: Még akartam néhány jelzőt a Halakhoz: illúziók, naivitás, légvárépítés, csalókaság, csalás, kábítás, idomulás (mint víz az edényhez, amibe éppen belekerül)... Azt szoktam mondani, hogy a Halak lényege az ILLÚZIÓK, a Nyilasé pedig az IDEÁK. Nem tudom, érezhető-e a különbség, én érzem... A csalása pedig pontosan azért van, mert a Halak nem áll két lábbal a földön (hisz nincs is lába), és ha leomlanak a légvárai, az kívülről csalásnak látszik és akkor kénytelen lelépni, vagy alakot változtatni.

P. É. T.: Van azért jó tapasztalatom is a Halakról. A barátnőm, akitől igen erősen éltem át a szeretetnek egy olyan minőségét, ami senkiével nem összehasonlítható, igaz, neki egy Bika Királyné segíti ezt a szamaritánus Királyt az uralkodásban. Valamint a lánykám, akinek az Udvarhölgye Halak, s olyan finom és légies, hogy mikor táncol, vagy ilyesmi, körülötte mindenki egy éteri magasságba révül, és áhitatos csendben érzik át a megfoghatatlan szépséget.

KaSztella: Nagyon büszkék vagyunk ezekre a bölcs és lényeglátó hozzászólásokra, köszönjük Nektek a lebilincselő diskurzusokat! ... Egyébként, É., nagyon így van, ahogy írtad. A szeretet mélységes mély a Halakban. Ehhez a jegyhez társítják az univerzális, feltétel nélküli, krisztusi stb. jelzőkkel illetett szeretetet. A hétköznapi Halak embereknél azonban mindez lelki síkon marad, és nem lesz belőle TETT. Ha pedig a szeretet nem nyilvánul meg tettekben, akkor olyan, mintha nem is lenne.

P. É. T.: Írtátok is a könyvben a különböző szinteket. Biztosan érettség dolga, és biztos nem könnyű a zodiákusnak az utolsó jegye.

G. B.: Furcsa élményem volt, ahogy kiírtam magamból... azt éreztem, hogy anyám és apám EGY. Anyám, apám női énje, és fordítva. Azt éreztem, hogy én is EGY vagyok velük. Az ő életük, és szintjük, az én életem része volt, és az én tudatszintjeim is egyben. ... Bár még vannak fehér foltok, és előre örülök a kasztellás könyvnek és a vele való önismereti munkának. Mégis arra döbbentem rá, hogy mennyire tisztában vagyok önmagammal. Letisztultak dolgok itt és most is. És szeretetet érzek. Viszlát!!!

KaSztella: Tökéletesen látszik a fejlett és megvilágosult tudatszinted, B., akármelyik jegyről és figuráról is van éppen szó, és mi is sokat tanultunk a hozzászólásaidból. A Szüleidnél is, mint minden párnál, a Király és a Királyné szerepeinek egységbe kell kerülniük, ilyen tekintetben a női (anima) és férfi (animus) egyetlen jin-janggá áll össze - főleg a gyerekekben. A bonyodalmat az okozza, hogy ugyebár itt négy teljesen különböző jegyű figuráról is szó lehet, akár teljesen össze nem illőkről is, és ezt a "zűrt" a gyerekeknek kell magukban valamiféle harmóniába rendezniük.

G. B.: Igen, azt gondolom, TI lerajzoltátok, a királyt és királynét, animánkat és animus-unkat, Azt szerettem volna sugallni a filmekkel és a történetekkel,és BIZTATNI mindenkit, ha valaki el kezdi leírni a saját történetét az itt látott ábrák, a könyvetek alapján, akkor egyszer csak mögé lát. És egységbe kerül... ahogy írod, független a figuráktól, jegyektől, vagy hogy hol állnak. Mert az életünk tökéletes!!! Köszönöm a választ. Jót nevettem amikor az oroszlán királyt összetettem a szűz jegyű királyné-val, hozzá tettem a mérleg ascendenst. ... A fiam engem Skorpió anyaként élt meg,(szűz jegytől átvett anyasághoz képest nagy változásnak éreztem), Tehát összeraktam Skorpió királynét és az ex-férjet, az apját, Bika királyt, neki oroszlán birodalma van. De ismét jót nevettem..TÉNYLEG ilyen volt ..