Lelkivilágunk lakói

Rólunk

Kapcsolat: kasztella-kukac-gmail-com VAGY info-kukac-kasztella-pont-hu

A KaSztella könyv és módszer forradalmian új köntösben mutatja be az asztrológia szimbólumait, még érzékletesebbé téve azokat archetipikus leírások, jelképek és rajzok használatával. Két szerző és két grafikus tevékenykedett 2002 és 2012 között azért, hogy elnyerhesse végleges formáját. A könyv írói, a módszer kidolgozói, valamint a honlapon található asztrológiai elméleti háttér megalkotói: Heinisch Mónika és Birtalan Eszter. A színes és fekete-fehér illusztrációk megalkotói: Sánta Kira és Balla Péter. Szerzői jogokkal kapcsolatos információk ITT.


AZ ALKOTÓKRÓL

AZ ÍRÓKHeinisch Mónika - a könyv ötletgazdája és írója

1977-ben született Budapesten, a Bak jegyében. Az ELTE angol tanári és irodalom szakán végzett, és angoltanárként kezdte pályafutását. Az oktatásban is alapvető segédeszközként támaszkodott a szimbólumok erejére, valamint a rajzokra és képekre. 2003 óta elsősorban műfordítóként dolgozik; csaknem 30 regényt és novelláskötetet fordított, főként az Agave és a Ciceró könyvkiadóknak. Miután 2003-ban elvégezte a természetgyógyászati alapképzéseket, újságcikkeket is kezdett írni és fordítani olyan természetgyógyászati és életmód magazinoknak, mint az Ideál és a Komplementer Medicina. Érdeklődése idővel az asztrológia felé fordult, amit először Peter Orban, Hajo Banzhaf és Rákos Péter könyveiből, majd Takács Tibornál, később pedig Birtalan Eszter asztrológustól tanult. A KaSztella ötletét 2002 végén találta ki, az alkotásban ötletadóként és íróként vett részt (könyv+"Elméleti háttér"), projetkvezetőként koordinálta, illetve a hozzá tartozó honlapot és Facebook profilt írja, szerkeszti. Emellett 2009 óta a komplex stresszkezeléssel foglalkozó andalodo.hu weboldalt is üzemelteti.

Birtalan Eszter - a könyv asztrológus-szakértője és írója

1968-ban született Budapesten, a Halak jegyében. Az ELTE főiskolai tagozatán, angol-magyar szakon diplomázott. Már tanári pályája során is tanítványai lelki és érzelmi alkatához igazodó tanítási módszer kialakítására törekedett. 1997 óta foglalkozik az ezotéria különböző ágaival. Okleveles asztrológusi végzettséget 2002-ben szerzett a Sirius 21 asztrológiai iskolában (Égető Szabó János vezetésével). Azóta folyamatosan továbbképzi magát. A tanfolyamok sorából kiemelkedik a híres német asztrológus és pszichológus, Peter Orban Symbolon tanfolyama és családállítás-terapeuta képzése, amelyeket 2010-ben végzett el. Az akkor készülő Kasztella album jelentősen felkeltette Peter Orban figyelmét és elismerését. A könyv készítésében íróként és szakértőként vett részt (könyv+"Elméleti háttér"). Az asztrológián belül kiemelkedő érdeklődési területe a Fekete Hold Lilith képlete; e témakörben rendszeresen tart előadásokat és könyvet is írt róla, amely 2009-ben jelent meg Lilith, istennő vagy démon? címmel a Tuan kiadónál. A család meghatározó szerepet tölt be az életében: házasságban él, három gyermek édesanyja. A KaSztella módszerével tanfolyamon és családállítás keretében is foglalkozott.
Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy Birtalan Eszter semmilyen közösségi oldalon (Facebook, Twitter, Instagram...stb.) nem elérhető, és a jövőben sem szándékozik semmilyen közösségi médián regisztrálni.

 

A GRAFIKUSOKSánta Kira - a könyv illusztrátora

1978-ban született Budapesten, a Halak jegyében. A Városmajori Gimnázium rajz tagozatának elvégzése után 1998-ban dekoratőrként szerzett képzettséget, majd 2004-ben kert- és tájépítész mérnök lett a Corvinus Egyetemen. Dolgozott tipográfusként és kirakatrendezőként, kertépítészként, grafikusként és textúrázóként számítógépes játékfejlesztő cégeknél, emellett könyvborítókat és illusztrációkat készített és készít számos könyvkiadónak itthon és külföldre egyaránt. A KaSztella borítójának és belső grafikáinak megalkotásában főként digitális technikával működött közre. 2012-ben az Ad Astra Kiadó és az Abrakadabra Kiadó kreatív és marketing ügyvezetőjeként dolgozott. 2012-től, az Il Makiage sminkiskola elvégzése óta sminkesként is dolgozik forgatásokon és divatfotózásokon.
Internetes galéria: www.kirasanta.com
Művészeti oldal a Facebookon: "Kira SANTA"

Balla Péter - a könyv illusztrátora

1976-ban született Kiskőrösön, a Rák jegyében. Az ELTE tanárképző főiskolai karának rajz-angol szakára járt, azóta szabadúszó művészként tevékenykedik. Rajzolt szabadkézi grafikusként és digitális technikával filmstúdiónak, könyvkiadóknak, magazinoknak, illetve számítógépes játékokat gyártó cégeknek. Ezenkívül kőfaragóként is kipróbálta magát, és 2000 óta tetováló-művészként is dolgozik Magyarországon és Angliában. A KaSztella grafikáinak egy részét szabadkézi rajzzal, más részét digitális technikával készítette el. 2015-ben saját tetoválószalont hozott létre Nagy-Britanniában.
Webes portfolió: ITT

 


A KÖNYV TÖRTÉNETE ÉS KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS


A KaSztella alapötlete 2002 decemberében született meg, elsősorban Peter Orban, Rákos Péter és Hajo Banzhaf asztrológia-könyveinek inspiráló hatására, illetve különféle népmesék és pszichológiai irányzatok ihletésére. 2003 nyarán már mind a négy alkotó együtt dolgozott a nagyszabású terven. A 2012-ig eltelt időszakban sokféle különböző alakot öltött, volt például trilógia is, és rengeteg változáson ment keresztül. Jó darabig részét képezte a honlapon található elméleti rész is, ám a szerzők később úgy gondolták, hogy a módszer asztrológiai alapok nélkül is sokatmondó és hatásos lehet az önelemzéshez, hiszen ősi szimbólumokhoz nyúlik vissza, amelyeket sokféle terápiás területen használnak. 2008-ban Peter Orban német asztrológus, a Symbolon rendszer megalkotója is belépett a KaSztella lelkes támogatóinak táborába. A mű először 2009 júniusában trilógiaként jelent meg szerzői kiadásban, de nem került kereskedelmi forgalomba. 2012 első félévében az eredeti elképzelés szerint egy kötetben, szerzői magánkiadásban látott napvilágot, korlátozott példányszámban, és a kiadótól, a Líra bolthálózat üzleteiben, illetve a KaSztella Tanfolyamon kapható.

A szöveget Sz. Molnár Szilvia szerkesztette, az olvasószerkesztést és a korrektúrát Kleinheincz Csilla végezte, a tördelést és a tipográfiát pedig Simó Rita és Baranyai István készítette. Az ábrakészítő szoftvert, a honlapot és a webdesignt Sniczler Gábor és Huber Orsolya alkotta meg.


Köszönetnyilvánítás

Az alkotók hálás köszönettel tartoznak a következőknek (a nevek "időrendi sorrendben" szerepelnek):
Dr. Heinisch Pál
Dr. Birtalan Győző
Apáti-Kiss András (and-photo.com)
Eissen Rudolf
Balázs Péter (Bepe - www.rpg.hu)
Dr. Körmendi Csaba
Vasas Anikó
Pozsgai Nikoletta (www.noionmegvalositas.hu, www.kineziologiakezeles.hu)
Szabó Éva, Varga Bálint és Meznerics Gergely (www.agavekonyvek.hu)
Dr. Erdei Éva
Anatolij Zajcev (www.zaytsev.com)
Fejér Zsolt (www.femina.hu)
Kövi Béla
Barabás Erika (www.jovobelato.hu)
Papp Cseperke
Csigás Gábor
Hidegföldi Gyöngyi Tünde és Mórocz Tibor (www.tuan.hu)
Kajtár-Schneider Krisztina és Schneider Gábor (www.bioenergetic.hu)
Peter Orban (www.symbolon.de)
Kiss Anna (www.nyitottkez.hu, www.csokkentettszenhidrat.hu, elsoszules.hu)
Veres István (www.digitalpress.hu)
Horváth Júlia
Szabó Zsóka (www.lira.hu)
...és még sokan mások.