Lelkivilágunk lakói

A Fekete Hold fényszögei

Mivel a Fekete Hold egészen addig, amíg az átminősítése meg nem történik, romboló tudat alatti kényszereket jelöl, általában mindegy, hogy milyen jellegű fényszögeket zár be az égitestekkel. A lényeg az, hogy bizonyos bolygókkal kapcsolatban van, így rosszabb esetben azokat is a mélybe húzhatja, az átminősítés után pedig azokat is felhasználja feladata végrehajtásához.

A Nappal: Zavarok a tudatos gondolkodásban, a tudatalatti impulzusok elnyomják a józan személyiséget, elsötétül vagy el is tűnik a Nap fénye, vagyis a szellemiség, az identitás. Tudatos fóbiák, a félelem regisztrációja. Komoly zavarok az apával és a férjjel való kapcsolatban.

A Holddal: Befolyásolhatatlan, ösztönös tudat alatti impulzusok, megmagyarázhatatlan érzelmi késztetések, a kapcsolatok összezavarása, szélsőséges hangulatingadozások. Döbbenetes reakciók a környezet tükrében. Túl mély kisgyerekkori bevésődések. Konfliktusok az anyával vagy a gyerekkel.

A Merkúrral: Zavarossá, ésszerűtlenné váló gondolkodás és önkifejezés, a mentális képességek összekuszálódása, idegi zavarok. Közösségidegen viselkedés, a kapcsolatteremtés nehézségei, a mozgás gátoltsága. Kaotikus összeköttetés a tudat és a tudattalan (lelkivilág) között.

A Vénusszal: Sötét impulzusok érvényesülnek a párkapcsolatban, az érzékiségben, és általában a kapcsolatokban. Árnyék ül az esztétikai érzéken, a szülött vonzódik a sötét, életidegen művészethez, a romlás szépségéhez. Halálvágy. Konfliktusok a női szereppel vagy a nőkkel (férfiaknál).

A Marssal: Rejtélyes, sötét késztetések a vágyak kiélésében, a szexualitásban. Erőszakig fokozódó, rejtett agresszió. Látványosan, gyakorlati dolgokban megnyilvánuló pusztítás. Önpusztító sportolás, versenyszellem. Gond a férfiassággal, a hódítással, illetve a férfiakkal (nők esetében).

A Jupiterrel: A belső értékeket valami sötét impulzus torzítja el, negatív világkép, erkölcstelen és kaotikus meggyőződések. Visszaélés az esetleges szellemi felsőbbrendűséggel, a képességekkel. Az önbizalmat és a hitet egy alattomos erő befolyásolja, eltorzítja. Harc a jóakarókkal, pártfogókkal.

A Szaturnusszal: Negatív belső erők stabilizálódása, makacs életellenesség, megkeseredettség. Főleg idős korban előtörő válság, különösen egy sikertelennek ítélt életpálya után. Konfliktus az idősebbekkel, a tapasztaltabbakkal, az idővel és a kötelességekkel. Belemerevedés a korlátokba.

Az Uránusszal: A sötét, eltemetett tudatalatti tartalmak rapszodikus kitörése, az egyezségek váratlan felrúgása, függetlenedési rohamok. Zavaros idegrendszeri működés. A szülött csak elszenvedi ezt egy ideig, aztán kiemelve a sötétségből, a Fekete Hold segíthet neki saját, egyéni megvilágosodásában.

A Neptunusszal: Belülről fakadó csalás, önámítás, szenvedélybetegségek. Életidegen művész szerep. Illúziók táplálása, elfordulás és elmenekülés az élettől. A könnyebb feladni és feláldozni magam elve. Ezeket a tartalmakat átminősítheti a felebaráti szeretet, miután Lilith napvilágra került.

A Plútóval: Féktelen, megmagyarázhatatlan rombolási és pusztítási kényszer. Önpusztítás, halálvágy, szórakozás a halállal, mások veszélybe sodrása. A szélsőségek kényszeres kiélése. A Fekete Holddal való szembesülés után a Plútó ereje segíthet az újjászületésben.

Az ASC-sel: Sötét, kifürkészhetetlen kisugárzás. A külvilág manipulálása, alapvetően meghatározó kaotikus, pusztító energiák, amiket nagyon nehéz átminősíteni, mert a lélek anyagába szövődtek.

Az MC-vel: A Fekete Hold alámoshatja a célok kitűzését vagy elérését, akár elveheti az életkedvet és az ambíciókat is. Tudatosítása után hatalmas gyógyító, újjáteremtő képességeket adhat a hivatásban.


Ha többre kíváncsi a Fekete Holddal kapcsolatban, keresse Birtalan Eszter: Lilith, istennő vagy démon? című könyvét (Tuan Kiadó, 2009)!